Friday, October 21, 2011

Mood Hias Rumah

Semenjak due menjak ni, datang plak mood rajin nak hias rumah ikut tema yang memang dah lama terperuk kat dalam otak ni..

last week dah menerjah IKEA, ada ler sambar a few items kat sane..beli ni pun jasa sumbangan tabung cik suami dan duit Ehsan cik suami jugak.. =) blush

GRUNDTAIL-RAIL

GRUNDTAIL-SPICE RACK



REKTANGEL VASE

NOT FLOOR UPLIGHTER

JAR WITH LID
all photos credited to IKEA.com.my

Bunga nak letak dalam pasu tu Nor pergi survey kat kedai ROMANTIKA Plaza Alam Sentral semalam..
Rugi2, rupenya pasu bunga kat ROMANTIKA tu lagi cantik & murah ajer banding kat IKEA tu.wah!!statement tak hengat...hahaha, anyway, dah berjaya sambar bunga kat sana..memang berbaloi..sampai hubby dah naik muntah sbb punye banyak bunga kat situ tapi Nor tak benkenan pun, alih2 mata terpandang bunga plastik tapi nampak cam hidup YES!! dats my choice..

Uols kalau nak cari perhiasan rumah jangan lupe singgah ROMANTIKA HOME DECOR kelabu mata nanti..

Thursday, October 20, 2011

Keciknye nilai $$ skang ni

Memandangkan bulan ni gaji dapat lambat skit..lambat skit ker?hahaha..then after dapat aje gaji memang terus menerjah Econsave Bukit Kemuning mengshopping keperluan dapur..itu semestinye

Dengan keluarkan duit RM 50, rupenye tak banyak barang pun dapat. yang terjepuk kat dalam bakul comel tu cume a few items jer...ceh! cik suami dengan purak-purak terkejut, dengan muke Syahir agak kepeliktan napa bapak nye buat reaksi macam tu. rupe-rupenye selepas disiasat..nak tahu apa? harga makanan kegemaran beliau iaitu SARDIN dah naik harga..hahaha..ada ler dalam 20 tau 30 sen camgitu..

Baru ler den sedar diri, barang2 yang dah diambik tadi cube ngecheck balik reganya yang memang siap tertampal..Adeh!! banyak barang yang dah naik harge rupenye..aisey man! tadi budget RM 50 bayar kat kaunter dah nak sampai RM100..ambek ko

Keciknye nilai RM skang ni..barang makin naik tapi napa gaji gue tak naik-naik, kena potong ade ler..redha jelah

Thursday, October 6, 2011

Syahir Kena Chicken Pox?

Lepas Syahir berumur 1 tahun ni, mcm2 betul dugaan Allah bagi..terima ngan reda tapi agak keletihan jugak nak melayan kerenahnye tu..

Lepas raya 1 minggu Syahir kena jangkitan virus kat dalam mulut die atau pun lebih dikenali ngan ULSER mulut.kesian ler asyik nangis tapi menyusu tu ok lagi kirenye Syahir kuat ler jugak.Nor bawak jumpe Doktor pakar kanak2 dan mengikut apa yang Dok tu bgtau selalunye ULSER ni berjangkit dari someone yang tengah ada ULSER tak kire tua atau muda..So mmg betul ler, masa balik kmpg tu sepupu Syahir mmg tengah kena ULSER ni..maybe dorng berkongsi barang mainan atau pun makanan. tu yang dapat tu..bru ler tau lepas ni mmg kena BEWARE..

After kena ULSER, skang ni budak kecik ni kena Chicken Pox plak..adeh..ni pun berjangkit kat sepupu die jugak..ari tu ziarah Mak Nor dtg jenguk cucunye aka. sepupu Syahir ler kan..masa ni sepupu die dah baik dah dr Chicken Pox, tak sangka 1 minggu lepas ziarah dorng budah ni terjangkit ler plak..Dugaan..

Memang agak teruk jugak..Doktor kasi Calamine Lotion dah ada 1 lagi ubat sapu. Ubat demam pun standby jugak..sbb kadang2 suhu die akan naik tak tentu masa..so stanby ajer..

Nor dah ambik cuti jage Syahir 2 ari dah..so, ari ni dan esok ayahnye jage plak..Syahir semoga cepat sembuh dan maknye semoga penyakit ni tak berjangkit kat anda almaklumlah Nor tak penah kena..CUAK..

Ada masa Nor upload gambar dak kecik tu kena Chicken Pox..teruk jugak terutamye kat belakang dan tangan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring