Wednesday, July 31, 2013

Larik Tema Lagi Tahun ni


Salam,

Camne puasa? ok ke? persiapan raya mesti kaw2 kan? lagi ler cik kak & cik Abang yg keje gomen tu..dengar2 lebat tahun ni yer..huhu..rezeki ler tu..

Tahun ni mcm down skit, persiapan ala kadar..kuih raya tahun ni pun tak buat..malas & tak de mood nak buat..hari2 duk menatap Oven tu tapi hati ni duk keras2 jugak tak nak buat..tak per ler, redha ajer..

Baju raya pun gitu jugak tahun ni, ada jahit antar kain kat tailor warne biru purple, dah siap pun tapi tak mungkin jadi baju raya sebab cik suami tu berkeras nak jahit baju melayu kain masa beli hantaran kawen 4 tahun lepas..warne cokelat..cam ne tu? haiya...

Dah antar pi tailor dah siap jugak, alih2 tang leher tu kecik, tak tau camne tailor tu ukur..seluar, baju sume ukuran perfect..tang leher plak terkecik..tak blh nak butang kang tercekik plak..antar gi alter..semalam tailor tu call, katenye dorg tak dpt cari cebisan kain tu & nak tak nak dorg terpakse ganti balik kain & refund upah jahit yg dah 100% dah bayar..punyer ler berguling2 cik suami bile criter kat die..punyer sedih sbb baju raya die dah takde..hahaha..

So, tak tahu ler lagi, tengok ler kalau dpt last minute punyer baju melayu ingat nak cari marne merah..ok jugak kan? asyik warne pastel jer..boring...dull gitu..

Next, misi mencari baju melayu cik suami & baju blouse untuk diri sendiri...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring