Monday, September 24, 2012

Project Wet Kitchen ~ Part 1


Salam,

Alhamdulillah,  nampaknye my wish tahun ni nak buat wet kitchen tercapai sudah..kurang dah wish list tahun ni..sila tengok ENTRY ni..wish no 4 & 7.actually project renovation untuk extend kan dapur basah sebesar 20*5 ni masih lagi berjalan, projek start 16 SEPT 2012 yang lalu..semuanye berjalan lancar..cume skang ni musim hujan tak menentu..itu jer ler rintangannye..yang lain ok..hehehe

Tak sabar sangat nak tengok projek ni siap..bukan aper dah ler penat travel kerja jauh2..pastu sampai rumah plak tu berabuk sana sini satu hal nak kena sental..dah 1 minggu tak masak ni..asyik makan luar dan tapau ajer..sabar ajer ler..projek ni di jangka siap 2 minggu lagi..haru tu!! terima jer ler nak cantik punyer pasal..

Actually Wet Kitchen ni function die 3 dalam 1..wet kitchen, Store & Laundry Area..Nor dan Suami nak gunakan ruang tanah sekangkang kera tu sebaik mungkin..banyak gak modal yang kami laburkan..

Projek ni Nor & suami sepenuhnye hire contractor Melayu..memang murah pastu hasil kerja pun ok ..memandangkan  a few projek kat taman tu die ambik..so far ok ler..tapi untuk projek macam yang kami mintak suh die buat ni kire pertama kali die buat kat Taman ktorg ni, yang projek lain2 tu die buat kecik2 jer..so, dah remind die buat elok2 & jadikan rumak ktorg ni sebagai rumah contoh..hehehe.. Beside that, semua lampu kalimantang dry kitchen, bilik & toilet kami tukar downlight..sangat surprise bile beli downlight sama mcm 2 tahun lepas tapi harga 50% lebih murah..kedai sama kat Puchong..reduce budget kami. Alhamdullillah..


Takde ler lebar mana pun..tapi sangat berguna untuk kami..


Masih dalam progress..bumbung pun belum naik lagi..

untuk pengetahuan anda semua, budget untuk keseluruhan Wet Kitchen sebesar 20*5 ni lebih kurang RM11k (termasuk semua mozek, table top 5*2, lampu, wiring, piping, plaster ceiling & cornice)..


Saya Masih Di sini


Salam,

Rasanya dah lama Nor tak menulis disini..itu lah sibuk sangat sekarang ni..dengan proses pindah ke ofis baru boleh dikatakan 90% complete. nak kena pikir pasal proses renovation kat rumah lagi..pening2..yang ni kiter citer kemudian..

Cume kali ni nak share pasal raya jer..enjoy gambar


Raya Di kampung

Tahun ni Balik Kelantan..tahun depan balik Perak plak

Makan-Makan Kat Ofis Lama di Bukit kemuning

Menu Nasi Beriani 





 Kuih Raya sume homemade punya..kawan2 staff yg buat

 Yang di Spesel homemade by me..Triffle







Makan-Makan Ofis Baru Di Midvalley



 Keluarga baru kami..semua kakak-kakak & Abang-Abang


Kat ofis baru ni paling heaven makan ler..melantak ajer kj..kalau dulu kat ofis lama susah nak cari makan..sni..makan merata2 cume sediakan duit jer..paling best Working Hour pun berubah ikut management baru..Masuk kol 9:00 Pagi balik kol 5:00 petang..HEAVEN..sementara tunggu suami ku berjimba dulu dlm Mid Valley..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring