Monday, August 13, 2012

Biskut Raya 2012


Biskut raya tahun ni cume 5 jenis jer..sumer biskut simple2..tahun ni Nor pakai margerin planta & butter sajer nak wat eksperimen..tahun lepas pakai margerin cap puteri ker aper ntah..memang lain ler..dari segi rasa, bau dan warne..Planta terbaik!!

  1. Biskut Dahlia- wajib ni!
  2. Biskut Marble - rupe nan hado tapi rasa insyallah sbb Nor potong pakai pisau ajer bukan guna cutter
  3. Biskut Horlick - buat warne hijau, nampak ler lainnye kan?
  4. Biskut butter choco rice - lum buat lagi
  5. Biskut butter rainbow rice - lum buat lagi

Tahun ni biskut tema ala, nak menarik perhatian budak2 skit. ni pun baru ajer buat keluar dari oven, ada ler sorang budak tu..."Nak, Nak,..." adoi mak kalau kasi 1 taknak nyer kena kasi 2..2 belah tangan duk pegang biskut..tengok anak makan mak pun join skali




 Biskut yang tak penuh balang..rompong sbb dah dikerjakan anak & mak..

 Biskut Marble..

 cun x i?

 Biskut horlick in progress


Cantik tak warne biskut dahlia, pakai custard & margerin planta..ko ado?


Friday, August 3, 2012

Ronasutra Mineral Makeup


Sapa penah pakai 2 in 1 Foundation & powder ni angkat tangan? korang rasa macam mana pakai? best tak?


Nor baru jer try beli & pakai bulan lepas..best ler..masa tu beli kat kedai jamu jer..harga asal RM48 tapi mintak kurang dapat ler RM44..ok ler kan?

Nor pilih warne 04 Honey..alhamdulillah nasib baik kena ngan warne kulit..risau gak masa nak beli tu..mula2 nak ambik 03 Natural Buff, tapi cam cerah ajer..nak ambik 05 Mocha tu gelap plak..so ambik 04 Honey.

Mula2 pakai tu ada kesan ketara yang Nor nak kongsi

  1. lepas dah sapu kat muka, mule2 nmpak cam pelik jugak cam tompok2, tapi lepas a few minute dia blend ngan kulit kita baru nampak ok..suke
  2. lepas pakai tu muka akan rasa gatal2..bukan gatal yang teruk..tapi mcm kat dalam kulit ni ada bende bergerak gitu..paham tak?..hahaha..mcm lepas kita makan seafood..Nor ni ada resdung.. Normal ker? lepas search kat net baru tahu tu normal sbb bedak ni jugak bertindak membantu pulihkan resdung..bagus2
  3. walau pakai lebih 5 jam..muka tetap tak berminyak..maintain woo..
  4. Kulit kite nampak shine skit sebab bedak ni ada shining..glow ler katakan
  5. amount sekali sapuan tu memang skit jet pakai..jimat..
Macam mana Nor pakai
  1. Mula2 pakai Moustrizer
  2. biarkan Moustrizer tu menyerap dalam kulit dulu
  3. Letakkan sedikit 2 in 1 Foundation & powder ni kedalam penutup..sikit jer dah cukup
  4. tekapkan 2 in 1 Foundation & powder ni menggunakan span dan tekapkan pada bahagian bawah mata, dahi, pipi, hidung & dagu..
  5. Ratakan dengan span
  6. Nak lebih blend, Nor guna Kabuki brush..memang akan lebih sekata
  7. Akhiri dengan Mekap seperti biasa
Lepas ni kalau ada rezeki lebih nak rembat 05 Mocha plak..boleh buat shading & samarkan parut2 jerawat
Tak rugi kalau nak cuba..lepas ni Ronasutra ni akan jadi my favourite powder after Silky girl..dah lama pakai silky girl..tu rasa cam nak tukar.

Hari Pertama Puasa


Dah masuk puasa yang ke 14, baru nak upload gambar makanan masa berbuka pada hari pertama. Sorry ler, Nor ketinggalan bas..hehehehe..busy skit ngan projek terbaru upgrade Corporate Website. nak2 plak CEO suh siapkan dalam masa terdekat..complete structure  content tu cume 1 minggu jer die  bagi tempoh die..Hamboi!!

Tapi poyo2 jer cakap boleh aje!! tapi dalam hati Tuhan ajer yang tahu..Tapi alhamdulillah 1 minggu tu almost done..3 hari extra untuk touch up dan 1 hari spend untuk update balik mana2 yang dorg complain suh letak ler suh ammend ler..macam2..tapi x per, bagus jugak new experince katakan..

Abis citer tu, kiter cite bab makan plak..


Budu wajib ada, kegemaran cik suami

 Ikan tongkol rebus masak lemak nenas & timun

 ada acar timun

ini kubis goreng ni..

Alhamdulillah, cik suami makan bertambah2..walau puasa tapi rasa tu tetap maintain..berkat Ramadahan & niat ikhlas masak untuk cik suami..hehehe..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring