Wednesday, December 23, 2009

Lunch @ Eat Workshop


Arini Boss lanje lunch kat Eat Workshop dkat Glenmarie. 1st time pg. Very nice place n actually ssh nak cari restaurant die sbb tercorok and mmg x kan perasan ada restaurant kat situ.

Tempat die mmg romantik jer..best, tp makanan kat cni mahal skit tp berbalaoi pg makan sbb ada org lanje kan! klu kuar duit sdiri x mau ler.. 2/3 kali pg pokai aku nnt.


Ni my drink namanye Minty Lychee, rega RM8++

This one nama ku lupe; rega pun lupe sbb bukan ku yg oder

This one mmg tangkap cintan, namanye Spicy M Pasta; rega x silap >RM25


yg ni plak Nor yg order, rasa die x sedap sngt sbb tawar jew, namanye oven roasted chicken , rega >RM25



Ini plak Fish & Chip


This one very sweet our dessert, Ultimate Choc Fondant; sedap giler lor



Koleksi Tudung Syria


Semalam saje merajinkan diri kemas2 baju dlm lemari. pastu sempat kemas2 tudung syria. Baru ler Nor perasan koleksi tudung syria Nor mmg dah banyak..ni adalah antaranye..ada agi dlm bakul kat dapur tu lum basuh..

Hubby dah siap tegur leh bukak butik tudung lepas ni..punye bnyk..skang koleksi tudung syria Nor dah ada lebih dr 25 helai. Ingat nak gi KL this week nak rembat 2 helai agi diomand syria..hehehe..


Balt Salt Rosselle Percume


Ni bukan Nak bg uols percume tau! tp saje jer nak crite dapat bende alah ni percume. dapat 2 botol lagi Balt Salt Extract Rosselle keluaran Laara Beauty ni. Thanks kak Wati sbb bg kiter test bende ni.

Mmg best sbb dah test smlm..bau pun wangi sweet sangat mcm nak makan jew. so uols kat luar sana klu nak try cube boleh ler beli kat >> cini





Pst : Kat Wati nanti klu kiter nak beli leh bg diskaun sbb tolong pomotekn blog tu..hehehe

Tuesday, December 22, 2009

Wedding Photos Batch 2


Sempat Nor upload my wedding photos. Saja hilangkan Bosan..so layan jer ler.





High Blood Pressure

X sangka gara2 duk sakit2 pala sampai nak pitam upenyer dah kena darah tinggi woi!!..muda agi ni

hari khamis lepas dah MC..sedih tunggu laling balik kj nak gi check doc..upenyer lepas check doc kata ada HBP..tinggi gak 140/90..die suh pantang makan

Nampaknyer 2/3 bulan x leh mkn my feveret daging..ermm..ni mesti sbb bnyk mkn daging korban ler ni..tu ler padan muke sapa suh mkn bnyk2..

Wednesday, December 16, 2009

GUESS SET


Akhirnya Jumaat Lepas berjaya jugak pujuk hubby pg MID VALLEY..Selangor kan cuti so mmg best ler gi jln2 time sume org kj..hehe

Mmg crowded that day sbb skang kn dah dekat CHRISTMAS punye bnyk christmas tree dlm tu. smpt singgah kat outlet GUESS. bnyk new arrival yg cantik2 dan apa yg paling best dapat pau suami tercinta..

Dan inilah Hasilnya..satu set Guess Handbag dan Wallet skali..cun x? hehehe..rega die pun cun jgak..actually nak beli 1 jer handbag, tp amoi kat situ ckp klu beli 2 item dpt 20% OFF plus dpt 2 Voucher Watch Guess RM 100 each. so ambik ler wallet tu..lepas count balik mcm buy 1 free 1. FYI offer tu cume 3 ari jer. ..11~13 Dec 2009

Ni Wallet die..best jgak suke pattern ni sbb x cepat kotor

Ni Nor tunjuk tag rega..berpinau mata masa nak bayar..tp nasib baik bukan duit sdiri bwk kuar..hahaha..tanduk dah tumbuh..Laling Thanks sbb Lanje..muahhhhh

CONTEST GAYA TUDUNG MENAWAN



Contest lagi??..hehehe..contest ni mmg menarik sebab Nor mmg suke mengayakan tudung.

So Kak Afidah, Nor upload a few photos with a few gaya..gaya tudung syria, gaya selendang dan tak ketinggalan gaya tudung 4 segi, tudung bawal



Ni Gaya Tudung Syria, Combine Syria Diamond dgn Plain syria


Yang Ni plak Tudung 4 Segi, Tudung Bawal
Memang Sesuai digayakan masa bersantai, ke pejabat dan beriadah..

Yang ni selendang panjang jenis shiffon, buat lilitan dan sdikit aksesori mmg nampak sweet dan kemas


Nati bagi ler markah best skit..hehehe..gurau jew, suke2 jer masuk contest ni

Monday, December 14, 2009

Black & White Photo Contest

Tersempak ngan contest ni..Nor mmg minat sikit bab2 gambar ni..so x lepaskan peluang nak sertai..wish me gud luck..x nak crite banyak2 sbb Cik Ezzan x suke kan crite panjang2..hehehe

Ni lah Hasilnya..gambar Kahwin Nor aritu..


Photo ni agak x best skit..so if nak review ngan jelas just click the photo it self..ok

So cik Ezzan nanti judge ler photo Kahwin Nor tu.

Friday, November 20, 2009

My Big Day 24.09.09


Doakan Kebahagian milik kami dunia dan akhirat..amin








Thursday, October 29, 2009

Dapur & bilik tidur Idaman


Wednesday, October 21, 2009

My 1st GUESS Handbag


Semalam jumpe ngan Kak Siti, my ex-collegeous. Wah teruja nengok beg GUESS die. Walla cantik bangat..tp x de plak capture gmbr beg die..kang ckp macam nak pomote lak kan..die ckp beli kat Parkson Subang Parade, Rega dlm RM 500..wah!! ambik ko..abis 1/4 gaji aku 1 bln.. tp seriusly mmg cun n decided nak cari macam dianye design..

So, lepas kj Nor ajak my Laling pg Parkson Subang Parade. at 1st my hubby cam pelik plak ttbe Nor tanye mana Subang Parade..cam jagun jer sbb x penah sampai..heheh..wat malu ajo.
So, lepas pg tmpt GUESS Handbag tu, ni lah hasilnyer..Tada!! x de design yg cantik sngt aka sesuai ngan Nor..ni jer ler yg rasa sesuai bwk pg kj n mungkin boleh wat pg jalan2..Rega RM 299 after 40% dpt ler RM179.40..actually, Nor ada minat 1 lagi design lain..100% leather and color black..so the cantik..but my laling x kasi beli sbb harga die pun leh telan air liur RM 499..no diskaun..but if rega die RM 300 mungkin leh beli..anyway, apa yg penting! dah kurang my Wish List 2009




Monday, October 19, 2009

Sumatec Deeparaya


Ni lah pertama kali @ Julung-julung kalinyer Sumatec (my Opis ler) wat sambutan Deeparaya ni..Deepavali + Raya=Deeparaya on Thursday 15th Oct 2009..hehehe

So, nothing much to tell u the story..layan jer lah gambo-gambo tu.






Time Ni Kena Paksa Menari Cha-cha..malu jer..but so much fun & very enjoyable


X lepaskan peluang bergambar ngan Raspal, 1st Time nengok die pakai Sary..so sweet


Thursday, October 15, 2009

Entry Mood

Terbayar Sudah


Apa yg terbayar ni? ala sebenarnya sebelum kahwin my hubby pernah berniat if perjalanan majlis weols berjalan ngan lancar die nak wat makan-makan kat umah sewa tu.

Ajak family members and jiran2 kat situ jew. so minggu lepas ari Ahad, 11 Oktober 2009 tu weols buat ler makan2 skit. actually nak buat ari sabtu tp hubby kj plak. so nak x nak kena ler wat ari Ahad (sbnrnya nak buat lambat skit after raya k, tp jiran2 kat situ dah bising2 bila pengantin nak buat open house). Last nak x nak buat jugak ler.

Menu utama mcm biasa ler dah kate org Kelate, Nasi Kerabu n ni menu sesat Mee Kari. Semua2 ni kakak yg jd chef. import tu hehe..Thanks Kak Nema sbb tolong jd Bibik kat umah ari tu.hehehe.Pembasuh mulut die kek coklat kukus n agar2 pandan jew. huh!! tu Nor yg buat tau. kuikui..

Lepas majlis tu mmg penat giler nak kena kemaskan umah yang bersepah tu. dr ari Ahad berkemas, semalam jer baru settle sumer tu. Thanks to my Hubby sbb tolong kemas sama (actually bnyk menyibuk jer dr menolong..sowy)

After this ingt nak ajak mmbr ofis plak dtg bertandang kat umah..tngk ler rezeki mcm mana.. Insyallah..


Tuesday, October 13, 2009

Berkurang lagi my Wish List


Alhamdullillah..berkurang lagi list dalam my wish list tu..apa ler yg kurang tu kan..tadaa, ni ha yg duk kurangkn list tu

Murah rezeki, akhirnyer terbeli jugak tv LCD Toshiba Regza 32" ni..so far ok ler, gambar clear n yang paling penting x sakit mata ku.

ikutkan hati mmg x nak beli agi tv ni, tp sbb tv lama tu mmg dah lama benar sbb x support DVD.. lama gak ler DVD Pioneer tu tersadai mcm tu.

Nor n Hubby beli TV ni kat sek 18 die kasi RM 1550..dah x boleh kurang. dekat sri muda ari tu Panasonic 32" die kasi RM 1450 tp kualiti gmbr nak dibandingkan Toshiba mmg kalah ler. Dats why terjatuh cinta ngan Toshiba ni..hehehe

Monday, October 12, 2009

BerSua Lagi


laaaa...rasa dah lama dah x menulis. skang memanjang jer BZ. ari tu my wedding ceremony. Alhamdullilah semua berjalan ngan lancar seperti apa yg dirancangkan cume ada ler skit2 yg x berapa smooth iyer lah kiter ni kan manusia mana ada perfect. betul idak? (mentang-mentang dah jadi separuh org perak skang ni). My Hubby laling kan org Perak mst ler kena blajar2 ckp dialek sane.

so skang ni lepas dah tukar status "Single" to "Married" life pun mmg bertukar jugak. dah x leh ler nak bermalas-malasan mcm dulu..

1) pagi lepas subuh kena bgn dah siapkan sarapan for me n my hubby (dulu slalu breakfast kat kedai)
2) lepas balik kj kena cepat2 siapkan dinner for both of us
3) kena siap hidang sumer (nasib baik my laling ni jenis ringan tulang skit, die ler yg siapkan pinggan mangkuk n gelas kat atas meja tu..hehehehe..ringan skit)
4) lepas hidang pg mandi dulu n smayng dulu bru best nak mkn
5) lepas makan dah kena cuci pinggan mangkuk, periuk kuali tu sume
6) lipat-lipat baju dulu n sambil tngk tv baju kj me n laling kena iron dulu (senang sok terus boleh pakai)
7) lepas tu dlm kol 9 @ 10 bru boleh bersenang2..

Friday, September 11, 2009

Murah Rezeki


Alhamdulillah..murah rezeki semalam..kat ofis dpt duit collection wedding from HR & account dept.hehehe.teruja ckit sbb x sangka dorg nak wat collection..dpt ler balik duit beli Washing Machine tu ..Thanks uols buat susah-susah jew

ada agi tau rezeki semalam dpt ayam golek masa makan kat sek 17 tu. pelik sbb ttb waiter kat citu bagi ayam golek..ingt lagi ngan muke Nor & Shah masa tu ckit terkezut.

Nor : eh! kita x order ayam ni
Waiter : x per ni sedekah dr ktorg sbb bulan pose ni tiap2 mlm jumaat kita mmg bg kat customer
Shah : klu mcm tu nnt minggu depan kite mkn kat cni agi ler. (ngan muke x malunyer)

Woit che abang..mana ada ari khamisnyer..kiter kan dah nak balik kmpg masa tu..hehehe

Wednesday, September 9, 2009

Conoknyer..



hehehe..conok giler ler sbb list to buy tu dah kurang 1. smlm Nor ngan Shah dah pg beli Washing Machine idaman weols. dah tentu lah Panasonic 7.0 KG jenis yg Auto tu. Comel x??


Skang ni kedai dekat Sri Muda tengah buat promosi besar-besaran sempana ari raya ni. Ari tu Nor penah bgtau nak beli dekat Sek 18 sbb murah RM 730 jer..tp ni lagik murah cumer RM 670. RM 60 inggit jimat tu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring