Thursday, December 27, 2012

Peplum oh Peplum


Salam,

Skang ni masih lagi demam Peplum yer, Peplum Kurung ler, Peplum Blouse ler? merata2 kat Internet, Pasaraya, malah kiosk2 pasaraya pun ada yang jual Peplum ni..kat Facebook lagi ler banyak..tapi rega die Mak aih mengalahkan nak membeli kereta Ferrari Mini untuk Syahir..MAHAL NAK MA***S..perghh!! lega mak dapat jugak luahkan kat cni pasal rega Peplum kat Internet ni..hahahaha

Penah jugak tanye kat butik menjahit baju kat Seksyen 18 Shah Alam..upah jahit Peplum jer RM 150 ..ermm, agak2 berbaloi ker nak bayar upah mahal canggitu untuk kain pasang yang reganya 3 pasang RM100 tu..NO..NO..NO! mak bab2 upah baju ni sensitip sikit..KEDEKUT..hahaha..memang dasar kan?

Dalam kedekut2 mak ni, berjaya jugak ler merembat 4 helai Peplum yang ready made punya..



Meriah tak? hahaha...semua peplum ni murah ajer.mix & matchkan ajer kain dalam wardrobe tu...takde duit nak beli peplum dari designer tu semua.. Setakat ni berjaya rembat lace Peplum, kebaya peplum & peplum blouse..Majoriti peplum ni mak rembat kat Uptown Shah Alam & paling best skali kat Pasar karak pun ada..yang hitam tu beli kat Jaya Jusco ajer..

Ni nak cerita kat pasar Karak Shah Alam, Stadium Seksyen 13 tu..nak juling mata tengok peplum berlambak-lambak..macam2 design, warne, material..tapi yang penting MURAH!!..RM100 uols leh rembat 3-4 Helai peplum..macam mane tu...meriah tak? kalau beli kat internet..agak2 ler peplum leopard & plain tu rasanye dorg semua jual dalam RM50 keatas tu...tu tak masuk charge pos bagai semua..sembelih2...



 Yang 2 ni asalnye memang takde border lace pun..tapi sebab mak ni kreatif, mak beli ler border lace kat kedai benang & manik tu..1 meter reganya RM16..takde upah jahit sbb mak jahit sendiri...so, x de ler nampak boring kan? meriah ler sikit..


**wah!! ayat bahasa Nor ari ni semua mak ajer yer?hehehe..puas ati dapat melepaskan sebak didada ni menengokkan peplum yang jual kat internet tu semua MAHAL..Nor beli murah ajer...lalalalaal..bersiul sambil tengok kat atas langit..mendung ler plak arini..

Monday, December 24, 2012

Manusia Mudah Lupa

Salam,

Betul pepatah pernah cakap manusia bila senang sedikit mudah LUPA!!( Dari susah ttbe Allah bg rezeki melimpah2..contoh BONUS, SAHAM, atau ttbe dapat duit terpijak..jual tanah ker kan??..hehehe)

Bila susah, kiter yang dicari
Bila ada masalah, kiter menjadi pendengar setia,
Bila takde kawan??? kiter juga yang dikejarnya....


Tapi bila

Bila Senang, Kiter dilupa
Bila dah ada kawan lain, kiter dipinggir, kita ditinggal-tinggalkan..

Ingat Allah MAHA KAYA..rezeki & kesenangan yang diberiNYA tu bersifat sementara..tiada yang kekal selamanya..

Beringatlah..wahai kawan-kawan ku..disetiap rezeki yang ALLAH bagi ada bahagian untuk orang lain juga..



** Tak kisah pun kalau takde kawan..tapi yang penting teman sejati ku tetap berada disamping ku..SUAMI.. die kawan, sahabat, teman & pendengar setia ku & yang paling penting..dialah BANKER KU..hehehe..dan teman kecik ku..ZURIAT ku..Muhammad Syahir..



Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday

Biar gambar berbicara...



Tuesday, December 18, 2012

Itu ORI Punya..bukan PALSU


Salam,

ape ler yang ORIl & ape plak yang PALSU?

ni hah..gambar anak buah Nor, anak kepada kakak Nor yang sulung..namanye Mohd Haziq


kalau uols tengok bulu mata die tu hah!! macam bulu mata palsu..jngn tertipu..itu bulu mata betul tu..jeles kalau tengok bulu mata die..dah ler panjang pastu lentik ler plak..kalah org pompuan tau..ini kalau pompuan ni dah besar ramai yg follow belakang ni..I FOLLOW..hahahah

Nak tengok gambar Nor & adik pomp dress up die..skol jngn tak scroll



































Tara!!!!



jahat tak weols..hahaha..sian anak buah gue ni...

Monday, December 10, 2012

HOD ~ Head of Department


Salam,

2 Minggu lepas, Nor dapat berita dari clique yang my Boss, laki die (HR SR Mgr), 2 others manager lain dah abis dah contract dorg ngan company ni.

So, skang ni my department tinggal Nor sorg ajer...uwarghh..nangis ker? **sambil kesat2 ingus...abis ler..tinggal gue sorg ajer..boleh ker nak handle? ermm..nak handle tu rasa ok jer..tapi nak buat decision tu agak susah skit tu..bukan aper, silap buat apa2 keputusan nnt gue yg kena..dah takde tukang backing lagi...

Takpe, Nor pikir positive dulu..take this one as a challenge..gue boleh buat! chaiyok!..

So, minggu lepas, officially dengan dari mulut my boss sdiri...ermm, betul ler..siap tunjuk letter die lagi..hahaha..(letter die tu, die yg taip sendiri) so last working day die hujung bulan ni..katanya 20 Dec nanti akan ada farewell party..ermm, inhouse or outside tak sure lagi..hopefully outside the office ler..best skit..

Yang bestnye, boss Nor tu siap remind lepas ni Nor leh ler tukar duduk kat tempat die skang..hahaha..No..No..HOD katakan!...dasar!..gaji x semengah mane..HOD lah sangat..puh..puh..itth..

tak sabar nak tunggu tahun depan..nak tengok result dari restructure process tu..kalau ok, follow, kalau tak ok..cari ler kerja lain jawabnya..

Monday, December 3, 2012

Bonus? Tak Sabarnye

Salam,

Bonus? ujung2 tahun ni mesti semua orang happy kan sebab sure ler ada yg dpt BONUS tambah2 lagi skang tengah YES (Year End Sale)..dengar2 BONUS govement dah masuk..masyuk ler korang yer gov servant tu..JELES mak tau!!..

ermm..kalau nak citer history BONUS ni yg syarikat bagi..memang nan hado..dah hampir 6 tahun Nor kerja kat company skang..mmg x penah merasa BONUS pun..sedey jer..tiap2 tahun merasa BONUS cik suami ajer..Mak redha nok! insyallah tahun depan ada sinar untuk company ni, insyallah..

So, skang ni dah ujung2 tahun x sabar nak nunggu DIVIDEN dr ASB ajer ler..cepat2 ler announce, hopefully tahun ni banyak ler % die..hahaha...pelaburan masa depan tu mesti ada..ni jer ler caranya kalau nak merasa $$ terpijak org ckp..

DIVIDEN tahun ni dah rancang dah nak beli aper..cik suami dah booking awal2 nak pau..iyer ler..50-50% kan? sedey...ingat dapat ler rembat beg GUESS seketul ker..nan hado ler..

So my portion this year nak beli kerusi Jati..Nor mmg minat kayu..x suka sofa2 ni..susah nak jage lagi pun space ruang tamu kat rumah tu bukan besar mana pun..x de ler tetamu datang lepas ni duduk kat lantai ajer, x pun bertengek kat atas kerusi makan kat dapur..hahaha..lawak ajer..

Kerusi jati dah book dah..advance x mak? $$ belum dapat, tapi dah berangan naik ke langit dah..hahaha
Kerusi yang Nor & husband pilih aritu ala2 ler mcm kat bawah ni..ala2 bukan sama..warna gelap skit dr kat bawah ni, yg weols punye lagi cun kot..hahah..x sabarnye..weols book 3+1+1+glass coffee table+alas lapik skali..x tau ler muat tak kat ruang tamu tu nanti..hopefully muat ler..

photo credited to Tri Karya Sejahtera


Resdung oo Resdung


Salam,


Alahai..minggu ni rasa mcm teruk sangat..resdung ku makin teruk..uwarggg..muke gatal2 kemain (rasa mcm ada ulat keretapi kat kulit muka ni, asyik duk bergerak ajer) pagi2 duk bersin sampai nak tercabut idung, kepala pening..dah makan ubat resdung "PETANI" tu tapi x de ape2 beza pun..x suke makan ubat..benci tau!

Nampaknye kena buat tutong resdung ler plak..ari raya Haji balik Perak luper ler plak beli rokok redung tu (tutong)..murah sana..1 batang bru singgit, kalau kat cni 3 btg 5 ringgit..ermm..beza betul..

Nanti nak singgah kedai jamu nak beli rokok resdung & ask my husband to help..

Uols ada tak suggestion nak rawat resdung ni?..kalau ada share tau,,TQ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring