Wednesday, December 15, 2010

Just For You Fashion



Actually Just For you Fashion @ JFYF masih dalam construction. JFYF ditubuhkan idea dari my sister. So tolong2 die gerakkan JFYF sbb die tu buta IT skit..hehehe..

Tunggu item dari JFYF yang akan diupload nnt..mcm2 ada..accessories, tudung, baju..bukan jer untuk remaja, mak2 orang tp untuk baby pun ada..TUNGGU!!

Thursday, December 2, 2010

Permata Hati Ibu dan Ayah


Muhammad Syahir Fitri bin Shahrin nama baby boy Nor..Actually cume nak letak Muhammad Syahir jer tau..(Ni bukan terpengaruh ngan Shahir AF tu! ejaan pun dah lain tau)..last minute ayahnye nak tambah plak Fitri sempena Hari Raya Aidilfitri itu ari.. Syahir selamat dilahirkan pada 11 September 2010 jam 9.26 pagi..Keramat x date tu..x kan x perasan plak! Tarikh Menara berkembar kat USA yg kena langgar dek Kapal Terbang tu hah!..huhu

Sememangnye Allah jer tau betapa perit dan dugaan yg Nor kena lalui sepanjang tengah sakit nak bersalin tu..actually Nor dah rasa x selesa masa hari raya pertama tu..buat kerja serba x kena..makan pun x lalu..last2 lepas kol 11 tengah malam tu mmg x leh tido..pakcik kat sebelah best jer tido..last2 x tahan gtau mak..mak ckp kita sabar dulu biar rasa betul2 sakit bru pg spital

Dalam kol 3 pagi dah admit dan dalam kol 5 pg dah pecah ketuban..bukan air tp darah..Ya Allah sakitnye..patut ler ramai ckp klu pecah ketuban darah memang sakit gile..mak Nor ada bgtau skali pecah ketuban darah..bila nak bersalin anak kedua dan seterusnya mmg akan pecah ketuban darah jgak..Nasib baik ada Mak n Kakak Nor temankan..cik Husband x de, die x dibenarkan masuk temankn Nor

Dalam kol 7 dah dibawak ke labour room.. Masa tu mmg scary sesangat..Nurse kat situ dah siap menjerit2 sebab die cakap baby dah lemas..siap die remind bgtau Nor, "klu Adik sayangkn baby, baik adik push cepat sbb baby dah lemas"..Nor mmg dah x de tenaga sbb x makan malam tu..sian baby..masa tu Nor cume Berdoa ingat Allah..Nor masih ingat saat tu Nor penah mintak kat Allah yg Nor sayangkan baby dan mintak Allah bg peluang Nor jd seorang ibu dan menjaga amanah Allah tu..mmg ajaib sangat cume dengan skali push baby dah keluar dan senyap x de suara baby pun..Ya Allah! aku x sanggup melalui dugaan ini lagi..masa tu mmg kecoh Nurse kat situ kelam kabut angkat baby pastu Nor x sure apa yg dorg buat..Nor masa tu berdoa x putus2..baca apa2 yang patut..surah kursi, fatihah.. after 15 minute bru dengar suara baby..

Alhamdulillah..Nurse bgtau baby kena letak dalam incubator kat wad kanak2 sbb die lemas pastu terpaksa Nor berpisah ngan baby.. rindu sangat kat baby masa tu..sedih sangat sbb tengok sume org ngan baby masing2..tp Nor sorang2 jer..Nor x putus2 berdoa semoga baby cepat recover balik..rindu sangat..luckily after 2 day2 Nor dapat bersama ngan baby..

Baby sangat lemah masa tu..kecian baby sebab tangan die kena cucuk masuk air..pity him kecik2 dah kena cucuk dah le kecik jer just imaging he only 2.4 Kgs..kena cucuk tangan masuk air..sedih tengok.."baby sabar yer..nanti lepas baby ok kita dah boleh balik"..

Blog Yang Dah Berabuk



Huhuhu...dah lama x update blog ni....apa ler pemalas nye blogger ni..actually bukan malas cume kite baru jer balik lepas pantang ni..banyak story mory yg nak di sharekn kat cni..bnyk sesangat. pengalaman Nor melahirkan baby ari tu, story dalam pantang sampai habis pantang.

Actually ada jgak story pindah umah bru..alahaiiiiiii...penat giler..nnt kiter story mory lagi yer..daaaaaaa


Thursday, August 12, 2010

Berjaya Berpuasa


Alhamdulillah..semalam Nor berjaya jgak berpuasa. Dah ler semalam kena pegi buat checkup dekat klinik kerajaan Klang tu..Dugaan ler jgak sbb rasa dahaga sesangat..Maybe panas sangat kot..Lapar x de ler plak.

Menu sahur tu Nor dah masak siap2 sebelum tido. Masak Nasi dan masak pedas petola. Senang jer masak bende ni..ni makanan orang kelantan tau..Set jam kol 4.30 untuk bangun panaskan lauk & nasi.. Sempat goreng ikan rebus + Ikan kering skit.. Prepare air Milo for my hubby & air suam jer untuk Nor.

Kol 5 pagi cepat2 kejutkan cik Suami bersahur..liat nak bangun. Nak makan nasi pepagi pun rasa x lalu. Nor sempat ceramah kat cik suami.."Skang mmg x lalu, nnt kol 12.30 ptg, tahu ler perut abag tu mengiyau mintak nak isi"..alhamdullilah cik suami berjaya habiskan nasi sepinggan.. Nor plak 2pinggan jer..huhu..makan untuk baby skali tau..

Semalam balik kj kol 5.30 ptg balik masak kat umah.. memang plan nak masak pun for 1st puasa. So menu berbuka Pajeri terung+kacang panjang, ikan rebus goreng, telur dadar, ulam & bende yg wajib ada BUDU..huhu..memang suke sangat tengok cik suami makan. Laju jer siap 2 kali tambah..wahwahwah!!

So ari ni cube berpuasa..rasa x larat jugak..lapar x, tp dahaga sesangat..DUGAAN

Tuesday, August 10, 2010

Update List Barang Baby

Alhamdulillah, berkat beli skit2 barang baby..atlast semuanya rasa dah terbeli kot. X terasa sangat bile beli barang baby skit2..Nor start beli barang baby masa usia kandungan 5 bulan.

Kebanyakan baju2 baby beli masa ada promosi, warehouse sale. leh berjimat skit. Ada gak yg Nor beli masa balik kmpg Kelate ari tu.. Berbaloi shopping kat Pengkalan Kubur, Kelantan. Memang murah klu nak compare ngan kat cni, orang cakap 2 kali ganda murahnye.. huhuhu.. sempat shopping baby bed include bantal skali..murah jer cume RM 40 very the Ciut..kat cni Nor usha dalam RM 100++. Bakul & kelambu baby beli kat Thailand ari tu..murah gak, tp yg paling penting berkualiti.

so kat bawah ni liast yg dah beli & belum beli agi

Yang Dah Beli

1) baju baby new born - x beli sbb kakak kasi
2) baju lengan panjang - dah beli 2 helai
3) baju lengan pendek - 4 helai
4) baju jarang - 2 helai
5) seluar jer - 3 helai
6) selimut - 1 helai
7) tuala - 2 helai
8) sapu tangan - 1 helai
9) booties ngan sarung tangan - 8 pasang
10) topi - 2 helai
11) kain lampin - 10 helai/1 kotak
12) balut perut - 10 helai
13) romper - 1 helai
14) botol susu
15) tilam - 1 jer
16) bantal extra
17) mat - 1
18) kapas telinga
19) bakul simpan baju baby - 2
20) bakul simpan bedak baby - 1
21) toiletries - syampu/baby bath
22) bedak/losyen/baby oil

Yang belum Beli lagi

1) Diapers
2) baju jarang - nak kena beli 2/3 helai agi
3) Stroller

Thursday, August 5, 2010

Jom Join Contest Saya dan Tudung Syria!~

x sangka ada lagi contest gaya tudung.ni pun dah dekat ngan closing date. Tp x per cube je nasib, mane tau menang ker kan? Paling minat ngan contest ni sbb gaya tudungnye cume menggunakan tudung syria. Kalau diikutkan, tudung syria mmg dah jadi kewajipan melengkapkan gaya Nor x kira ke pejabat atau pun bersantai.


Heart sangat ngan tudung syria ni. Skang ni dalam koleksi Nor ada lebih dari 35 helai tudung syria, samada bercorak ataupun plain. Ni pun dah sedekahkan kat adik & anak buah..


Jom usha Tuan punya blog yg anjurkan contest ni..Tadaaaaa




.



.


.


.


RAFLESSIA COLLECTION

//ciutkan tuan empunye blog ni?..ni bukan nak pancing undi tp ikhlas dr hati =)



so guys, leh usha syarat-syarat nak join contest..senang jer


macam mana nak join contest ini??

1.xperlu follow tapi kalau nak follow pon no hal nyerr
2.buat 1 entry bertajuk jom join contest saya dan tudung syria!~
3.dalam entry tu korang harus letak 4 gambar dari mana2 produk raflessia collection

4.taruk sekali banner berikut jugak dalam entry juga di side bar

5.letak link blog ini di side bar korang jugak
6.entry korang nanti sila upload gambar korang dengan TUDUNG SYRIA yang paling malaTTop lah!~
7.sila respon entry ni dgn menyatakan link entry korang itu.. hokesh!~



hadiah??
3 pemenang akan berpeluang memenangi hadiah berupa koleksi dari raflessia collection!~
tarikh tutup??
8 august 2010



Sebelum Nor tunjukan gaya Nor ngan tudung syria ni, jom kita tengok dulu antara barang2 pelengkap gaya bertudung yg ada di Raflessia Collection. Ini cume beberapa contoh koleksi, if nak tengok lebih banyak cume clik disini




Tudung Syria Plain.. Lebih cun kalau digayakan ngan baju bercorak.. Penampilan anda pasti berubah.



Shawl Jojet..very nice pattern & color.. memang senang dibentuk, jika nak gaya yg lebih up to date, try mix ngan inner syria



Pashmina, kalau kena ngan gaya mmg cun.. kalah mak arab



ni plak inner syria..boleh mix & match ngan selendang, pashmina & outer tudung syria


ok ler..so ni ler antara gambar2 yg Nor rasa sesuai untuk di upload.. actually skang ni tengah pregnant, so ramai yg kat luar sana rasa ssh sngt kalau nak bergaya masa pregnant. Bagi Nor pendapat tu mmg salah.. jika kita pandai mix & match baju dan tudung mmg gaya sempoi boleh jadi meletop!
trust me dear


Long Maxi Dress Yellow/Black & syria Plain Yellow + Headband

Syria Plain Yellow + Black Headband


//actually head band ni Nor jahit sdiri, senang jer.. cume beli 1/2 meter ribbon kat kedai jual alatan menjahit & buatkan talinye (tali Nor buat pakai kain cotton), pastu hiaskan ngan Berlian....senang kan?


Long Maxi Dress Leopard & Syria Plain Black + Inner Syria warna Grey sbg headband


Long Maxi Dress Maroon & Syria Plain Maroon + Inner Syria Warna Black sbg headband

//gaya ni nmpk agak plain, actually Nor ada pakai Shawl Lycra corak ala2 gaya Yuna pakai tu (Syria+Shawl), tp selendang dah simpan dlm beg


Ni plak, Kimono Rome Maxi Dress Black, Red Inner & Red Syria Plain + Inner Syria Warna Hitam sbg Headband


Last but not least..Nor pakai Tudung Syria Warna Oren + headband Merah Makngah



So, tu jer ler Gaya Nor ngan Tudung Syria..

Tuesday, August 3, 2010

Weekend @ Perak

Semalam bru jer sampai kat umah..ambik cuti balik perak, Taiping.. Sempat gi jalan2 kat Tasik and bandar Taiping..banyak dah berubah dlm masa 4 tahun ni..hehe.. Nor Kalau balik Perak bende paling syok..makan ler.. jarang jgak masak kat umah.. lebih suke makan kat luar.. maybe kalau tengok kat sane mmg banyak gerai makan..syok giler.

layan jer gambar





Ngidam Mee Kari


Last week ngidam nak makan mee kari.. mana nak cari lepas waktu kj ni..hubby x de plak pg outstation kat sg Petani, nak suh temankan pg cari mee kari..alih2 gagahkan diri pegi kedai runcit depan umah beli bahan2nye..masak ler sdiri..leh buat banyak2 n leh tambah2..eiiii, tamak makan..hehehe.. ada kisah! kita kan makan utk 2 org..kena makan bnyk2.

kuah kari yg dah siap masak..simple aje, kerang x de..dah abis..kureng menyengat ler nmpknye


Mee plak dah siap celur n kena toskan dulu sebelum hidang

ni lah bahan2 hiasan tambahan penyedap rasa, sayur sawi & taugeh dah siap celur..Nor tambah bawang goreng masa nak makan..mmg superb

la hai..x sempat nak snap mee yg dah siap hidang, sebab lapar gile..cik suami pun dah siap kol tanye wat pe kat umah..kata masak mee kari, x sabar katanye nak cepat2 balik n makan mee kari yg Nor buat..hekhekhek
resepi Nor akan cube update later.

Tuesday, July 20, 2010

Bowling Tounament


Company tempat Nor kj ada buat Bowling Tournament kat Ampang Superbowl ,The Summit 16/07/2010. sedih are, x pat nak main. tp x per.. x dapat main pg tengok pun jd lah.
So, that day ada tolong2 committee Sport Club wat kj skit2. Yelah, sian depa nak main lagi pastu nak kena buat arrangement lagi. Nor volunteer help out dorg register name ngan tukang kire markah..hehehe..so leh ler dorg main ngan hepy.

ni masa registration, ramai agi yg x dtg

Tengok ler tu mak buyong, x sedar diri perut tu buncit..kemain kehulu-hilir..heheh

//Sempat posing..sama2 Merah mak ngah

Masa ambik gambar ramai2

Friday, July 16, 2010

Home Sweet Home


Ni ler rumah yg bakal kami sekeluarga pindah nanti..rumah yg dijangka siap dan boleh diduduki selepas raya ni.. x sabar nak pindah umah sdiri..ye lah..buruk2 pun umah kita sdiri kan? tp kalau lepas raya pindah, rasa x sempat ler Nor nak duduk..masa tu dah maternity dah kat kampung jauh sane Kelantan..nampaknye cume cik Suami saje yg pindah masuk..
Tp bnyk jugak nak kena buat ni..wiring, grill, nak pasang lampu, kipas sume..kabinet dapur rasa x buat lagi kot..budjet lari..tp table top tu kena buat lain tu sbb tinggi sngt ler.. Nor ni bukan tinggi mane pun cume 151cm jer...hehehe
Kat blakang still ada ruang lagi antara pagar..ermmm..kena pasang awning ni..boleh buat simpan barang n tempat jemur kain..lagi pun dinding umah x de cepat rosak kn?



//blakang umah Nor plan buat awning

Taman yg agak besar & lebih kurang ada 167 buah rumah

//Lorong nak pg umah

Kenduri Kahwin


skang ni, ondway nak pg Puchong.. Ada kenduri kahwin member cik Husband.. mule2 husband ade gtau, nak pg pun x per, x pg pun x per sbb ramai bdk2 ofis die x pg. Nor siap2 angkat tangan & ckp kat husband nak pg kenduri tu.. lama rasa x mkn lauk org kahwin..mcm mengidam plak..huhu..so mlm tu jgak pg beli Hadiah buat mempelai


//ni le pasangan pegantinnye. x sangka Nor pakai baju sama ngan tema pengantin. warna BIRU.mcm tau2 saje


//perasan x? sume gambar Nor posisi dalam keta..hehehe, sume tu x de kaitan..Kebetulan sahaja

Hangout


Last Weekend, Husband ajak kuar..yippeyyyyy, suke2..tegok ler muke gumbira sbb akhirnya dapat keluar dr pertapaan..hahaha..dah lama x hangout ngan husband..ye lah mana ler larat skang ni, tambah2 badan due skang ni..jalan skit dah lenguh...kesian suami ku.....



//aik sampai mulut dah muncung sbb terlampau gumbira

Usha Barang Baby


Ari tu pg usha barang2 untuk baby. sempat ler rembat beberapa helai..so skang start kena beli baju warna BIRU sbb aritu doktor scan baby Nor BOY..hehehe..dok ckp semua ok, kedudukan baby, rahim..alhamdulillah, x kisah ler pomp or laki..janji anak n ibunye sihat..ye x?

//Muke makcik ni perlu ditempek..huahua



Dan hasil dari proses usha mengusha itu arik..Tadaaaaa....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



//Banyak lagi nak kena beli ni...

Tuesday, July 13, 2010

World of I-City


Akhirnya sampai gak kat tempat ni..mana lagi I-City kat seksyen 7 Shah Alam. Sebelum ni duk dengar aje org duk citer pasal I-City ni, nama jer duk Shah Alam, tp x penah menyinggah.Malu ngan visitor yg dtg luar dr Shah Alam ni..So luckly, Nor & che husband pg ler menziarah tempat ni.

1st time sampai, mcm mimpi plak..cubit-cubit pipi..eh bukan mimpi ler.. what a nice place. mcm berada kat tempat lain. Cam luar dr M'sia. Ari ni x bawak kamera, nnt sok2Nor update gambar yer..

edited on : Friday






Nor & Husband //abaikan muke yg nmpk agak lebar ni..hehehe

Thursday, June 17, 2010

Dugaan


Rindu rasanya nak menulis ari ni..agak kebosanan dengan kerja-kerja Ofis yg lum setle..dah agak lebih berbulan2 Nor x menulis..Hari ni ku gagahkan jua jari jemari ku menaip diatas papan keyboard ni..hehehehe

Apa ler nak dikaitkan ngan Title "DUGAAN" tu..actually x de ler apa sangat pun..cume skang ni Nor dah preggy masuk 25 minggu..dugaan yang Allah bagi sepanjang tengah pregnant ni cume Nor & Allah jer tau..dari awal mengandung sampai ler skang..macam2 dari alahan, skang Anemia.

Dah lebih 2 bulan Anemia..kandungan Hemoglobin dalam darah rendah lagi..skang 9.6..Ya Allah! mcm2 cara buat. org ckp mkn kerang, bayam, hati ayam..sume dah sapu..tp darah x sampai lagi 11.. dari iron table dan folic asid dah kena tukar makan saferon. Alahan perfume belum ok lagi..rasa marah sangat bila bau perfume ni..hilang terus mood..mcm nak marah jer ngan org yg pakai perfume tu! hehehe..suke ati aku jer nak marah org..SABAR!!!

Skang Nor cuba ubah style makan.. saferon makan 2 jam sebelum/selepas makan..susu plak minum masa tea time dan sebelum nak tido.. x boleh ambik susu lepas makan nasi atau ubat..nanti kandungan kalsium dalam susu tu akan menghalang penyerapan zat besi dalam badan.

Insyallah Nor tempuhi dugaan ni ngan sabar..semoga doa2 kan Nor sihat selalu yer?

Friday, March 19, 2010

Resepi Seafood Masak Portugis



2 hari lepas teringin sangat nak makan seafood masak portugis. Actually sebelum ni penah makan dekat restoran Atap-Atap, Amcorp Mall PJ. best tau dengan lauk die banyak mmg puas ati. rega pun x ah mahal mana. actually makanan die letak dalam bungkusan aluminium pastu ada daun pisang dlm tu..masakan ni bukan goreng tp bakar (mungkin dlm ovan jer)..so yummy

Sbb teringin nak makan Nor decide nak masak sdiri aje. Klu bg tau my hubby nak mkn kat Atap2 sure die ngamuk sbb ari kj bukan cuti wei!!..x de kj die dr Amcorp Mall balik Klang pastu patah balik ke Amcorp Mall. Nor x ah kejam sangat..Sian die nnt..hehehehe.

sbb x de paper aluminium and ovan pun x de. Nor masak atas dapur jer. Mmg jadi, rasa pun sama, cume kureng urmmppp..maybe sbb x de daun pisang kot..kuang2..So layan je lah resepinye.

RESEPI SEAFOOD MASAK PORTUGIS


Bahan-Bahan

1) 7 Ekor Udang Saiz Sedang
2) 3 Ekor Sotong Saiz Sedang
3) 2 biji Kacang Bendi / petai/ kacang panjang
4) daun kesum/daun limau
5) 1/2 biji limau nipis
6) garam dan gula
7) air


Bahan Kisar

1)1 biji Bawang Merah Besar
2)2 biji Bawang Putih
3)3 batang serai
4)5 biji cili kering
5)1 biji cili merah besar
6) 1" belacan

Cara2

1)kisar semua bahan kisar (jngn terlalu lumat sngt)
2)Tumis Bahan kisar sehingga naik bau dan pecah minyak; klu kuah pekat sngt campur sdikit air
3) masukan daun limau/ daun kesum (jika suka)
4) masukan garam gula secukupnya
5) masukan udang dan sotong, kacau
6) masukan bendi yg dah dipotong ( nak letak petai/ kacang panjang pun blh), tabur kat atas jer jngn kacau
7) perahkan asam limau td
8) tutup kuali dengan penutup (nak bagi bendi tu masak skit)
9) Tara dah siap..leh hidang mkn ngan nasi putih

Friday, March 5, 2010

Ikan Kembong Percik


Last Weekend my Hubby beli tempat pemanggang. Duk pikir2 nak masak per yer. atlast dpt idea buat percik ikan Kembong. best gak kn?

Halau my Hubby pg beli ikan kembong kat Econsave. Sementara Nor siapkan Kuah percik die. x susah nak buat percik ni.

RESEPI PERCIK IKAN KEMBONG KELANTAN

Bahan2

2 ekor ikan kembung-dilumur garam dan kunyit (dipanggang)
Santan - 1/2 biji ambik kepala santan
1 biji Bawang Merah besar
2 biji Bawang Putih
7 biji Cili Kering
sdikit halia
sebatang serai -diketuk
1 keping asam gelugor

Cara2
1) bawang merah, bawang putih, halia dan cili kering diblend bersama2 sdikit santan
2) masukan bahan blend kedalam santan dan masak (slalu gak kena kacau baru sebati)
3) masukan serai, asam gelugor, gula & garam secukup rasa
4) masak sehingga kuah pekat
5) curahkan kuah percik diatas ikan Kembung yg di panggang td.taraaaaa..siap

sedap makan panas2 ngan nasi putih..mmg tambah nasi..hehe

Lama benar


Agak lama Nor tak update my blog ni.. actually x de mood nak update2 bagai. bukan x de story banyak story. mcm2 ada tp ye lah malas nak duk pikir2 apa yg nak tulis. lagi ler dlm keadaan Morning sickness yg agak teruk skang ni..

Last month baru balik kmpg ku, mana lagi Kelate ler masa cuti Chinese New Year itu ari. Best balik kmpg 1minggu plak tu. pg lepak2 kat tepi pantai makan jagung rebus, keropok lekor, mcm2 agi ler. rasa masa duk kmpg makannnnnn jer. Bab kata my Hubby, "Kita ni x de kj lain, makannnnn jer"..hehehe.. ye lah makan kat sini murah. keropok lekor baru seposen sebatang. dah ler panjang, besar lak tu. klu beli RM 2 inggit tu mmg x abis mkn.

petang2 dlm kol 4 kitorg mesti usya mee celup x pun pg merendak kat pantai..hehe umah Nor ngan pantai x jauh sngt. dlm 10 minit jln kaki jer. sempat gak berdating kat Pantai Sri Tujuh, Restoran Terapung.. pekena chicken chop die..x de ler best sngt..lagi best chicken chop Syed Bistro kat Plaza Alam Central tu..

Sempat gak pg Pasar Tumpat 3 kali. Saje beli ole2 wat datang Shah Alam ni. Beli kopok segera jer. Singgah kat Pejabat Agama ambik kad kawing ktorg..nasib baik dah siap.. cun gak kad die..senang ler nak bawak sbb size n bentuk die mcm IC kite, just letak dlm wallet.

Ondway balik singgah kat kedai nasi Sumatera kat jalan pasar Tumpat tu jgak. Kedai tu mmg famous, masa kecik2 kedai die mmg dah wujud. Mak Nor suke sngt nasi die. Tapau utk Mak skali ler. Nasi Sumatera ni kite boleh pilih lauk die. ada kari daging, kari ayam, kari ikan, ayam goreng mcm2 agi. Standard bungkusan die mst ada timun, sayur taugeh. Nor suke kari daging letak telur masin..mmg Walla..sedap. bungkusan die besar bru RM4.00. 1 bungkus blh mkn 2 org. bayangkan nasi die letak mmg bnyk. Mmg puas ati..

Syok sngt masa balik kmpg. Sume yg Nor ngidam nak mkn, dah sapu bersih. x de le meleleh air liur Baby nnt..hehe

Tuesday, February 9, 2010

Rembat Perfume Lagi


Manage to get 2 bottles perfume lagi. Macam biasa, beli ngan Kak Danish. Very Cheap and semestinya Original.

Lacoste pour Femme for women 90ml and Dunhill Desire Red 100ml only 300++. Wow!! so berbaloi-baloi.


yang paling suke skali gift yg kak Danish kasi. Miniature Lolita Lempika. Masyuk bau die, botol die kiut sangat..TQ kak Danish


Tuesday, January 19, 2010

Petua Menjaga Kecantikan



Terbaca pasal contest ni dekat blog Zie..macam berminat plak nak masuk, atleast boleh ler kongsi petua dengan org kat luar sane..lagipun syarat2 nak masuk contest ni x lah ssh mana pun bg Nor. lagipun hadiah die bnyk plak..hehehe..klu dpt menang antara 10 adiah tu mmg syok gak..kena yakin tau..

Syarat-maratnya adalah;

⑴ wajib mengenai kecantikan. Tak kisahlah petua tradisional, moden, purba, atau apa-apa asalkan xbahayakan orang & logik. Petua seperti rendam muka dalam mangkuk tandas xkan dilayan! ;p

⑵ buat entry penyertaan contest ini. Ceritakan secara kreatif petua kecantikan yang korang tahu/ amalkan/ terjumpa kat memana. Ingat,mesti logik ya.Tak kisah nk wat karangan @ bentuk gambar ke xjadi poblem. Asal kreatif. Dah buat entry tu, u ols leave comment di entry contest saya ni mengenai link penyertaan blog u ol supaya saya dan juri boleh merayau ke blog u ol :-) diulangi, leave diblog saya, ya. Kalau nak letak di blog eny dan zie pun boleh tapi u ol maksure ltak juga diblog saya sebab 4 orang juri bersama saya.

⑶ jantina tak jadi masalah. Warganegara Malaysia dan ada blog. Tiada had umur. Hanya 1 penyertaan dari 1 blog diterima :) jangan tamak, oi...

⑷ wajib jadi follower blog
SAYA dan

ENY
(secara rasminya eny sudi berkongsi dana hadiah, hehe). Copy gambar diatas dan letak di entry penyertaan serta link kan pada contest ni ye

⑸ kalau ada petua yang sama, contoh petua blog a, b, c sama..tak jadi masalah sebab kreativiti anda dinilai. Jangan risau.

⑹ contest ini di adili oleh 6juri. 4 juri dalaman dan 2juri dikalangan bloggers iaitu

ENY dan

ZIE ^_* kami akan naik air asia kelas vip untuk melawat blog kalian dan membuat pengadilan

Itu je syaratnya ;-)

Petua Nor ni ringkas saje..amalkan penggunaan MADU sama ada untuk kecantikan ataupun kesihatan. Mmg kite sedia maklum, MADU bnyk khasiatnye. Dalam Islam sndiri menekankan perihal Khasiat MADU ni..mmg bnyk khasiatnye dan merupakan antara ubat untuk seribu penyakit.

PETUA 1

Untuk Petua kecantikan Nor amalkan campuran MADU+PUTIH TELUR (seelok-eloknya pakai telur ayam kmpg) untuk dijadikan masker muka 1 kali seminggu aja. caranya senang saja,


1)campurkan 1 sudu madu (klu boleh jngn pakai sudu besi, stgh sumber kata khasiat MADU boleh hilang, wallahuallam) bersama dengan putih telur dan dikacau rata.

2)Pastikan muka anda bersih dr sebarang kekotoran (make sure basuh muka dahulu)

3)Sebelum sapu, baca selawat dulu 3x then sapukan pada keseluruhan muka kecuali bahagian mulut, kening dan mata anda. Ingat tu!!

4)biarkan masker selama 10~15 minit (Relax kn diri jngn duk pikir masalah)

5)Lepas tu leh la basuh ngan air dan anda akan rasa perbezaannya

pst: jika rajin amalkan petua ni mmg kulit makin licin, jerawat2 kat muka pun leh kecut dan kulit anda akan kemerah-merahan mcm bontot baby gitu..hehehe.. cube la, belum cube belum tahu.


PETUA 2

Manakala Petua ke 2 ni pun mmg berasaskan MADU jgak. Petua ni untuk Awet Muda tau bukan tu jer Nor amalkan sbb Nor ada masalah perut skit slalu sakit perut, betul kot org ckp lahir bulan Julai ni ada masalah perut.hehehe.. Amalkan 2 kali sehari pagi dan sebelum tidur.

Cara-caranya senang je.

1)campurkan 1 sudu MADU (klu boleh jngn pakai sudu besi, stgh sumber kata khasiat MADU boleh hilang, wallahuallam) kedalam segelas air suam.

2)kacau

3)sebelum minum baca selawat dulu 3x

selebihnya kita tawakal kepada ALLAH..

SELAMAT MENCUBA!!

Friday, January 15, 2010

Syria Diamond lagi


EDITED on >19/1/2010

saje upload gambar syria diamond yg beli ngan Nurul kat akedsyria..hehehe

Nampaknyer mmg giler syria diamond..hehehe..leh jd duta syria diamond ni ->berangan jer..
Manage to buy another 2 syria diamond. black n grey color. actually Nor beli kat
>>cini. rega die murah lagi dr kat kedai n agak bnyk pilihan warna..

Gambar x sempat nak ambik ler..kemalasan menguasai jiwa..so skang Nor ada 5 helai syria Diamond..koleksi syria ku bertambah lagi..suke,suke....

pst: nurul nati kasi rega special sbb tolong promote ur blog..heheheh


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring