Thursday, August 12, 2010

Berjaya Berpuasa


Alhamdulillah..semalam Nor berjaya jgak berpuasa. Dah ler semalam kena pegi buat checkup dekat klinik kerajaan Klang tu..Dugaan ler jgak sbb rasa dahaga sesangat..Maybe panas sangat kot..Lapar x de ler plak.

Menu sahur tu Nor dah masak siap2 sebelum tido. Masak Nasi dan masak pedas petola. Senang jer masak bende ni..ni makanan orang kelantan tau..Set jam kol 4.30 untuk bangun panaskan lauk & nasi.. Sempat goreng ikan rebus + Ikan kering skit.. Prepare air Milo for my hubby & air suam jer untuk Nor.

Kol 5 pagi cepat2 kejutkan cik Suami bersahur..liat nak bangun. Nak makan nasi pepagi pun rasa x lalu. Nor sempat ceramah kat cik suami.."Skang mmg x lalu, nnt kol 12.30 ptg, tahu ler perut abag tu mengiyau mintak nak isi"..alhamdullilah cik suami berjaya habiskan nasi sepinggan.. Nor plak 2pinggan jer..huhu..makan untuk baby skali tau..

Semalam balik kj kol 5.30 ptg balik masak kat umah.. memang plan nak masak pun for 1st puasa. So menu berbuka Pajeri terung+kacang panjang, ikan rebus goreng, telur dadar, ulam & bende yg wajib ada BUDU..huhu..memang suke sangat tengok cik suami makan. Laju jer siap 2 kali tambah..wahwahwah!!

So ari ni cube berpuasa..rasa x larat jugak..lapar x, tp dahaga sesangat..DUGAAN

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring