Thursday, August 12, 2010

Berjaya Berpuasa


Alhamdulillah..semalam Nor berjaya jgak berpuasa. Dah ler semalam kena pegi buat checkup dekat klinik kerajaan Klang tu..Dugaan ler jgak sbb rasa dahaga sesangat..Maybe panas sangat kot..Lapar x de ler plak.

Menu sahur tu Nor dah masak siap2 sebelum tido. Masak Nasi dan masak pedas petola. Senang jer masak bende ni..ni makanan orang kelantan tau..Set jam kol 4.30 untuk bangun panaskan lauk & nasi.. Sempat goreng ikan rebus + Ikan kering skit.. Prepare air Milo for my hubby & air suam jer untuk Nor.

Kol 5 pagi cepat2 kejutkan cik Suami bersahur..liat nak bangun. Nak makan nasi pepagi pun rasa x lalu. Nor sempat ceramah kat cik suami.."Skang mmg x lalu, nnt kol 12.30 ptg, tahu ler perut abag tu mengiyau mintak nak isi"..alhamdullilah cik suami berjaya habiskan nasi sepinggan.. Nor plak 2pinggan jer..huhu..makan untuk baby skali tau..

Semalam balik kj kol 5.30 ptg balik masak kat umah.. memang plan nak masak pun for 1st puasa. So menu berbuka Pajeri terung+kacang panjang, ikan rebus goreng, telur dadar, ulam & bende yg wajib ada BUDU..huhu..memang suke sangat tengok cik suami makan. Laju jer siap 2 kali tambah..wahwahwah!!

So ari ni cube berpuasa..rasa x larat jugak..lapar x, tp dahaga sesangat..DUGAAN

Tuesday, August 10, 2010

Update List Barang Baby

Alhamdulillah, berkat beli skit2 barang baby..atlast semuanya rasa dah terbeli kot. X terasa sangat bile beli barang baby skit2..Nor start beli barang baby masa usia kandungan 5 bulan.

Kebanyakan baju2 baby beli masa ada promosi, warehouse sale. leh berjimat skit. Ada gak yg Nor beli masa balik kmpg Kelate ari tu.. Berbaloi shopping kat Pengkalan Kubur, Kelantan. Memang murah klu nak compare ngan kat cni, orang cakap 2 kali ganda murahnye.. huhuhu.. sempat shopping baby bed include bantal skali..murah jer cume RM 40 very the Ciut..kat cni Nor usha dalam RM 100++. Bakul & kelambu baby beli kat Thailand ari tu..murah gak, tp yg paling penting berkualiti.

so kat bawah ni liast yg dah beli & belum beli agi

Yang Dah Beli

1) baju baby new born - x beli sbb kakak kasi
2) baju lengan panjang - dah beli 2 helai
3) baju lengan pendek - 4 helai
4) baju jarang - 2 helai
5) seluar jer - 3 helai
6) selimut - 1 helai
7) tuala - 2 helai
8) sapu tangan - 1 helai
9) booties ngan sarung tangan - 8 pasang
10) topi - 2 helai
11) kain lampin - 10 helai/1 kotak
12) balut perut - 10 helai
13) romper - 1 helai
14) botol susu
15) tilam - 1 jer
16) bantal extra
17) mat - 1
18) kapas telinga
19) bakul simpan baju baby - 2
20) bakul simpan bedak baby - 1
21) toiletries - syampu/baby bath
22) bedak/losyen/baby oil

Yang belum Beli lagi

1) Diapers
2) baju jarang - nak kena beli 2/3 helai agi
3) Stroller

Thursday, August 5, 2010

Jom Join Contest Saya dan Tudung Syria!~

x sangka ada lagi contest gaya tudung.ni pun dah dekat ngan closing date. Tp x per cube je nasib, mane tau menang ker kan? Paling minat ngan contest ni sbb gaya tudungnye cume menggunakan tudung syria. Kalau diikutkan, tudung syria mmg dah jadi kewajipan melengkapkan gaya Nor x kira ke pejabat atau pun bersantai.


Heart sangat ngan tudung syria ni. Skang ni dalam koleksi Nor ada lebih dari 35 helai tudung syria, samada bercorak ataupun plain. Ni pun dah sedekahkan kat adik & anak buah..


Jom usha Tuan punya blog yg anjurkan contest ni..Tadaaaaa




.



.


.


.


RAFLESSIA COLLECTION

//ciutkan tuan empunye blog ni?..ni bukan nak pancing undi tp ikhlas dr hati =)



so guys, leh usha syarat-syarat nak join contest..senang jer


macam mana nak join contest ini??

1.xperlu follow tapi kalau nak follow pon no hal nyerr
2.buat 1 entry bertajuk jom join contest saya dan tudung syria!~
3.dalam entry tu korang harus letak 4 gambar dari mana2 produk raflessia collection

4.taruk sekali banner berikut jugak dalam entry juga di side bar

5.letak link blog ini di side bar korang jugak
6.entry korang nanti sila upload gambar korang dengan TUDUNG SYRIA yang paling malaTTop lah!~
7.sila respon entry ni dgn menyatakan link entry korang itu.. hokesh!~



hadiah??
3 pemenang akan berpeluang memenangi hadiah berupa koleksi dari raflessia collection!~
tarikh tutup??
8 august 2010



Sebelum Nor tunjukan gaya Nor ngan tudung syria ni, jom kita tengok dulu antara barang2 pelengkap gaya bertudung yg ada di Raflessia Collection. Ini cume beberapa contoh koleksi, if nak tengok lebih banyak cume clik disini




Tudung Syria Plain.. Lebih cun kalau digayakan ngan baju bercorak.. Penampilan anda pasti berubah.



Shawl Jojet..very nice pattern & color.. memang senang dibentuk, jika nak gaya yg lebih up to date, try mix ngan inner syria



Pashmina, kalau kena ngan gaya mmg cun.. kalah mak arab



ni plak inner syria..boleh mix & match ngan selendang, pashmina & outer tudung syria


ok ler..so ni ler antara gambar2 yg Nor rasa sesuai untuk di upload.. actually skang ni tengah pregnant, so ramai yg kat luar sana rasa ssh sngt kalau nak bergaya masa pregnant. Bagi Nor pendapat tu mmg salah.. jika kita pandai mix & match baju dan tudung mmg gaya sempoi boleh jadi meletop!
trust me dear


Long Maxi Dress Yellow/Black & syria Plain Yellow + Headband

Syria Plain Yellow + Black Headband


//actually head band ni Nor jahit sdiri, senang jer.. cume beli 1/2 meter ribbon kat kedai jual alatan menjahit & buatkan talinye (tali Nor buat pakai kain cotton), pastu hiaskan ngan Berlian....senang kan?


Long Maxi Dress Leopard & Syria Plain Black + Inner Syria warna Grey sbg headband


Long Maxi Dress Maroon & Syria Plain Maroon + Inner Syria Warna Black sbg headband

//gaya ni nmpk agak plain, actually Nor ada pakai Shawl Lycra corak ala2 gaya Yuna pakai tu (Syria+Shawl), tp selendang dah simpan dlm beg


Ni plak, Kimono Rome Maxi Dress Black, Red Inner & Red Syria Plain + Inner Syria Warna Hitam sbg Headband


Last but not least..Nor pakai Tudung Syria Warna Oren + headband Merah Makngah



So, tu jer ler Gaya Nor ngan Tudung Syria..

Tuesday, August 3, 2010

Weekend @ Perak

Semalam bru jer sampai kat umah..ambik cuti balik perak, Taiping.. Sempat gi jalan2 kat Tasik and bandar Taiping..banyak dah berubah dlm masa 4 tahun ni..hehe.. Nor Kalau balik Perak bende paling syok..makan ler.. jarang jgak masak kat umah.. lebih suke makan kat luar.. maybe kalau tengok kat sane mmg banyak gerai makan..syok giler.

layan jer gambar





Ngidam Mee Kari


Last week ngidam nak makan mee kari.. mana nak cari lepas waktu kj ni..hubby x de plak pg outstation kat sg Petani, nak suh temankan pg cari mee kari..alih2 gagahkan diri pegi kedai runcit depan umah beli bahan2nye..masak ler sdiri..leh buat banyak2 n leh tambah2..eiiii, tamak makan..hehehe.. ada kisah! kita kan makan utk 2 org..kena makan bnyk2.

kuah kari yg dah siap masak..simple aje, kerang x de..dah abis..kureng menyengat ler nmpknye


Mee plak dah siap celur n kena toskan dulu sebelum hidang

ni lah bahan2 hiasan tambahan penyedap rasa, sayur sawi & taugeh dah siap celur..Nor tambah bawang goreng masa nak makan..mmg superb

la hai..x sempat nak snap mee yg dah siap hidang, sebab lapar gile..cik suami pun dah siap kol tanye wat pe kat umah..kata masak mee kari, x sabar katanye nak cepat2 balik n makan mee kari yg Nor buat..hekhekhek
resepi Nor akan cube update later.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring