Thursday, October 29, 2009

Dapur & bilik tidur Idaman


Wednesday, October 21, 2009

My 1st GUESS Handbag


Semalam jumpe ngan Kak Siti, my ex-collegeous. Wah teruja nengok beg GUESS die. Walla cantik bangat..tp x de plak capture gmbr beg die..kang ckp macam nak pomote lak kan..die ckp beli kat Parkson Subang Parade, Rega dlm RM 500..wah!! ambik ko..abis 1/4 gaji aku 1 bln.. tp seriusly mmg cun n decided nak cari macam dianye design..

So, lepas kj Nor ajak my Laling pg Parkson Subang Parade. at 1st my hubby cam pelik plak ttbe Nor tanye mana Subang Parade..cam jagun jer sbb x penah sampai..heheh..wat malu ajo.
So, lepas pg tmpt GUESS Handbag tu, ni lah hasilnyer..Tada!! x de design yg cantik sngt aka sesuai ngan Nor..ni jer ler yg rasa sesuai bwk pg kj n mungkin boleh wat pg jalan2..Rega RM 299 after 40% dpt ler RM179.40..actually, Nor ada minat 1 lagi design lain..100% leather and color black..so the cantik..but my laling x kasi beli sbb harga die pun leh telan air liur RM 499..no diskaun..but if rega die RM 300 mungkin leh beli..anyway, apa yg penting! dah kurang my Wish List 2009




Monday, October 19, 2009

Sumatec Deeparaya


Ni lah pertama kali @ Julung-julung kalinyer Sumatec (my Opis ler) wat sambutan Deeparaya ni..Deepavali + Raya=Deeparaya on Thursday 15th Oct 2009..hehehe

So, nothing much to tell u the story..layan jer lah gambo-gambo tu.






Time Ni Kena Paksa Menari Cha-cha..malu jer..but so much fun & very enjoyable


X lepaskan peluang bergambar ngan Raspal, 1st Time nengok die pakai Sary..so sweet


Thursday, October 15, 2009

Entry Mood

Terbayar Sudah


Apa yg terbayar ni? ala sebenarnya sebelum kahwin my hubby pernah berniat if perjalanan majlis weols berjalan ngan lancar die nak wat makan-makan kat umah sewa tu.

Ajak family members and jiran2 kat situ jew. so minggu lepas ari Ahad, 11 Oktober 2009 tu weols buat ler makan2 skit. actually nak buat ari sabtu tp hubby kj plak. so nak x nak kena ler wat ari Ahad (sbnrnya nak buat lambat skit after raya k, tp jiran2 kat situ dah bising2 bila pengantin nak buat open house). Last nak x nak buat jugak ler.

Menu utama mcm biasa ler dah kate org Kelate, Nasi Kerabu n ni menu sesat Mee Kari. Semua2 ni kakak yg jd chef. import tu hehe..Thanks Kak Nema sbb tolong jd Bibik kat umah ari tu.hehehe.Pembasuh mulut die kek coklat kukus n agar2 pandan jew. huh!! tu Nor yg buat tau. kuikui..

Lepas majlis tu mmg penat giler nak kena kemaskan umah yang bersepah tu. dr ari Ahad berkemas, semalam jer baru settle sumer tu. Thanks to my Hubby sbb tolong kemas sama (actually bnyk menyibuk jer dr menolong..sowy)

After this ingt nak ajak mmbr ofis plak dtg bertandang kat umah..tngk ler rezeki mcm mana.. Insyallah..


Tuesday, October 13, 2009

Berkurang lagi my Wish List


Alhamdullillah..berkurang lagi list dalam my wish list tu..apa ler yg kurang tu kan..tadaa, ni ha yg duk kurangkn list tu

Murah rezeki, akhirnyer terbeli jugak tv LCD Toshiba Regza 32" ni..so far ok ler, gambar clear n yang paling penting x sakit mata ku.

ikutkan hati mmg x nak beli agi tv ni, tp sbb tv lama tu mmg dah lama benar sbb x support DVD.. lama gak ler DVD Pioneer tu tersadai mcm tu.

Nor n Hubby beli TV ni kat sek 18 die kasi RM 1550..dah x boleh kurang. dekat sri muda ari tu Panasonic 32" die kasi RM 1450 tp kualiti gmbr nak dibandingkan Toshiba mmg kalah ler. Dats why terjatuh cinta ngan Toshiba ni..hehehe

Monday, October 12, 2009

BerSua Lagi


laaaa...rasa dah lama dah x menulis. skang memanjang jer BZ. ari tu my wedding ceremony. Alhamdullilah semua berjalan ngan lancar seperti apa yg dirancangkan cume ada ler skit2 yg x berapa smooth iyer lah kiter ni kan manusia mana ada perfect. betul idak? (mentang-mentang dah jadi separuh org perak skang ni). My Hubby laling kan org Perak mst ler kena blajar2 ckp dialek sane.

so skang ni lepas dah tukar status "Single" to "Married" life pun mmg bertukar jugak. dah x leh ler nak bermalas-malasan mcm dulu..

1) pagi lepas subuh kena bgn dah siapkan sarapan for me n my hubby (dulu slalu breakfast kat kedai)
2) lepas balik kj kena cepat2 siapkan dinner for both of us
3) kena siap hidang sumer (nasib baik my laling ni jenis ringan tulang skit, die ler yg siapkan pinggan mangkuk n gelas kat atas meja tu..hehehehe..ringan skit)
4) lepas hidang pg mandi dulu n smayng dulu bru best nak mkn
5) lepas makan dah kena cuci pinggan mangkuk, periuk kuali tu sume
6) lipat-lipat baju dulu n sambil tngk tv baju kj me n laling kena iron dulu (senang sok terus boleh pakai)
7) lepas tu dlm kol 9 @ 10 bru boleh bersenang2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring