Thursday, June 28, 2012

Baju Raya 2012


Assalamualaikum..ada orang tak ni? hehehe..lama x ngedate blog ni..

Ni ari ni rasa nak cerita pasal baju raya tahun ni..sodih betul ler, kain baju dah ada tapi nak antar jahit sume dah tak nak ambik..sodih!!..ikutkan tema tahun ni warna Coklat..

Semalam saje duk borak ngan cik suami pasal baju raya..camne ni tak kan takde baju raya kot..semalam jugak duk layan PENTAS KILAUAN EMAS 2 separuh akhir..terjatuh cinta ngan warna baju KAK ENGKU..warna DARK PEACH or TANGERINE gitu..owhh!! maknak tuuuuuu!! terus cakap kat cik suami beli baju siap ajer ler, tapi tema tahun ni mesti ler TANGERINE TANGO..The Color of 2012..ok tak uols??

credited to google search

Tuesday, June 19, 2012

Syahir dah 21 Bulan


Budak ni dah besar...macam-macam kerenahnya..skang demam Euro & MotoGP kat umah..laki aku x layan mane bola skang ni tapi MotoGP tu sama naik ler ngan anaknye..

Ada ke patut semalam ngah layan citer Korea 'Rooftop Prince' di channel HD 393 tu sibuk plak si budak kecik tu suh tukar channel dengan aksi motor siap bunyi lagi tu 'Ngeng Ngeng' adoi..parah Nor dah paham dah si Syahir suh tukar nak tengok MotoGP..alih mak die tak layan kan sebab tak mau ketinggalan citer Korea tu yang tinggal 4 Episod lagi nak abis..huhu..sorry Syahir..

Alih2 laki Nor plak sibuk layankan Syahir main bola dalam rumah..tu pun depan TV..hangin satu badan..budak tu plak ngan muka kiter jadi mangsa tendangan bola..x naik angin sangat ngan si budak tapi bapaknye...pantang benar main bola dalam rumah..talbiah pakcik tu kejap..huhu..padan muka..



Ni gambar masa balik kampung awal bulan tu..cuti skolah banyak plak kena attend kenduri..


Dah nak sama besar ngan sepupu die..tahun depan dah nak masuk skolah tadika..


Kat umah..layan keretanye sorang2..kesian..takde kawan..hehehehe


ni bulan April & Mei punyer citer..penat betul asyik ulang alik pergi klinik..akhir bulan April dah warded gara2 suspected penyakit tangan dan mulut tu..lepas dah ok..bende lain plak kena..

Tang mata tu doc kata bisul..takut sangat sebab dak naik kat mata..tempat lain kurang risau sangat..doc kata darah dia ada jangkitan bakteria..kena makan ubat antibiotik..lepas dah ok bisul tu & dah tukar pun tempat asuhan (skang dah antar kat umah orang bukan nursery lagi)..alhamdulillah, ada perkembangan positif dah..skang bagi Syahir minum Vitagen...contain good bacteria which is good for him..

Friday, June 15, 2012

Elianto Aura Trio Blush

Last week sempena last day Jaya Jusco Sale sempena cuti sekolah, Nor berjaya rembat 4 helai seluar pergi kerja..berbaloi2..mana taknye seminggu sebelum tu Nor dah pergi JJ bukit Tinggi dekat butik Tized tu..seluar yang Nor dah lama aim tu takde sale..so berkire2 leh rembat 2 helai ajer dengan budjet RM100..alih2 size ler plak takde..pujuk husband pergi JJ Bukit Tinggi plak..nasib baik suami ku bermurah hati..hehehe

So, tak sangka JJ Bukit Tinggi ada less 50% & 70% untuk seluar yang Nor aim tu..size pun ada..rembat 4 helai terus....hehe dapat plak voucher RM 5 valid 11th sampai 30th June ajer..ok..nampaknye kena pergi terjah lagi JJ ni..

Semalam punyer citer, ajak lagi husband pergi JJ, tapi kali ni kat Bukit Tinggi ajer..dekat sikit dari rumah..tak tau nak beli ape dengan voucher RM5 tu..gagah ko, padahal tak berbaloi pun ngan minyak & tenaga nak per gi tu..huhu

Tertengok plak nape ramai sangat orang kat booth Elianto..pergi usha, rupenye ada sale 30% untuk produk Elianto Made in Italy..ok ler cuci  mate dulu..so, berjaya menghabiskan $$..hehehe..




Mulernye nak beli Elianto Fresia Kod 3 tu, dah abis plak stoknye..color peachy skit..ermm, rase down giler..so promoter tu recommend suruh ambik Aura Trio blush ni..antara produk terbaru Elianto..suke2 sebab kod 02 tu warnenye peachy & pinky skit.. Harge RM45 after less RM 31.50 pastu less lagi ngan voucher RM 5..so bayar RM 26.50 aje..


Bertambah lagi koleksi blusher ku..yang bulat paling atas casing hitam tu ler Elianto Aura Trio Blush kod 2. ada bentuk bunga Daisy sbb inspired by Daisy ler kononnye..memang best pakai..calit skit dan sapu skit dah ok..tak perlu tenyeh banyak2..maybe sebab color die sedikit pekat..recommended sesangat..

cerita skit pasal koleksi blush Nor,
atas dari KIRI, sure dah tau kan..atas sebelah KANAN plak Avon blush in Peach..
bawah paling kiri Avon Smooth Mineral in Blush..korang tengok span die dah ilang sbb selalu duk tenyeh..hehe..TENGAH  Revlon Pink Peony kod 17 KANAN, Elianto Smooth Mineral in Nude Pink..

so, pergi serbu cepat booth elianto..selagi sale tu still valid..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring