Tuesday, August 10, 2010

Update List Barang Baby

Alhamdulillah, berkat beli skit2 barang baby..atlast semuanya rasa dah terbeli kot. X terasa sangat bile beli barang baby skit2..Nor start beli barang baby masa usia kandungan 5 bulan.

Kebanyakan baju2 baby beli masa ada promosi, warehouse sale. leh berjimat skit. Ada gak yg Nor beli masa balik kmpg Kelate ari tu.. Berbaloi shopping kat Pengkalan Kubur, Kelantan. Memang murah klu nak compare ngan kat cni, orang cakap 2 kali ganda murahnye.. huhuhu.. sempat shopping baby bed include bantal skali..murah jer cume RM 40 very the Ciut..kat cni Nor usha dalam RM 100++. Bakul & kelambu baby beli kat Thailand ari tu..murah gak, tp yg paling penting berkualiti.

so kat bawah ni liast yg dah beli & belum beli agi

Yang Dah Beli

1) baju baby new born - x beli sbb kakak kasi
2) baju lengan panjang - dah beli 2 helai
3) baju lengan pendek - 4 helai
4) baju jarang - 2 helai
5) seluar jer - 3 helai
6) selimut - 1 helai
7) tuala - 2 helai
8) sapu tangan - 1 helai
9) booties ngan sarung tangan - 8 pasang
10) topi - 2 helai
11) kain lampin - 10 helai/1 kotak
12) balut perut - 10 helai
13) romper - 1 helai
14) botol susu
15) tilam - 1 jer
16) bantal extra
17) mat - 1
18) kapas telinga
19) bakul simpan baju baby - 2
20) bakul simpan bedak baby - 1
21) toiletries - syampu/baby bath
22) bedak/losyen/baby oil

Yang belum Beli lagi

1) Diapers
2) baju jarang - nak kena beli 2/3 helai agi
3) Stroller

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring