Wednesday, December 15, 2010

Just For You Fashion



Actually Just For you Fashion @ JFYF masih dalam construction. JFYF ditubuhkan idea dari my sister. So tolong2 die gerakkan JFYF sbb die tu buta IT skit..hehehe..

Tunggu item dari JFYF yang akan diupload nnt..mcm2 ada..accessories, tudung, baju..bukan jer untuk remaja, mak2 orang tp untuk baby pun ada..TUNGGU!!

Thursday, December 2, 2010

Permata Hati Ibu dan Ayah


Muhammad Syahir Fitri bin Shahrin nama baby boy Nor..Actually cume nak letak Muhammad Syahir jer tau..(Ni bukan terpengaruh ngan Shahir AF tu! ejaan pun dah lain tau)..last minute ayahnye nak tambah plak Fitri sempena Hari Raya Aidilfitri itu ari.. Syahir selamat dilahirkan pada 11 September 2010 jam 9.26 pagi..Keramat x date tu..x kan x perasan plak! Tarikh Menara berkembar kat USA yg kena langgar dek Kapal Terbang tu hah!..huhu

Sememangnye Allah jer tau betapa perit dan dugaan yg Nor kena lalui sepanjang tengah sakit nak bersalin tu..actually Nor dah rasa x selesa masa hari raya pertama tu..buat kerja serba x kena..makan pun x lalu..last2 lepas kol 11 tengah malam tu mmg x leh tido..pakcik kat sebelah best jer tido..last2 x tahan gtau mak..mak ckp kita sabar dulu biar rasa betul2 sakit bru pg spital

Dalam kol 3 pagi dah admit dan dalam kol 5 pg dah pecah ketuban..bukan air tp darah..Ya Allah sakitnye..patut ler ramai ckp klu pecah ketuban darah memang sakit gile..mak Nor ada bgtau skali pecah ketuban darah..bila nak bersalin anak kedua dan seterusnya mmg akan pecah ketuban darah jgak..Nasib baik ada Mak n Kakak Nor temankan..cik Husband x de, die x dibenarkan masuk temankn Nor

Dalam kol 7 dah dibawak ke labour room.. Masa tu mmg scary sesangat..Nurse kat situ dah siap menjerit2 sebab die cakap baby dah lemas..siap die remind bgtau Nor, "klu Adik sayangkn baby, baik adik push cepat sbb baby dah lemas"..Nor mmg dah x de tenaga sbb x makan malam tu..sian baby..masa tu Nor cume Berdoa ingat Allah..Nor masih ingat saat tu Nor penah mintak kat Allah yg Nor sayangkan baby dan mintak Allah bg peluang Nor jd seorang ibu dan menjaga amanah Allah tu..mmg ajaib sangat cume dengan skali push baby dah keluar dan senyap x de suara baby pun..Ya Allah! aku x sanggup melalui dugaan ini lagi..masa tu mmg kecoh Nurse kat situ kelam kabut angkat baby pastu Nor x sure apa yg dorg buat..Nor masa tu berdoa x putus2..baca apa2 yang patut..surah kursi, fatihah.. after 15 minute bru dengar suara baby..

Alhamdulillah..Nurse bgtau baby kena letak dalam incubator kat wad kanak2 sbb die lemas pastu terpaksa Nor berpisah ngan baby.. rindu sangat kat baby masa tu..sedih sangat sbb tengok sume org ngan baby masing2..tp Nor sorang2 jer..Nor x putus2 berdoa semoga baby cepat recover balik..rindu sangat..luckily after 2 day2 Nor dapat bersama ngan baby..

Baby sangat lemah masa tu..kecian baby sebab tangan die kena cucuk masuk air..pity him kecik2 dah kena cucuk dah le kecik jer just imaging he only 2.4 Kgs..kena cucuk tangan masuk air..sedih tengok.."baby sabar yer..nanti lepas baby ok kita dah boleh balik"..

Blog Yang Dah Berabuk



Huhuhu...dah lama x update blog ni....apa ler pemalas nye blogger ni..actually bukan malas cume kite baru jer balik lepas pantang ni..banyak story mory yg nak di sharekn kat cni..bnyk sesangat. pengalaman Nor melahirkan baby ari tu, story dalam pantang sampai habis pantang.

Actually ada jgak story pindah umah bru..alahaiiiiiii...penat giler..nnt kiter story mory lagi yer..daaaaaaa


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring