Thursday, April 28, 2011

50% off Pizza Hut meals!

Hey!!

Jom Terjah Pizza! Tengah buat Wow promotion skang ni
Pizza Hut 50% discount ..tak kira siang malam tau!

Promosi dari Isnin hingga Jumaat..click banner untuk maklumat menu!!!

Gembira leh share ngan anda & kawan2 anda jugak!


Wednesday, April 27, 2011

What's my berry? What's YOUR berry? Find out today!

Menang tiket Yuna Inspired Secret Concert & banyak lagi?

Cuma click cni untuk lebih lanjut
#DiGiWhatBerry & jangan lupa

sharing this berry fun website today! boleh click banner jugak!!

Berry berry on the wall. Who is going to the fairest of all? Check out what berry are you now!




Cinta Zaman Kampus (^_^) **blush


Bila sebut aje pasal cinta zaman kampus mesti kite duk teringat plak pasal CINTA MONYET ni.

Masa zaman kampus dulu Nor mmg tak banyak kawan mana..cume kawan ngan geng2 satu Course jer. Kitorg 8 org sumenye mmg antara group paling famous jugak kot masa tu kat fakulti kitorg.. ** hukhuk **batuk plak

Perasan ke? nak kata perasan tu sbb ramai cakap group kitorg famous **hukhuk **batuk lagi.. itupun famous sbb kitorg ni kemana2 pun selalu 8 org aje..tak berpecah2.. pergi kantin 8 org, keluar 8 org, jumpa lecturer 8 org, study kat fakulti pun 8 org, pergi dining 7 org..eh! eh! mana pergi plak sorang lagi..hehehe sebenarnye sorang tu laki, mana leh masuk dining pompuan..hehehe

Mungkin sbb tak bercampur sangat ngan manusi2 lain ni..ada ler group kitorg ni yg couple same sdiri..dah lumrah ler kan? so balance tu mmg single mingle masa ni. termasuk ler Nor..hehehe maybe x suke kot bercouple2 sama sendiri..ada jugak yg duk usha2..**ishh malu ler plak

Tapi hakikatnya Nor lebih suka berkawan..ada jugak slalu kuar ngan kawan atas kawan **uols paham?? tak faham buat faham yer..

Dan selalu jugak ler bertukar2 teman makan kat Dataran Cendikiawan & Seksyen 2 tu..sampai pakcik kat kedai makan tu heran mana satu entah pakwe Nor..**masa ni semua kawan..

Sampai ler dah kenal Cik Suami.everything changed..no more tukar2 teman makan..poyo setia ler konon..tapi masa tu rasa dlm hati "HE's THE ONE"

pst:-->> kenal ngan cik suami ni pun kawan atas kawan yg kenal kan! aci x?? hehehe..


INIKAH CINTA MONYET??


Gambar ni lukis sendiri..cantik x?huhu


With DiGi, Make your life 'senang' with more 'menang'

Nak menang Honda City, iPAD, GPS?

Jom join DiGi "Senang Senang Menang" Contest, memang sangat mudah!

Untuk lebih maklumat cuma click cni
#DiGiSenang2Menang @ Banner kat bawah ni!

Tuesday, April 26, 2011

Let's Make Malaysia the FB Capital of the World!

Adakah anda tahu?

Kita, sebagai Orang Malaysia, rata-ratanya mempunyai PALING BANYAK KAWAN di FACEBOOK .


Dan antara yang paling banyak meluangkan masa dengan Facebook.

Bukankah lebih bagus jika kita semua bersatu dan jadikan Malaysia "The Facebook capital of the world?"

Tidak ada yang mustahil! Jom jemput rakan-rakan anda, Churpers!

Dan juga berpeluang untuk memenangi DiGi's Live FB Party!
#DiGiFBforall

Click Banner untuk lebih lanjut



I grant you... flawless skin. Poof! NEW YORK SKIN SOLUTION

Penahkah anda rasa kulit anda yang selalu bermasalah membuatkan diri anda rasa kurang keyakinan diri?

Parut jerawat, muka yang tak sekata **ini Nor nye kes ler ni..huhu

Masalah kulit anda membuatkan anda malu untuk berdepan dengan orang ramai?

Dengan New York Skin Solution..Kami ada jawapannye!!


Klik Banner untuk lebih lanjut

Be the 1st 50 commenters and you get a free skincare treatment!! #NYSkinSolutions

Monday, April 25, 2011

Blogger Review ~ Kak Danish @ Tauke Perfume

Nak Beli perfume Original tapi ngan harga berpatutan?

Nak Lagi murah dari kat kaunter? tapi nak sama2 wangi?

Hehe Nor ada penyelesaiannye!..Nak tahu bace sampai habis tau (-_-)

Entry kali ni Nor nak kongsi2 ngan uols pasal Perfume plak.. so kali ni, mangsa pilihan Nor seterusnya ialah Kak Danish aka Tauke Perfume..huhu

Selepas dah bekerja ni..bile ada duit lebih; tangan mesti gatal nak membeli itu dan ini.. Bile bau org dtg kj sume wangi2. Mula ler berangan pastu siap ajak cik Suami temankan Nor pergi Parkson, Jaya Jusco, kadang2 pergi terjah Sogo semata2 nak cari perfume. Mula2 bukan main semangat lagi bile dah smpai sana & mata terpacak nengok harga perfume mata bukak mulat2 **habisle gaji aku kali ni..x de ker lagi murah ni??huhuhu

Nor pun tak ingat dah mcm mana leh terserempak ngan online shop Kak Danish [Link] ni..tapi kali pertama terjah! mmg rasa comfident aja. Bila lihat list orang yang order tu majority return customer.

Tanpa was2 Nor order Bvlgari Rose Essential [
Link] tapi tester unit sbb nak try dulu. Alhamdullillah..mmg best bau yg tahan lama mcm kita beli kat kedai. Lepas tu Nor ada order lagi cam Dunhill Red dan Lacoste Pour Femme and guest what dapat miniacture percume Lolita Lempika **klu tak silap kat M'sia tak de tau.. Nak baca entry lama Nor pasal perfume ni click sni [Link]

Skang Kak Danish ada stock yang uptodate punye tau..jom terjah kalau nak tau harga!!..Murah!



NO REJECT NO REFILL NO DEFECT !!










TRADEMARK KAK DANISH -->Sapa suka wangi2..meh le cari kite..Original Perfume 100% NEW & SEALED IN BOX


Entry ni cume saje nak kongsi2 ngan uols aje..tak de motif2 lain tau..huhu..Sapa2 yang suka pakai @kumpul perfume tapi penat dah duk beli yg mahal2 tu..Boleh cuba yg ni.Pakai utk sendiri, beli wat hadiah ker kan??. kalau berkenan leh usha tanye terus kat Tauke. **kadang2 harga leh dirunding betul x kak Danish??huhu

Urusan jual beli mmg x de kaitan langsung ngan Nor. Urusan adalah antara anda dan Tauke tau?

Ok sampai bertemu lagi dalam Blogger review bersama Awekelantan!


~ Stay Tuned~




~Segmen Blogger Review disclaimer~

Yang Baik itu Datang dari ALLAH & dan yang kurang baik itu datang dari kelemahan masing2..wallahuallam.


1st GiveAway by Wan Myzura Collections







Nor ditag oleh 3 orang follower Nor yang COMEL untuk join GA ni..aritu tak sempat nak buat..banyak kj skit..skang baru ada masa..hehehe

TQ Ummi Anum, Ibu Alisha & Nanakimie sbb tag Nor yer.

Jom ramai2 join GA ni..tarikh tutup pun lambat lagi 31 December 2011..WOU!!

Tapi tak rugi join tau sbb hadiah pun menarik..pergi usha cepat2 blog WANMYZURA [link]

kali ni Nor nak tag CTWAWA, KAK AS, ADIK NASZ, CIK SUE LIFE CYCLE..pastu yang dah tngk pasal Entry ni pun leh sama2 join!!

**jangan lupe mentionkan nama Cik Puan Nor tau dlm list referer anda..huhu..nak jugak tuuu!!



Pst-->>Referer Nor ramai ler Ummi Anum, Ibu Alisha & Nanakimie

Thursday, April 21, 2011

Letih?Happy? @&*%^$#$^&@



Bila sebut jer pasal IBU + BEKERJA..

Mesti anda penah alami situasi begini!! bila sebut jer Weekend..mesti semua orang happy kan?

Tapi bagi IBU yang bekerja mcm kite2 ni..selalunya weekend bukan boleh duduk relak pun..kemas umah, jaga anak, masak..

Slalu mcm ni ler kerja Nor kat umah bila cuti2 Malaysia..**ni kalau tak keluar gi jalan2 ler..kalau tak koser Nor nak ngemas bagai ni..tak dok maknonyo!!

Pst-->>Sok hari last bekerja..bestnye..leh bermalas-malasan kat umah nanti..huhu **poyo jer kata nak kemas umah..

EDIT Gambar PEMENANG "My Lucky Follower Oleh Aku Awekelantan"

Dah nak edit gambar PEMENANG giveaway ke?

Hehehe..bukan ler..sebenarnye entry ni Nor nak describe skit pasal hadiah untuk 3 org pemenang My 1st Giveaway tu..pasal edit gambar pemenang secara PERCUMA.

Selepas sesi terjah menerjah blog peserta, ada juge ler yg MUSYKIL+TERTANYA2 mcm mane Nor akan edit gambar pemenang tu??

OK!! kat cni Nor terangkan..Pemenang akan pilih gambar favourite dorg dan akan hantar kat Nor melalui email..

Pemenang boleh antar atleast 3 KEPING GAMBAR (Original saiz tau) dan Nor akan edit cuma 1 KEPING GAMBAR aja yang Nor rasakan menarik dan tertarik..**kalau mood nak edit tu dtg gile2 Insyallah Nor akan cube edit lebih..hehehe

Sesi edit mengedit ni, bukan Nor syok sendiri aka SS tau!! tapi biarlah ada persetujuan antara 2 pihak..yang canggih manggih tu Nor x de ler PANDAI sangat **budak baru belajar jugak ni..biasa2 tu boleh la..

Ni antara contoh gambar yang Nor dah edit.. **sila memuntahkan darah..huk huk

Gambar SEBELUM edit


Gambar SELEPAS edit

Gambar SEBELUM edit

Gambar SELEPAS edit

Gambar SEBELUM

**lihatler mukaku yang tak flawless+berkedut & berparut tu..huhu..dah tua dah!

Gambar SELEPAS

**Ececeh!! scars+kedut sudah tiada..cop!! cantik tak contact lens ku..huhuhu


pst:-->Nor bukan ler expert sangat nak mengedit2 gambar orang, tapi sbb Passion+suke..so Nor cube buat yang terbaik..


Wednesday, April 20, 2011

DIY Bday Card untuk Cik Suami


Nak tengok tak bday card yang Nor buat sendiri untuk cik suami aritu??

Jangan ler plak muntah darah @ keluar darah kat hidung bile nengok card DIY Nor..

Tak cantik pun, tapi Nor usaha jugak nak buat sdiri **nampak ler keikhlasan tu kat citu..huhu..perasan







hahaha..jangan uols gelak plak @ muntah darah..


Peace No War!!


Hadiah GIVEAWAY dah READY =)


salam semua..

untuk pengetahuan uols especially contestant MY 1st Giveaway "My Lucky Follower oleh Aku Awekelantan"..HADIAH dah ready!!

Semalam ajak my Husband terjah butik Avon..dah rembat set makeup dari Simply Pretty dari rangkaian produk Avon tu..MEMANG THE BEST!! x tau ler sapa yg Lucky dapat set makeup yang berharga lebih dari RM50 tu..

Nak tengok ker hadiah tu? scroll bawah




















HARAP MAAF!!




HADIAH ADALAH RAHSIA BUAT MASA SKANG NI..




hehehe..sorry yer uols..mana leh tunjuk agi..x SURPRISE ler kan??

Nor akan show the HADIAH 1 week before the closing date..

TUNGGU!! sapa yg x join lagi..jom join cepat2 tau..canang kat kawan2 jugak..TQ bubaii

Know your child's mood Today with Nestle!



Untuk para ibu & bapa..

Bagaimana mood anak anda hari ini?..anak saya tiap2 hari mood dia bertukar2..kadang2 susah gak nak paham..hehehe

Dengan Nestle anda boleh kongsi mood anak anda dengan kawan-kawan dan keluarga!!

Lebih maklumat click cni #NestleChildsMood

ARE YOUR FRIENDS ON CHURPCHURP?




Jom uols join #ChurpChurp..sapa2 yg dah join tu leh ajak mmbr2 join same..

Sowy ler sbb teruja skit, maklumlah ketinggalan zaman baru join churpchurp ni!

Nak dapatkan ramai kawan & boleh dapat duit jugak?

Details click kat cni CHURPCHURP

Tuesday, April 19, 2011

wah!! x sabarnye


Apa yg x sabarnye ni?..cer citer ckit!!..cer citer!!

Ala bukannye ada ape..cume tadi dapat call dari tauke yg incharge buat renovation kat dapur umah tu..katanye table top tu dah siap pasang ari ni..sok cume nak gosok kasi licin+berkilat aje..

suke..suke..sampai juling (@_@)

so, Khamis dah leh start masak gune dapur baru..**kering lagi poket gue bulan ni kena korek tabung bayar kerja2 renovation tu..manyak gak tu!!..haduii

Tapi x per..balik ni leh ler simpan balik rice cooker yg jadi dapur masak ke2...huhu

pst-->>semalam sedih gile masak sardin pakai rice cooker sbb dapur masak lama dah post kasi mak mertua ler..sanggup berkorban tu demi mak mertue kesayangan..**statement berani mati!!

Monday, April 18, 2011

Fade Up


Fade up ler..asyik kena makan luar jer..dah 5 hari dah duk makan luar..pagi+petang+malam

Asyik duk meronda duk cari tempat makan best tapi ngan rega berpatutan ler **ye lah makan x best tapi mahal, menjawab ko nanti

Skang Nor dah layak jadi duta jalan2 cari makan..ni semua gara2 renovation kitchen yg lum siap!!..ada ckit tergendala**cam rancangan TV plak...kat shah alam skang ni slalu ujan+pakcik yg tukang buat kj tu demam plak..mungkin sbb cuaca x menentu..

SABAR je ler..

Asyik makan luar, sampai poket pun udah kering...sob..sob..lari budjet bulan ni.

Tapi uols jngn risau especially peserta2 My 1st Giveaway, walaupun poket Nor dah agak kering. Tapi hadiah giveaway tu tetap the BOMB..rugi x join tau..huhu..

pst: lama dah x merasa makanan air tangan sdiri, singgang ikan, ikan bakar, budu+tempoyak, ulam....arggggggggghhhhhhhhh....ada lagi, ayam masak merah, asam pedas, ikan kicap..lap mulut cepat2 sbb air liur ngah meleleh ni..huhu

Friday, April 15, 2011

Birthday Lunch Ngan Cik Suami


Ari Isnin cik suami cuti sbb dat day kan Bday die **ofis bagi cuti 1 hari..bestnye

So, celebrate ngan cik suami kat Secret Recipe kat Giant Kota Kemuning aja ** dekat ngan ofis Nor

Cik suami x mo pergi jauh2 sbb dat day jugak ler kat umah Nor ada buat ckit renovation, so cik suami kena ler rush skit sbb nak kena pantau org buat kj kan.

best jugak Secret Recipe dlm Giant ni..x sesak+makanan die pun lagi sdap dari Secret Recipe Ole2 & Kota Kemuning tu..**stakat Nor makan selama ni ler

cume order set Lunch yg ngah ada promosi skang ni **bukan budget jimat tau..huhu

Last skali photo owner blog mesti ada..lalalala

Thursday, April 14, 2011

Blogger Review ~ Zie Madini @ Cik RedBloodSnow


Untuk Segmen Blogger Review kali ke2 ni, Nor berbesar hati telah memilih Cik Zie Madini @ Blog beliau yg lebih dikenali ngan The Eyes Of Redbloodsnow..Pergh!! suke sngt ngan Banner cik adik Zie ni "Merah Menyala" pastu orgnye pun mmg Sweet (bukan nak mengampu tapi hakikat..untung Dillah dpt Zie tau)..hehehe

Untuk pengetahuan Uols, Nor dah lama dah jadi silent reader Zie..masa tu Nor belum buat lagi blog Aku Awekelantan ni..**cer kire berapa lama Nor duk jadi silent reader Zie.

Tapi skang dah ada blog Aku Awekelantan ni, x de maknenye jadi silent reader, jadi FOLLOWER ler plak..hehehe

Nor mmg suke sangat ngan setiap entry Zie, kirenye Blogger Tegar ni!!..Hari2 mesti lebih dari 3 entry baru..best kan?? Setiap entry Cik Zie ni mmg lebih kepada personal life, Kawan2, Makan2 (Leh jadi duta jalan2 cari makan ni) dan bnyk gak info2 terkini, especially Blog Gosip "Minah Kepochi" tu..mmg best..Awek suke (^_^)



So, sapa2 yang x penah terjah lagi blog pencinta MERAH ni, leh ler click cni [Link]

Kepada Cik Zie & bakal menjadi Puan x lama lagi, Insyaallah, Nor nak ucapkan terima kasih mungkin sbb penulisan Zie yg menarik & The Bomb for each of your entry tu yg membuatkan Nor berkobar2 nak buat blog...hehe (kire cam sumber inspirasi ler konon..)..Anyway wish you Gud luck for your wedding preparation & teruskan usaha anda berblogging; THE EYES OF RED BLOOD SNOW boleh!!



Yang Baik itu Datang dari ALLAH & dan yang kurang baik itu datang dari kelemahan masing2..wallahuallam.

PST-->>Nor dah mintak izin tau ngan Cik Zie copy her header kat cni..TQ Zie

Hasil "Projek" Belakang Rumah ~ Part 1

Tak sia2 usaha Nor selama ni..hehehe..

So, smlm ni ler hasil dari kutipan ke2 untuk tanaman Kacang Bendi..**benih die Nor dah kasi kat jiran sbelah

Cili dah berbuah, tunggu masak aje Daun kesum pun dah mcm lalang **x de org berminat nak ambik wat masak..huhu

Kacang botol lum ada tanda2 nak berbuah **lambatnye nak berbunga dan berbuah

Petola pun dah membesar ngan jayanya **dah ada tunas bunga..yeayyy!!


walaupun 4 biji aje..tapi cukup buat singgang bendi **dapat ler 1 mangkuk mlm tu (^_^)

Wednesday, April 13, 2011

Announcement of My 1st GIVEAWAY "My Lucky Follower oleh Aku Awekelantan"


Memandangkan Nor bermurah hati pada bulan ni..so, MY 1st Segmen akan ditukar kepada MY 1st Giveaway..yeaayyyyyyy!!!! maknanye ada ler hadiahnye kan? so sape2 yg x tahu..entry ni adalah sambungan dari entry ini [Link]


Dengan ini Nor akan Announcekan MY 1st GIVEAWAY "My Lucky Follower oleh Aku Awekelantan"Untuk Apa giveaway ni? Giveaway ni sebenarnye lebih kepada menghargai FOLOWER2 NOR..


3 PEMENANG akan dipilih secara cabutan bertuah.

1 PEMENANG UTAMA akan mendapat Rangkaian Mekap Avon iaitu Simply Pretty+Nor edit gambar die secara PERCUMA **best kan??

2 PEMENANG SAGUHATI plak Nor akan edit Gambar dorg pun secara PERCUMA


Gambar cume hiasan semata-mata

Kepada pemenang2, Nor akan cuba buat yg terbaik & gambar dipilih sendiri oleh PEMENANG, x kire gambar apa janji yg senonoh tau..klu x senonoh gue suruh Syahir bagi kick nnt..hehehe


So SYARAT2 penyertaan akan Nor publish in my next Entry..So TUNGGUUUUUUUUUU..

Tuesday, April 12, 2011

Announcement of My 1st Segmen "My Lucky Follower oleh Aku Awekelantan" ~BATAL

Memandangkan bulan APRIL & MEI merupakan bulan yg istimewa untuk Nor..**cer teka kenapa bulan ni dan bulan depan sngt istimewa..cepat2..sapa tahu angkat tangan??

Ermm...Memandangkan tiada jawapan & mmg Nor x nampak pun ada org angkat tangan..So, Nor sdiri ler crite napa istimewa sngt2..huhu**poyo ajer

Bulan APRIL ~ Bday Cik Suami **x tau agi nak bagi surprise apa kat die
Bulan MEI ~ Ulangtahun Pertunangan Kami **nak celebrate jugak k??saje nak simpan kenangan jer

Dengan ini Nor akan Announcekan MY 1st Segmen "My Lucky Follower oleh Aku Awekelantan"
Untuk Apa segmen ni? segmen ni sebenarnye lebih kepada menghargai FOLOWER2 NOR..**lebih kurang cam giveaway tapi hadiahnye bukan berupa barang


3 PEMENANG yang akan dipilih secara cabutan bertuah akan Nor edit gambar die secara PERCUMA **Nor akan cuba buat yg terbaik & gambar dipilih sendiri oleh PEMENANG, x kire gambar apa janji yg senonoh tau..klu x senonoh gue suruh Syahir bagi kick nnt..hehehe


So SYARAT2 penyertaan akan Nor publish in my next Entry..So TUNGGUUUUUUUUUU..

jom join bloglist frommetoyou

Nak jugak join segmen ni..jom ler join ramai2..[link]

Kire leh ler merapatkan silaturrahim antara blogger2..Tujuan murni mcm ni mmg kite kena sokong..huhu (*_*)..sambil tu boleh jugak promotekan blog kite yg baru jer nak merangkak ni..



sapa2 nak join..jom..leh jugak clik kat banner kat atas ni..kali ni nak tag ler 3 org
Siti Wawa

Kak As

Cik Adik Nasz


Tag lagi ibu2


Mamachia

mama Anum Shukri


Monday, April 11, 2011

Bila Keluarga Kecil Kami Bergambar


Ni Kisah Hari Sabtu yg lepas..


Ttbe tekak teringin nak makan satey..Ajak cik suami melantak satey kat Awan Besar. Alih2 Cik Suami terajin plak ajak makan kat Kajang..


Memandangkan kesihatan anak teruna Nor yg x berapa nak sihat terpaksa batalkan rombongan cik Kiah kami ke Kajang..cukup lah ke Awan Besar aja..**janji makan satey sudah..


X sempat nak tangkap gambar masa makan, tangkap masa nak balik pun jadilah..**Sila ler muntah darah melayan gambar2 yg x best ni..huhu


Syahir yg lum ready agi..


muke ku yg telah dibotoxkan dengan mekap..**jngn salah faham plak..


Gambar terbaru Syahir dengan kepalanye yg dibotakkan oleh Pengasuhnye..**hilang jambul mahal Syahir...mahal tu ingn rambut Justin Bieber jer mahal ker..


Suka ngan gambar ni..so sweet anak ngan Ayah (^_^)


Bagi Gue perasan skit..kuang kuang2

Friday, April 8, 2011

Adakah Aku Gila??

"Adakah Aku Gila??"

Ya..ya..**sambil angkat tangan due2 belah

Nor mmg gila kalau sentuh bab2 Shopping ni..lagilah shopping online..Ya Allah!! bila ler nak bertaubat ni..atleast kurangkan tabiat membeli belah pun dah bersyukur..dah banyak kali dah buat ikrar nak kurangkan Shopping Online ni..tapi x pat ler nak tepis2 ni

Pantang ada kredit dlm akaun..mule ler gatal tangan pastu siap parkinson2 lagi..Nak itu!!, Nak ini!!

So kali ni **baru minggu lepas Shopping baju Syahir, smlm shopping lagi..tapi lega ler skit sbb Shopping kali ni bukan untuk Nor tapi untuk kakak Nor yg duk ngiyau2 suh belikan baju untuk anak die **tumpang gak skaki belikan brg Syahir...budjet duit pos *_*

Smlm Last Day Crazy Sale kat blog Mawarita aka Kak Ita..so Nor x lepaskan peluang membeli dan membelah lagi untuk diskaun 50% less itu..kali ni apa yg Nor rembat??


Nor belikan untuk Syahir Elephant nye design..leh letak barang Syahir masa kuar jalan2..asyik duk numpang beg IBU die jer..huhu ~ RM40


yang ni kakak Nor punye ~ RM 40

Yang ni pun kakak Nor punye ~RM40



yang ni Nor belikan untuk anak buah Nor..leh die buat baju raya ~RM35




last but not least








Prewalker shoes ni Syahirnye..huhuhu RM 28

Sara & Pari: Our 1st GIVEAWAY!

Join Giveaway lagi ker??huhu..kali ni di tag oleh mama Anum Shukri [link]..TQ sbb sudi tag Nor join giveaway ni



Sapa2 nak join leh lagi..sempat agi sbb tarikh tutup pada 29 April ni..jom join ramai2..nak join just klik banner yer.

kali ni nak tag


Siti Wawa

Kak As

Siti Nadia [Nasz]


MAMACHIA 1st GIVE AWAY

Di tag oleh adik rockers si cantik Nasz [link]..TQ dear tag akak..so entry ni Nor berbesar ati join Giveaway Mamachia


hot & sweet ler photo ni..suke2 ^_^


Jom ramai2 join giveaway ni..sapa2 nak join just klik banner yer..kali ni nak tag

Siti Salwa

Kak As


Nak Tag lebih lagi ler


Mama Anum Shukri

Lyaasuriany

Thursday, April 7, 2011

Mintak Jasa Baik LIKE my photos ^_^ ~ STICKY ENTRY

INI ADALAH STICKY ENTRY SEHINGGA 7 APRIL 2011...UNTUK ENTRY TERBARU, BOLEH LIHAT ENTRY KAT BAWAH..TERIMA KASIH..

Ingat x Nor penah join contest RAIHANA KURUNG GIVEAWAY by RAIHANA..mintak sangat jasa baik uols vote Nornye photos sbb tersenarai dalam contestant die..hehehehe

Tempoh undian diberi selama seminggu starting from 12.01 am (1 April) hinggalah ke 7 April pukul 11.59 minit malam....

x kisah ler uols cakap muke x malu ker apa..tapi x salah kan kalau mintak tolong ngan cara yang baik..suke sangat ngan kain pasang yg Raihana nak bg sebagai hadiah..**tema baju raya tahun ni color pink. Ni gambar yg Nor pertaruhkan ari tu




Nama : Nor Ramli


email : nor_baiduri@yahoo.com




PENTING...CARA UNDIAN....


1. Cari Facebook 'Raihana Collection'

2. Like 'Raihana Collection'

3. Cari gambar anda di album 'Raihana kurung giveaway'

4. Klik 'Like' *


sebarang comment tidak dikira sebagai undi ya..hanya click LIKE..



Hanya Allah dapat balas jasa uols..FLYING KISS UNTUK UOLS SEMUA

Wednesday, April 6, 2011

Blogger Review ~ Kak Hanieliza @ Kak Liza

Alhamdullilah..seperti dijanjikan..Untuk segmen review blog untuk pembuka Tirai..chewah!! pembuka tirai jer? tingkap x de k?..huhu

Dengan ini Nor telah memilih blogger aka Chief Kak Liza @ Kak Hanieliza [link]

Setelah dah kahwin ni..Nor banyak surf tentang resepi2 ni..**cik Suami org Perak, jadi kena ler pelbagaikan masakan, x de ler asyik nak makan singgang ikan jer..

Dan blog Kak Liza ni mmg antara blog yg Nor suke cedok resepi beliau. Kire dah bnyk jugak resepi yg Nor berjaya cedok & praktis kat umah..alhamdullillah, mmg resepi Kak Liza superb ler.

Ni antara resepi yg Nor penah praktis kat umah..menjadi tau..**cume penambah rasa tu pandai2 ler sdiri nak adjust ikut kesesuaian anak tekak masing2..


Kerutub Ayam..dah banyak kali try

Daging masak hitam..mmg sedap..bertambah nasik cik suami aritu..huhu


yang ni lum try lagi dan mmg nak try..


Untuk Kak Liza, Nor nak ucapkan terima kasih sbb sudi kongsi resepi akak. Betul org cakap cara nak memikat hati cik suami antaranya adalah MASAKAN air tangan kita sdiri..^_^



Yang Baik itu Datang dari ALLAH & dan yang kurang baik itu datang dari kelemahan masing2..wallahuallam.



My Ordered Items Dah Sampai

Yeayyyyyyy!! Blouse, Cardigan & Jacket yg Nor order from Elis, owner Chicfashionmall dah sampai dah..so my wishlist untuk tahun ni dah berkurang.


Gem Studded Cardigan..mmg stylo milo..pattern yg kembang kat bawah tu nmpk Nor cam berisi skit..


pst: uols yg cekeding mcm Nor leh try pakai cardigan mcm ni..mmg membantu nmpk sdikit berisi..x tipu...

Balmain Sharp Shoulder Jacket...yg ni Elis salah antar size. Nor order M tapi dpt L..tapi still leh tukar..TQ Elis.

Batwing Blouse..nmpk diriku sdikit skit brisi bile pakai blouse ni..huhu ^_^

Segmen Blogger Review

Kali ni Nor akan buat segmen review blogger2 yg penah Nor menjejak kaki, pastu mmg suke sangat singgah kat blog dorg ni..

Saje nak share2 ngan uols...bak kata pepatah omputih ni "SHARING IS CARING"..hehehe..hope uols sokong segmen yg Nor nak buat ni..

Segmen review ni Nor akan buat 1 kali seminggu sahaja..** mana boleh wat ari2, ingt eden x de kj lain ko..hoho..

So, sebelum nak buat kj mengreview ni, dikesempatan ini Nor ingin meminta maaf ler dulu..jika maklumat yg Nor paparkan tu tersalah or tersimpang dari jalan yg sebetulnye, Nor mmg mintak maaf sangat2..

Sapa 1st blogger yg Nor akan review?? tunggu tauuuuuuuuuu...


Monday, April 4, 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA


Gegar 1000 Blog oleh Abg Ben [link]..mmg bagus untuk blogger2 baru mcm Nor ni..huhu..jom sama2 gegar..Rawk..


Saturday, April 2, 2011

Habis Nasi 1 Periuk

Menu dinner semalam mmg simple aje..malas nak masak yg berat2..walau simple tapi habis 1 periuk nasi dikerjakan Nor & cik suami.

Hebat sngt ker menu dinner malam semalam??? huhu



Menu cume ler ayam masak kicap, ikan rebus goreng, petola celur & penyedap rasanya ialah BUDU+TEMPOYAK...hahahaahahahaha







kecur ker uols??? makanan x semestinye standard hotel kalau nak bertambah2..cukup ler ikan goreng dan BUDU x pun cincaluk.. Nor makan cincaluk..sedap


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring