Monday, December 3, 2012

Bonus? Tak Sabarnye

Salam,

Bonus? ujung2 tahun ni mesti semua orang happy kan sebab sure ler ada yg dpt BONUS tambah2 lagi skang tengah YES (Year End Sale)..dengar2 BONUS govement dah masuk..masyuk ler korang yer gov servant tu..JELES mak tau!!..

ermm..kalau nak citer history BONUS ni yg syarikat bagi..memang nan hado..dah hampir 6 tahun Nor kerja kat company skang..mmg x penah merasa BONUS pun..sedey jer..tiap2 tahun merasa BONUS cik suami ajer..Mak redha nok! insyallah tahun depan ada sinar untuk company ni, insyallah..

So, skang ni dah ujung2 tahun x sabar nak nunggu DIVIDEN dr ASB ajer ler..cepat2 ler announce, hopefully tahun ni banyak ler % die..hahaha...pelaburan masa depan tu mesti ada..ni jer ler caranya kalau nak merasa $$ terpijak org ckp..

DIVIDEN tahun ni dah rancang dah nak beli aper..cik suami dah booking awal2 nak pau..iyer ler..50-50% kan? sedey...ingat dapat ler rembat beg GUESS seketul ker..nan hado ler..

So my portion this year nak beli kerusi Jati..Nor mmg minat kayu..x suka sofa2 ni..susah nak jage lagi pun space ruang tamu kat rumah tu bukan besar mana pun..x de ler tetamu datang lepas ni duduk kat lantai ajer, x pun bertengek kat atas kerusi makan kat dapur..hahaha..lawak ajer..

Kerusi jati dah book dah..advance x mak? $$ belum dapat, tapi dah berangan naik ke langit dah..hahaha
Kerusi yang Nor & husband pilih aritu ala2 ler mcm kat bawah ni..ala2 bukan sama..warna gelap skit dr kat bawah ni, yg weols punye lagi cun kot..hahah..x sabarnye..weols book 3+1+1+glass coffee table+alas lapik skali..x tau ler muat tak kat ruang tamu tu nanti..hopefully muat ler..

photo credited to Tri Karya Sejahtera


4 comments:

sAkuRa rOckerS said...

wah....shoping2 time..hehee

Life as AsMissY said...

xbenjol ke kepale si shahir nnti noqs? kusi jati plaks..sakit vontotss..

Cik Puan Nor said...

kak as..bab panas or sakit montot tu dah diatasi ngas alas die..hehe..tang venjol2 tu hopefully mintak dijauhkan..insyallah..huhu

Cik Puan Nor said...

Ms. rock, ermm belum dpt shopping lagi..$$ pun lum dpt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring