Thursday, March 31, 2011

CONTEST ME AND HIJAB – KHUMAERA ISMAIL

Sok last date contest ni. rasa sempat agi kot nak join..heheh.sapa2 yg berminat nak join leh terjah blog khumaera




So untuk Contest Me & Hijab, Nor letak gambar ni..




Napa Nor suka Pakai tudung ni skang ni? **ikutkan Nor paling suka pakai shawl & tudung Syria, Reason pun sama jer



1~ x yah gosok

2~ jimat masa -cume pinkan pastu lilit skit DONE

3~ sesuai untuk ibu2 bekerja mcm Nor ni, yelah nak rush masa siapkan diri sdiri, pastu anak plaktu..bekejar-kejar nak hantar pengasuh lagi

4~ Mix & Match Anak tudung Syria ikut sesuaian Baju - nampak ler kemudakan skit sbb tahun ni bertambah lagi usia KU..huhu

5~ yang Paling penting skali, nampak TRENDY...huhuh


last skali nak tag follower blog ni, SITI SALWA & Cik Su

Dinner Kueh Teow+Bihun Celup

Syurga betul malam tadi..ye lah cam teringin sangat nak makan mee celup..Husband mcm biasa x kan nak menolak bile Nor cakap teringin nak mkn something2 ni..**kalau die tolak die jugak yg merana sbb Nor akan keep remind die jew smpai die boring..sambil tu wat ler mulot muncung2 skit cam kartun Din Ujang tu..huhu..jahat betul ler, ala nak manje skali skala x salah kan??

So smlm order Kueh Teow+Bihun Celup..cik suami order roti cana aje..



Pada sapa2 yg x kenal mee celup ni ler rupenye..nmpk sedapkn?? kalau org sebelah Timur tu sure tau mee celup tu apa.

Mee ni x sama tau ngan mee sup or bihun sup tu..kadang2 mee/bihun sup tu rasa cam plain jer kan? tapi idak pulak ngan mee celup ni..rasa die mmg cukup. Ada manis, masin, masam & lemak2 kacang tu..tambah plak ngan cili jeruk die mmg perghhh..cube ler pekena skali..sure nak lagik..huhu



Mesti korang tertanye2 mana nak dapat mee celup ni..Nor kongsikan ngan korang mee celup kat area Shah Alam, Selangor



Ni kedai yg Nor ngan cik suami pergi smlm..RESTORAN WIRA SEJATI kat Seksyen 18. Kedai die mengadap Kolej UiTM tu..mcm2 agi mknan org Kelantan cam nasi kerabu, nasi dagang, kuih muih orang kelantan..mmg rabun mata nengok...

So smlm apa plak dinner Syahir??





Hehehe....cam biasa ler Syahir ngan botol susunye x leh nak pisah..Syahir lom leh makan agi mee celup..cepat2 besar tau, nnt ibu bawak Syahir makan kat cni lagik..

Wednesday, March 30, 2011

Bermanis Ngan Breakfast

Hari ni x yah nak rushing pergi beli breakfast..coz ari ni ada ofismate yg bermurah ati nak tolong belikan..Syurganye rasa

Orang tue2 cakap kalau senyum pagi2 ni murah rezeki..**jngn plak senyum memanjang plak, kang org chop ko GILA plak senyum sesorang..buang tabiat per

Nak tau breakfast per ari ni...^_^







Ni Die.........McD BIG BREAKFAST




Mmg jadi ular sawa pepagi ni..mengenyangkan betul..yumyum...klu nak, pergi beli cepat2..ni ofismate beli yg ngah ada promosi skang..buy RM5 kat McD dapat 2 plate Big Breakfast...promosi sampai sok aje..cepat2..

Imagine Nor pay for RM2.5 only for that big breakfast..berbaloi2..by the way jngn plak lupe bawak kupon promosi masa nak beli if uols nak entitle dpt free 2 plate tu tau..bu byeeee

My Avon Makeup Collection

Ni antara koleksi rangkaian Mekap Avon yg Nor slalu bawak ofis..kat umah ada lagi..huhu.stakat ni ok ler pakai product Avon..**Murah kadang2 ada diskaun utk ahli Avon mcm Nor..kire produk mampu milik

Paling suka ngan eyliner die..lebih dari 7 tahun Nor pakai..x penah tukar2..penah jugak try nak tukar..alih2 pakai balik yg ni.. Maskara die pun lebih kurang 4 tahun Nor pakai..stakat ni maskara paling murah pastu paling ok..x comot pastu ringan aja..**ni yg stakat Nor pakai ler

Blusher, lipstik, eyebrow & lipliner Nor bru pakai..ok jgak ler..blusher die shimmery gitu..just nice bile apply..lipliner die pun ok..cume eyebrow die cam jenis basah skit..nak kena ati2 bile pakai..takut terlebih pakai jadi cam kening RAJA BERSIONG plak karang..larikkkkkkkkkkk..


mcm ni skali blusher Nor kerjakan..huhu


True Color blush in peach
glimmerstick eyeliner in blackest black
simply pretty eyebrow pencil in brown
simply pretty lipliner in nude
simply pretty long lash waterproof mascara
Avon blusher brush -in 1 set




pst: rangkaian produk yg sesuai untuk golongan student & pekerja yg x mementingkan jenama **Avon pun berjenama apa..huhu..yelah kadang2 bile dah bekerja nak cari yg ada klas gitu cam MAC, Bobby Brown etc..huhuhu..gue x kisah..mana2 pun rembat janji OK..

Tuesday, March 29, 2011

Bengang Ngan Anak Jiran Sebelah

Bengang betul ngan anak perempuan jiran sebelah..Weekend mmg Nor x beraman kat umah. Tension jer..**itupun kalau anak perempuan jiran sebelah balik umah mak ayah die ler..kalau die x balik, YA AMPUN..Rumah ku Syurga ku ler jawabnye

Actually, anak perempuan jiran sebelah ni x stay ngan mak ayah die...sbb die dah berkawin dan dah ade anak 3 org pun **die muda dari Nor, kawin muda katakan..Yang buat Nor bengang kan..die tu cam mak senah skit..asyik nak menjerit jer..Hoi!! ni Taman perumahan ler bukan hutan..klu nak jadi Tarzan tu syuh syuh ko pergi masuk hutan sane..cni bukan tempatnye..

Bengang gile..slalu terjerit sane sni..panggil anak die pun nak terjerit..**jangan sampai terkeluar anak tekak sudah..kadang2 bengang jugak org mcm ni..ye lah hormat ler jiran tetangga..x malu ker duk berperang ngan anak..skit2 nak marah & mule ler nak terjerit2 panggil nama anak die..

Nor tengok kadang2 anak die tu x de ler buat kesalahan apa pun..tu pun nak menjerit2.. mungkin dah jadi habit die kot..anak2 die x heran mane pun bile die duk marah2 & duk terjerit2 tu..dah lali org cakap..betui idak?

Nor pun ada anak gak..mintak jngn ler amalkan perangai mcm tu..kalau budak tu kiter tegur die buat endah x endah..kalau die dapat sakit skali cukuplah dah jadi pengajaran kat die..



pst: slalu kalau budak tu dtg umah mak die mesti Nor tutup pintu & tingkap..x tahan dengan kemakcikan die tu..sian anak ku nak tido..kadang2 boleh terkejut Syahir dibuatnye..

Jom Join HeartBeat


Mungkin Ramai yg dah join HeartBeat ni..huhu..Nor pun baru aje join..rasa x terlambat lagi kalau nak join ...


Jom join ramai2..sapa2 nak join leh signup terus kat HeartBeat <<click cni


SELAMAT MENJANA PENDAPATAN UOLS



pst: if uols x tau mcm mane nak register, leh tanye kat Nor..insyallah Nor cube tolong..

Monday, March 28, 2011

Sedey Tahap Kojol

Last week received email dr Elis..Nak tau, baju yg Nor order dah sampai..happy nye gue -_-penantian selama lebih sebulan jugak..akhirnya baju ku dah sampai..

See...email dr Elis....tapikan apa yg Nor sedey kan sngt..sepatutnye kena ler happy..

wuargggggggghhhhhh...Gue x pat nak transfer money sbb no tel gue celcom tu dah kena block **sapa suh x topup..wat malu aja..gaji riban2 tapi kedekut nak topup

Adoit baru gue teringat..selama Mak stay kat cni lebey kurang 2 bulan gue terlupe nak nopup..yelah selama ni nopup pun sbb mak duk kmpg..dah die duk cni wat pe nak nopup..topup pun bukan nak call sape2 pun..**nmpk sngt Nor x heran pun ada HP ker x de..cukup ler received call aje

nak call hubby pun kadang2 hubby kol kite..klu nak kol die pun kadang2 pakai ofisnye phone **kantoiiiiiii...huhu

so...baju gue..tunggu lagi 2/3 ari lagi ler....nnt nak kena pg maybank transfer money terus..

Thursday, March 24, 2011

RAIHANA KURUNG GIVEAWAY by RAIHANA



Recently I have been invited by Raihana to join her giveaway..so, jom support Raihana nye Giveaway..x susah pon cume pertaruhkan gambar berbaju kurung..

for more details & syarat2 nak join...jom terjah blog Raihana..

Apa lagi..jom2..giveaway sehingga 31 Mac ini sahaja..Nak join click jer banner kat bawah ni



so untuk giveaway ni, Nor letak gambar sdiri jer...huhu..x de edit2 pun

.
.
.

**abaikan mataku yg panda ni..biasa ler slalu berjaga malam katakan..
Nama : Nor Ramli

Rumah Impian Ku


Semua org mmg impikan suasan rumah yang cantik, kemas dan yg paling penting tema rumah mengikut citarasa sendiri...Wah!! kan hebat bunyinye tu..hehehe

Mmg berangan2 nak rumah sendiri menarik tertarik ko mmg de BOMB ler..**tapi kalau pulus kering tu, ko berangan je lah Nor..huhu

Skang ni mmg tengah nak mengusha-usha pattern kabinet dapur yg bersesuaian dngan budget..
Klu ada budget lebih ingat nak buat cam gini..ok x?

**pic credited to senihias.com

The bombnye che timah..**mau sawan laki aku nengok..ye lah mane nak cekau pulus mau berpuluh2 riban ni..suke ngan mainan warna die..mmg x boring ler..insyallah kalau nak dapur cantik mcm ni boleh, tapi kena tunggu 3 tahun lagi rasanye..hehehe..

ok canceled yg kat atas ni..kita nengok yg kat bawah plak..

**pic credited to en google

Yang ni plak nmpk praktikal..ada pull over desk kat situ..tapi cam nmpk serabut ler plak.. *konon2 ler, padahal bukan ada budget pun..tapi dalam ati nak yg ni...nak yg ni... +_+

ok lah..sudah2 ler tu berangan..dengan budget yg agak ciput tok sah duk berangan2 lebih..

Rasa2 dengan budget yg ada..kabinet dapur yg simple2 tapi nmpk menarik cam kat bawah ni rasa ok kot..

*pic credited to senihias.com

yang ni pattern die Nor mmg suke ler..simple2 jer..diamond shape kat dinding tu x berkenan sngt ler..Nor suka Warna table top kuning air, pastu kabinet die warna dark brown..dark sngt, tapi x de sampai hitam..huhu..

Mmg memenuhi tema rumah kami..creme & dark brown/black.... sila ler menjengah umah kite, jngn malu2 plak.. cara alam maya pun x per..


ni dining hall rumah Nor..**abaikan tudung saji pink tu ^_^


ruang TV..x luas mane..kerusi kena beli L shape klu nak nmpk luas..hoho

laluan antara ruang tamu & dapur



ni bilik tamu..**abaikan tilamku yg berbalut sbb luka tu..hehe..sbnrnye saje balut tilam tu sbb x nak kasi cepat berdebu..dah nama bilik tamu, x de org pakai pun
**rumah yg masih perlu di touch up lagi..beli brg2 ckit2 jer dah nama baru pindah..ada budget beli, x de budget ko makan megi ajo ler

Tuesday, March 22, 2011

1st Guess Handbag


Akhirnya my 1st Guess Handbag dah bertukar tuan..Nor dah kasi kat Mak Nor **vouge mak gue pakai handbag Guess..hehehe

Actually Mak dah lama ngiyau2 nak Handbag dalam koleksi Nor..so bagi jer die yg ni..masih baru lagi..macam mana pertama kali beli mcm tu jugak ler masa Nor kasi kat mak. **percaya tau x, Nor bru jer 1 @ 2 kali pakai handbag ni.. x gemar sngt sbb berat ckit.. tu blum isi pe2 dah berat..maybe sbb besi2 yg duk melekat tu kot..huhu

Anyway selamat bergaya Mak..huhu..

nak baca pasal entry handbag ni click >>cni

Weekend @ Taiping, Perak DAY 2

Weekend balik Perak..lama rasanye x balik Perak **kampung cik abe kite..huhu..saje jenguk Mak Mertua katanye x chat mane..tambah2 lagi rindu kat cucu sulongnye..

Actually Syahir x chat sngt..selsema..dah org tue kata rindu nak nengok cucu, balik jugak ler..**ati berat gak nak balik yer lah takut anak buat hal sbb die x chat kan..

Klu balik Kamunting mesti pg jalan2 kat Tasik Taiping..mmg tenang dan damai jer..syok



konon2 ayah misali ler ni..huhu ^_-

jom sayang kita pergi makan..ibu dah lapar ler

teringin makan YONG TAU FOO

sedap x?? klu sedap angkat tangan..huhu

sila melelehkan air liur...yummy

lagi gambar jarak dekat..saje jer bagi uols jeles..mmg superb tau..sedap mencair jer kat dalam tekak ni..

Nor order ABC...kena plak ngan cuaca suam2 kuku..mmg masyuk

SEDAP X???

lepas berjaya menghilangkan dahaga dan kelaparan, apa kata kita meronda2 kat Taiping..huhu

ni deretan kedai2 lama....


uols ada masa pergi ler jalan2 makan angin kat Taiping..best woo


Weekend @ Taiping, Perak DAY 1


1st day kat Kamunting..hehehe..malam tu apa lagi kita serbu Char Kuew Teow MIZI..famous ni kat Kamunting ni..kedai2 die dekat ngan Pasar Pagi/malam kat Kamunting..**sapa2 org Kamunting Perak mesti tau ni..

Apa lagi..sila ler manjamu mata nengok gambar2..hehehe

Abang MIZI!! char kuew teow special 2 tau =_+


Ni Nornye..teh O ais kurang ais..sedap cam teh kat kampung..no 1

yang ditunggu2 dah sampai..char kuew teow special..mmg sedap sampai licin..


isi udang die mmg besar2 pastu segar plak tu..manis jer isi die **dulu die letak udang sekor2 skali ngan kepala dan kulit..ni dah buang kulit n kepala..maybe ada yg komplain..wallahuallam


harga die dah naik..dulu dalam tahun lepas kot..special baru RM4..biasa RM3.00 rasa
eh..Syahir mana?
Syahir kat mana?
x nampak pun?

laaaaaaaaaa...cni rupenya anak ibu..hehe..x sedar duk melantak char kuew teow smpai lupe anak..hehe
Syahir cam x puas ati jer...marah ibu k?? sorry dear

Dah kenyang..moh kite balik

Tuesday, March 15, 2011

1st Anniversary


1st Anniversary x sempat nak celebrate ngan cik suami..celebrate ngan Syahir jer huhu..mana nak celebratenye Nor kan maternity masa ni..cik suami dah pun balik Shah Alam sbb kj..tinggal Nor ngan Syahir kat Kelantan**kite asal Pengkalan Kubur hehehe.

So for 2nd Anniversary ni hopefully leh ler celebrate ngan cik suami & Syahir...1st Birthday Syahir pun cadang nak celebrate skali..jimat masa dan ongkosnye..hehehe..kedekut betul..

**agak-agak leh x ambik upah edit gambar kahwin..wink

1st Day


Hari ni 1st day Syahir ngan pengasuhnye..x tau ler mcm mane..bru td kol pengasuh tanye keadaan Syahir..Alhamdullilah..semua ok..maybe die paham IBU & AYAH die keluar bekerja =(

Sebelum ni Mak Nor yang jaga..Tp mak dah balik kg dah hari Jumaat lepas. So, ni kire 1st time hantar Syahir bg org luar jaga..**risau, tiap saat tiap detik duk teringat ngan baby..bukan risau apa, klu pengasuh tu jenis ok takut anak kite plak buat perangai..adoittt

Kadang2 terpikir jgak..klu berenti kerja mcm mane yer? kesian plak ngan cik suami kena tanggung semuanya..x boleh x boleh..saat ni cume mampu berserah dan bertawakkal saje..semoga Allah mempermudahkan dan menolong hambanya dalam kesusahan...Amin..

Friday, March 11, 2011

Anak Ibu


Tak sangka pejam celik..pejam celik..dah 6 months dah usia anak teruna Nor..kejap jer masa berlalu..rasa mcm semalam jer tengah pregnant..alih2 anak dah besar depan mata.

Apa yg Syahir pandai buat bila dah mencecah 6 bulan...ermmm

1) Makin nakal..suka tendang2 kaki bila kita baringkan dia..
2) Pantang tengok org makan
3) Meniarap pastu dah pandai nak angkat punggung (nak merangkak dah rasa)..huhu
4) Suka tengok TV ..**Tiket no 1 (mesti nak duduk depan TV masa dlm walker)
5) Banyak lagi kot..hehehe






Ibu syg Syahir sngt2..

Thursday, March 10, 2011

The Best Kajal Ever....


OMG!!!..can't wait to have this as one of my eyeliner collections...mmg teruja sangat after baca review pasal kajal ni..

This Kajal is one of the new collection by Lakme..a famous makeup in India..Lakme Black Satin Kajal ni mmg best woooo!!!..**x penah pakai lagi tapi baca review die mmg meletop..x sabar sngt nak dapatkan Kajal ni..kat M'sia ada k? mana nak carik?

Harga die cume RS150 equal to RM10?? mcm x percaya jer Kajal kat India ni murah2 tau..


**pic credited to Lakme



What is it???

Jet black kajal for the blackest black delivery in just one stroke. Draw a sharp, intense line or smudge for a smoky finish. The easy-to-use pencil glides on super soft and smooth, with a glossy finish only satin can provide! Create bold and beautiful eyes with this water resistant formula that keeps color and shine in place without spreading.

**nak tau pasal product Lakme click
>>cni
**ni plak Review die, click
>>cni



see..cantik kan model ni pakai Lakme satin Kajal ni..**pic credited to google

Mmg x dinafikan suke sangat tengok eyeliner aka Kajal yg Artis2 Bollywood pakai..mmg cantik giler..Teruja ni..

**will ask My Oversea Project Manager to buy for me once he back to India..pst-->he will back to India very2 soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring