Monday, February 16, 2015

Modern Lace Blouse RM10


Assalam..

Skang ni suke beli baju kat tempat org jual borong tu..baju yang dorg buat display if warne tu, pattern tu dah SOLD OUT dorg akan jual murah2..

Dapat beli baju yg chumel ni RM10 jer..slalu dorg jual smpai RM35 sehelai..opss..itu harga pasar malam..bukan yg kat online tu..online mau rm50 dorg jual..

ikutkan bnyk nak beli, tapi size x de..bnyk yg besar2...lawa..gile  kejap..nasib baik murah jer..kalau mahal mau laki Nor pun ngamuk..


Peach Color

Friday, February 13, 2015

Peminat LV


Assalam,

Sapa cakap kalau setakat kat rumah, handbag tu tak yah ler duk beli..WAJIB ada tau untuk wanita. Lagi2 mak orang ni..huhu

Dulu minat sangat dengan jenama GUESS..tapi skang ni banyak sangat GUESS buatan CHINA..tak tahan..harga sama mahal jer..

Lepas dah kawan-kawan ngan tauke handbag dalam muka buku tu & selalu tengok update handbag jer..tergoda mak tau..huhu..I LOVE LV..x per ler beli yang GRED punye pun sbb saya tak mampu nak beli ORIGINAL..janji boleh pakai..nama jer GRED takde RM500 keatas memang tak dapat ler merasa..hehehe


 LV SPEEDY 25 GRED 1:1 & LV TOTALLY PREMIUM in PM size



Pic Ehsan Google

Nak beli ler almari ni kat IKEA RM179, boleh simpan Koleksi beg nanti..drooling..

REVIEW ~ BOBBI BROWN TO GO MAKEUP SET


Assalam,

Senang nye idup dengan set to go Bobbi brown ni..dah ler size mini jer..senang nak selit2 jer kat dalam beg..nak keluar jejalan cume selit masuk dalam pounch beg..taraa..ready to go

Set mini Bobbi brown ni Nor beli online jer..100% Authentic..Murah dari kat counter..suke sangat ngan Gel Eyeliner, Mascara Smokey Eye..bulu mata pendek jer ttbe boleh jadi panjang bile apply mascara ni. tak smudge senang tanggal kalau kena air..totally like it

ARTDECO tu eye brow yer..best sangat.eye brow paling best yang Nor pakai setakat ni..warne nampak natural, senang nak apply & tak comot..uolsboleh try tau..

 kecik jer size Lip Mini Pallet tu, tengok boleh beza ngan size lipstik MAC tu


Gel Eyeliner ~ BOBBI BROWN black
Mascara ~ BOBBI BROWN Smokey Eye in Black
Lip Pallet ~ BOBBI BROWN Classic Lip Pallete
Eye brow ~ ARTDECO Dark Brown
Lipstick ~ MAC KINDDA SEXY, CANDY YUM-YUM

Thursday, February 12, 2015

REVIEW ~ SunBlock untuk kulit SUNPLAY SPF60


Assalam,

Skang kalau nak keluar rumah mesti WAJIB pakai sunblock..tak pakai nanti naik rashes kulit muke den ni..nak hilang kesan rashes ambik masa plak..tu yang tak tahan tu..

SUNBLOCK pilihan Nor semestinya SUNPLAY Powdery White SPF 60 HARGA dalam RM30 kot, lupe dah..best sangat pakai..x de dah belang-belang kat muka. Nak keluar jemur kain pun rase confident skit..tapi sebelum melangkah keluar rumah tu berdoa dalam hati mintak Allah lindungi sbb semua tu kuasa dari Allah..kite cuma tawakkal aja..

Sunplay Powdery White SPF 60

Wednesday, February 11, 2015

MAC & BOBBI BROWN pilihan ku


Assalam,

Dulu masa masih kerja, slalu kalau mekap mesti beli LOREAL, MAYBELLINE, AVON, ELIANTO..
Tapi bile jadi suri ni high Taste plak..tu kate suami Nor ler..bukan nak high taste sangat pun..dah kulit den ni duk sensitip pakai mekap kat atas tu..pakai lipstick mesti bibir cepat kering, pakai foundation Elianto kulit nnt naik bintik2 kecik tu...

Last2 husband cadang suh pakai MAC..tak per ler mahal skit janji x memudaratkan kulit..Wow!! bila dah ada org bg greenlight ni..saya ON jer..TERBAIK!!

Yes!! Admit..mmg MAC sesuai sangat..bila pakai bibir tak menggelupas & tak kering..rasa takde membazir pun sebab beli sekali jer tapi tahan ler..kalau tenyeh2 ari2 pun maybe 4 bulan tahan..kalau setakat jarang-jarang pakai tu..mahu lebih 6 bulan tahan lagi..for me worth buy


 MAC CANDY YUMYUM

MAC KINDA SEXY..one of my favorite


BOBBI BROWN Lip Palette tu bakal masuk dalam rak mekap..


REVIEW ~ Perfume DKNY MY NY



Assalam,

Kalau diikutkan Nor susah skit nak terima bau perfume DKNY ni..tp bila baca review pasal perfume ni & pernah pergi test bau kat Jaya Jusco Bukit Tinggi aritu macam terjatuh cinta pulak. hsband ckp pun wangi.

Singgah ke SOGO Kuala Lumpur mmg tak plan pun..ni si anak teruna Nor ni die suka sangat travel naik Komuter & LRT..beria2 ajak nak naik LRT..so husband parking kereta kat Amcorp Mall & naik LRT jer..apa lagi suggest husband nak gi SOGO ler..

We all jalan-jalan jer..tapi hati ni nak pergi usha lipstick kat MAC..ttbe husband ckp x nak beli perfume ker? try dulu survey mane yang sesuai..apa lagi misi bermula..so, aritu 2 perfume yg Nor rasa kena ngan jiwa Perfume LANCOME yg terbaru..lupa plak nama nye..tapi base die too sweet & 2nd plak of cause ler DKNY MY NY..botol nye memang lawa & bau die memang terjatuh cinta

Grab yang 50ML jer RM245..tak nak beli yg 100ML sebab Nor ni jenis cepat boring..takut plak jatuh ati ngan perfume lain plak..x de ler membazir..

dapat losyen free..I like it

Tuesday, February 10, 2015

Rindu Blog Awekelantan


Assalam,

Betapa rindu nya Nor ngan blog ni..dulu susah nak update story sbb pakai TAB..tak tau kenapa tak dpt nak upload gambar..menci

Ni dah ada my own Laptop..bz memanjang..padahal kat rumah jer..tu ler lepas dah jadi suri rumahtangga  & buat bisness kecik2 kat rumah, rasa masa tu cepat sangat beredar..dari pagi lepas subuh settle anak sekolah, sambung buat kerja rumah..lepas tu buat settle order customer. Masak, anak balik nak makan..pastu kerja kadang2 sampai ke malam..huhu..SUPERWOMAN betul!!

But..me rase puas sangat sbb dapat tengok anak membesar depan mata.. still boleh jana income walau kat rumah..bestnye hanya Allah jer tahu my feeling..ALHAMDULILLAH YA ALLAH..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring