Thursday, December 27, 2012

Peplum oh Peplum


Salam,

Skang ni masih lagi demam Peplum yer, Peplum Kurung ler, Peplum Blouse ler? merata2 kat Internet, Pasaraya, malah kiosk2 pasaraya pun ada yang jual Peplum ni..kat Facebook lagi ler banyak..tapi rega die Mak aih mengalahkan nak membeli kereta Ferrari Mini untuk Syahir..MAHAL NAK MA***S..perghh!! lega mak dapat jugak luahkan kat cni pasal rega Peplum kat Internet ni..hahahaha

Penah jugak tanye kat butik menjahit baju kat Seksyen 18 Shah Alam..upah jahit Peplum jer RM 150 ..ermm, agak2 berbaloi ker nak bayar upah mahal canggitu untuk kain pasang yang reganya 3 pasang RM100 tu..NO..NO..NO! mak bab2 upah baju ni sensitip sikit..KEDEKUT..hahaha..memang dasar kan?

Dalam kedekut2 mak ni, berjaya jugak ler merembat 4 helai Peplum yang ready made punya..



Meriah tak? hahaha...semua peplum ni murah ajer.mix & matchkan ajer kain dalam wardrobe tu...takde duit nak beli peplum dari designer tu semua.. Setakat ni berjaya rembat lace Peplum, kebaya peplum & peplum blouse..Majoriti peplum ni mak rembat kat Uptown Shah Alam & paling best skali kat Pasar karak pun ada..yang hitam tu beli kat Jaya Jusco ajer..

Ni nak cerita kat pasar Karak Shah Alam, Stadium Seksyen 13 tu..nak juling mata tengok peplum berlambak-lambak..macam2 design, warne, material..tapi yang penting MURAH!!..RM100 uols leh rembat 3-4 Helai peplum..macam mane tu...meriah tak? kalau beli kat internet..agak2 ler peplum leopard & plain tu rasanye dorg semua jual dalam RM50 keatas tu...tu tak masuk charge pos bagai semua..sembelih2...



 Yang 2 ni asalnye memang takde border lace pun..tapi sebab mak ni kreatif, mak beli ler border lace kat kedai benang & manik tu..1 meter reganya RM16..takde upah jahit sbb mak jahit sendiri...so, x de ler nampak boring kan? meriah ler sikit..


**wah!! ayat bahasa Nor ari ni semua mak ajer yer?hehehe..puas ati dapat melepaskan sebak didada ni menengokkan peplum yang jual kat internet tu semua MAHAL..Nor beli murah ajer...lalalalaal..bersiul sambil tengok kat atas langit..mendung ler plak arini..

5 comments:

Nadia Johari said...

murah tu..psni leh rmbat kat psr seksyen 13 tu..ehhe

Cik Puan Nor said...

Betul dik, akak tak sanggup nak nengok rega peplum yg dorg jual kat internet tu..MAHAL..so, akak dapat beli murah share2 ler kat cni..sharing is caring..

Adekniza said...

ade peplum yg saiz beso2 tak kt situ?

Cik Puan Nor said...

Adekniza -> ada yang, saiz besar2 pun ada..berkenan gak ngan peplum plain kain cotton ala english vintage, tapi itu untuk saiz M & L muat ler..sedey..cer pergi usha tengok..

♥~~Rino@~~♥ said...

Hai..Jemput view n follow di http://rinoalytionista.blogspot.com/ Boleh tgk koleksi Peplum Blouse 2 Layer pd harga yg berpatutan..TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring