Friday, July 20, 2012

Mekap untuk Kulit Jenis Olive Toned



Nak raya kan? Mesti tengah pikir mekap macam mana yang sesuai. Ari ni Nor nak kongsi skit info yang Nor dapat dari Google ni..Mekap ni hanya untuk orang yang warna kulit jenis Olive tone jer..
pst -----> Nor rasa kulit Nor pun memang dalam kategori ni..hehehe..jom baca lagi info ni..



Olive toned skin comes in a variety of colors from light to dark, but the key characteristic of this family of tones, is a sort of golden appearance to the skin that isn’t too cool nor too warm. Olive toned skin tans easily and can be found in (but not limited to) various ethnicities such as Latina, Middle Eastern, Mediterranean, and South Asian.
If you have olive toned skin, it is very important to avoid makeup shades that are too cool or too warm. You want something to mimic the neutral tones found in your skin. Bronzers look great to play up this undertone, but make sure the bronzer isn’t too orange. Other colors that look great against olive tones are peaches and purples.
FoundationBecca Cosmetics and Bobbi Brown are two lines that offer a variety foundations and concealers for olive tone skin.
Blushes: (from left) NARS Blushes in Luster, Dolce Vita, and Deep Throat; MAC Blushes in Sweet as Cocoa and Fever.
Eyeshadows: (first row, starting at left) MAC Eyeshadows in Sketch, Omega, Bamboo, Grain, Smut, Mulch, Glamour Check!, Smut, Paradisco (second row, starting at left) Patina, Shadowy Lady, Soba, Sable, Saddle, Mythology Copperplate, Expensive Pink, Girlie (third row, starting at left) Dazzleight, Retrospeck, Bisque, Phloof!, Bold & Brazen, Antiqued, Swiss Chocolate, Coppering, Brown Down (last row, starting at left) Samoa Silk, Romp, Woodwinked, Twinks, Satin Taupe, Corduroy, Creme de Violet, Beauty Marked, and Nocturnelle.
Lips: (first row, starting at left) MAC Lustreglasses in Little VI, Flashmode, and Decorative. MAC Lipsticks in Hang-up, Cyber, New York Apple, Brave Red, Girl About Town, Pomposity. (second row, starting at left) MAC Lustreglasses in Ornamental, Star Nova, and Flusterose. MAC Lipsticks in Dark Side, Up the Amp, Odyssey, Spice it Up!, and Rebel.

So, macam mane? dah paham? sapa yang warne kulit dalam kategori ni...leh ler apply warna mekap kat atas tu on your skin....musti supperbb..selamat mencuba.

Ramadhan Al Mubarak


Salam,

Sok dah puasa..jangan luper plak niat puasa..senang niat untuk 1 bulan terus..doa tu cari kat google ajer..hehehe..dasar pemalas betul Nor ni..

Di kesempatan ni, Nor nak mengucapkan selamat menyambut Ramadhan al Mubarak..puasa biar cukup 1 bulan..kalau tak cukup tu tanggung sediri..hehehe..ok lepas ni nak pikir menu sahur plak!!!..nak masak apa ntah..

Gambar tiada motip..sekian

Tuesday, July 17, 2012

Sandal & Kasut..CROCODILE Tetap Pilihan Ku!


Salam,

YES!! CROCODILE akan tetap menjadi jenama Kasut & Sandal pilihan Nor..pergg!! tak tahan, macam model iklan CROCODILE plak..hehehe

Pertama kali beli kasut sarung jenama CROCODILE masa study dulu..lebih dari 7 tahun lepas..beli warna putih rega dalam RM50++ masa tu rasa sangat mahal..time tu warna putih memang in ler..kebanyakkan student masa tu memang pakai putih..baik selipar, sandal & kasut PUTIH ajer..trend katakan..bertahan ler jugak 1 tahun lebih hayat kasut tu..lama k kejap? tapak die memang tahan cume depan kasut dah koyak & warna pun dah jadi kelabu asap..hehehe..tu ler leh dikatakan hari2 duk gasak pakai memang selesa pergi kuliah..berkejar ngan pakcik bas, ngan Pak & Mak Guard jugak..

Lepas tu..dah start gile kumpul heel VINCCI..tapi sakit ati gak kekadang tu..harga boleh tahan tapi kualiti tang tapak die tak tahan..cepat benar haus, tang ketahanan gam tu memang tak disangkal..tahan ooo!!

Masa pregnantkan Syahir sekali lagi Nor berbaik2 balik ngan CROCODILE ni..yelah nak cari sandal yang selesa time pregnant ni agak susah memandangkan Nor memang cepat lenguh tiang buku lali & tapak kaki..so, memang memerlukan sandal yang selesa..dah banyak gak jenama sandal lain cam BATA..tapi pattern agak kemakcikan skit..hehehe..yang paling syok.. masa balik kampung, cousin, kakak & mak asyik duk tanya mana beli sandal tu..siap dorg pesan suh belikan..Tahan sampai 3 tahun hayat sandal ni..berbaloi2..so, setkan mind lepas ni tak nak beli jenama lain dah..nak beli CROCODILE ajer..

So skang kat umah dah ada 4 pasang sandal jenama CROCODILE ni..uol jangan ingat design CROCODILE ni macam makcik2 tau..skang dah advance uols ikut peredaran katakan..skang banyak sangat design cantik2..dah ler cantik, tahan lama..berbaloi KALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI..harga CROCODILE ni majoriti RM50++ keatas tapi takde ler sampai RM100..tapi kalau pandai jaga leh tahan sampai 2 tahun tau..skang dah ada heel..suke sangat tapi yang paling tak suka majoriti heel die saiz 5 keatas..waaaaaaa..nangis!! Nor pakai saiz 4 ajer..



Apa yang paling Nor suka ngan CROCODILE, material & perincian jahitan die yang membuatkan sandal ni selesa & tahan lama..LAP U!

Monday, July 16, 2012

Anak Manja Ayah


Salam

Muhammad Syahir Fitri, anak lelaki Nor ni sangat manje ngan ayah die..dengan Nor die kurang skit..tak pun ada ler masa2 die nak manje tu melekat jugak mcm gam..tapi most of the time memang ngan ayah die..Apa2 memang ayah die..kadang2 kalau ayah die tak kerja on weekend, memang die nak ayah die jer mandikan die..die tak nak kalau Nor ajak mandi..ngan ayah leh main air, kalau Nor..say sorry!!

Pelik tak? sebab selalu orang cakap anak laki ni manja ngan mak & sebaliknya..tapi nape plak anak Nor ni lebih ngan ayah die...hehehe maybe Nor ni tegas skit dalam mendidik anak..selalu jugak jadi Tarzan kat umah tu..bukan sengaja pun jadi tarzan tapi nak wat mcm mane..dah nama anak laki..Hyperaktif memanjang..manjat situ, manjat sana..port paling best suka selongkar almari baju die..bawak keluar kasut2 masa die kecik2 tu & barang dalam kabinet dapur..huh!! hangin

Ayah die banyak biarkan ajer..kalau selerakkan baju ker apa ker, ayah die diam jer..tu yang die syok tu..



 Sayang ayah..Muahhh

Baju pun pakai warna sama..

Friday, July 13, 2012

Hari Lahir yang ke 29


Dah nak masuk 30 dah!! kejap jer..tahun ni jer ler yang boleh pakai title 20an tahun depan dah 30an..
tapi orang cakap Karier kita bermula pada umur 30..betul k? hehe hopefully ler, tahun depan mengubah kehidupan aku ni kearah yang lebih bagus..penat dah rasa terumbang ambing mcm ni. Kerja tetap tapi gaji tak tetap..bukan tak nak cari kerja lain..dah banyak try tapi mungkin belum rezeki lagi..pasrah ajer ler

Back to topic..My birthday celebration ni kirenye husband celebrate awal-awal, ni minggu lepas punye cerita. katenye this week die busy skit, so maybe tak dapat nak celebrate birthday gue ontime..takpe, tak marah pun & tak kisah pun..hehehe..iye ler

Layan gambar jer ler..takmo story banyak2..








Monday, July 9, 2012

Makeup ~ Naturactor Produk


Salam,

Hari ni nak kongsi sikit pasal Naturactor Cover Face & Silky Lucent Powder. Actually bende alah ni dah agak lama jugak ler beli..cume tak kesempatan nak tenyeh betul2 kat muka ni..so last week berjaya jugak meneyeh bende alah ohsem ni kat muka..Nor bukan profesional pun..rembat produk Naturactor ni masa pergi Sunday Market kat Rumah Aman aka Rumah anak Yatim kat Seksyen 2..beli ngan Zunita Ramli..ori from Japan punye bukan China atau tiruan tau..murah aje..berbaloi! Ori & Murah

Hebat sangat ke Produk ni? sana sini duk upload gambar & siap bagi testimonial lagik!..sebelum Nor bagi apa2 statement..cer bagi pendapat dulu..hehehe


 Muke ku ada nampak semcm tak? sesuai ker kod yang Nor beli ni?Ermmm..


Ni Nor tak calit tebal2 pun..simple mekap ajer..calit Naturactor cover face sikit & tabur ngan bedak Naturactor Silky Lucent Powder tu & blusher ELIANTO AURA, Lipstik LOREAL VELVET PINK & Eyeliner LOREAL 24H GEL EYELINER..tengok lebam bawah mata pun leh nampak sebab Nor taruk tak banyak..lagi pun untuk Kod yang Nor beli tu rasa tak sesuai sangat nak letak bawah mata sebab sedikit gelap maybe kena beli yang light sikit tak pun pakai ajer concealer..Lepas ler setakat nak pergi dinner ni..huhu

Pendapat Nor ler, Naturactor ni kire mampu milik tak macam MAC or KRYOLAN tu..mahal ler skit lagi pun bukan mak andam pun nak beli mahal2 kan? lagi satu bile pakai tu tekstur die ringan macam pakai pelembap & bedak ajer..takde rasa tebal & berat..


Original Naturactor dengan tulisan "NATURACTOR" bukan tulisan China tu..Kotak packing die ada pelekat "MEIKO" masa Nor beli..MEIKO tu pengeluar bagi produk ni..nak lagi lanjut boleh google ajer..


Kod yang Nor pakai Cover Face 151 & Silky Lucent Powder 51.. dah nak raya ni, pergi ler rembat cepat2..hehehe


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring