Thursday, October 6, 2011

Syahir Kena Chicken Pox?

Lepas Syahir berumur 1 tahun ni, mcm2 betul dugaan Allah bagi..terima ngan reda tapi agak keletihan jugak nak melayan kerenahnye tu..

Lepas raya 1 minggu Syahir kena jangkitan virus kat dalam mulut die atau pun lebih dikenali ngan ULSER mulut.kesian ler asyik nangis tapi menyusu tu ok lagi kirenye Syahir kuat ler jugak.Nor bawak jumpe Doktor pakar kanak2 dan mengikut apa yang Dok tu bgtau selalunye ULSER ni berjangkit dari someone yang tengah ada ULSER tak kire tua atau muda..So mmg betul ler, masa balik kmpg tu sepupu Syahir mmg tengah kena ULSER ni..maybe dorng berkongsi barang mainan atau pun makanan. tu yang dapat tu..bru ler tau lepas ni mmg kena BEWARE..

After kena ULSER, skang ni budak kecik ni kena Chicken Pox plak..adeh..ni pun berjangkit kat sepupu die jugak..ari tu ziarah Mak Nor dtg jenguk cucunye aka. sepupu Syahir ler kan..masa ni sepupu die dah baik dah dr Chicken Pox, tak sangka 1 minggu lepas ziarah dorng budah ni terjangkit ler plak..Dugaan..

Memang agak teruk jugak..Doktor kasi Calamine Lotion dah ada 1 lagi ubat sapu. Ubat demam pun standby jugak..sbb kadang2 suhu die akan naik tak tentu masa..so stanby ajer..

Nor dah ambik cuti jage Syahir 2 ari dah..so, ari ni dan esok ayahnye jage plak..Syahir semoga cepat sembuh dan maknye semoga penyakit ni tak berjangkit kat anda almaklumlah Nor tak penah kena..CUAK..

Ada masa Nor upload gambar dak kecik tu kena Chicken Pox..teruk jugak terutamye kat belakang dan tangan..

1 comment:

ctwAwA said...

Tu la..chick pox ni senang berjangkit awas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring