Tuesday, January 19, 2010

Petua Menjaga Kecantikan



Terbaca pasal contest ni dekat blog Zie..macam berminat plak nak masuk, atleast boleh ler kongsi petua dengan org kat luar sane..lagipun syarat2 nak masuk contest ni x lah ssh mana pun bg Nor. lagipun hadiah die bnyk plak..hehehe..klu dpt menang antara 10 adiah tu mmg syok gak..kena yakin tau..

Syarat-maratnya adalah;

⑴ wajib mengenai kecantikan. Tak kisahlah petua tradisional, moden, purba, atau apa-apa asalkan xbahayakan orang & logik. Petua seperti rendam muka dalam mangkuk tandas xkan dilayan! ;p

⑵ buat entry penyertaan contest ini. Ceritakan secara kreatif petua kecantikan yang korang tahu/ amalkan/ terjumpa kat memana. Ingat,mesti logik ya.Tak kisah nk wat karangan @ bentuk gambar ke xjadi poblem. Asal kreatif. Dah buat entry tu, u ols leave comment di entry contest saya ni mengenai link penyertaan blog u ol supaya saya dan juri boleh merayau ke blog u ol :-) diulangi, leave diblog saya, ya. Kalau nak letak di blog eny dan zie pun boleh tapi u ol maksure ltak juga diblog saya sebab 4 orang juri bersama saya.

⑶ jantina tak jadi masalah. Warganegara Malaysia dan ada blog. Tiada had umur. Hanya 1 penyertaan dari 1 blog diterima :) jangan tamak, oi...

⑷ wajib jadi follower blog
SAYA dan

ENY
(secara rasminya eny sudi berkongsi dana hadiah, hehe). Copy gambar diatas dan letak di entry penyertaan serta link kan pada contest ni ye

⑸ kalau ada petua yang sama, contoh petua blog a, b, c sama..tak jadi masalah sebab kreativiti anda dinilai. Jangan risau.

⑹ contest ini di adili oleh 6juri. 4 juri dalaman dan 2juri dikalangan bloggers iaitu

ENY dan

ZIE ^_* kami akan naik air asia kelas vip untuk melawat blog kalian dan membuat pengadilan

Itu je syaratnya ;-)

Petua Nor ni ringkas saje..amalkan penggunaan MADU sama ada untuk kecantikan ataupun kesihatan. Mmg kite sedia maklum, MADU bnyk khasiatnye. Dalam Islam sndiri menekankan perihal Khasiat MADU ni..mmg bnyk khasiatnye dan merupakan antara ubat untuk seribu penyakit.

PETUA 1

Untuk Petua kecantikan Nor amalkan campuran MADU+PUTIH TELUR (seelok-eloknya pakai telur ayam kmpg) untuk dijadikan masker muka 1 kali seminggu aja. caranya senang saja,


1)campurkan 1 sudu madu (klu boleh jngn pakai sudu besi, stgh sumber kata khasiat MADU boleh hilang, wallahuallam) bersama dengan putih telur dan dikacau rata.

2)Pastikan muka anda bersih dr sebarang kekotoran (make sure basuh muka dahulu)

3)Sebelum sapu, baca selawat dulu 3x then sapukan pada keseluruhan muka kecuali bahagian mulut, kening dan mata anda. Ingat tu!!

4)biarkan masker selama 10~15 minit (Relax kn diri jngn duk pikir masalah)

5)Lepas tu leh la basuh ngan air dan anda akan rasa perbezaannya

pst: jika rajin amalkan petua ni mmg kulit makin licin, jerawat2 kat muka pun leh kecut dan kulit anda akan kemerah-merahan mcm bontot baby gitu..hehehe.. cube la, belum cube belum tahu.


PETUA 2

Manakala Petua ke 2 ni pun mmg berasaskan MADU jgak. Petua ni untuk Awet Muda tau bukan tu jer Nor amalkan sbb Nor ada masalah perut skit slalu sakit perut, betul kot org ckp lahir bulan Julai ni ada masalah perut.hehehe.. Amalkan 2 kali sehari pagi dan sebelum tidur.

Cara-caranya senang je.

1)campurkan 1 sudu MADU (klu boleh jngn pakai sudu besi, stgh sumber kata khasiat MADU boleh hilang, wallahuallam) kedalam segelas air suam.

2)kacau

3)sebelum minum baca selawat dulu 3x

selebihnya kita tawakal kepada ALLAH..

SELAMAT MENCUBA!!

Friday, January 15, 2010

Syria Diamond lagi


EDITED on >19/1/2010

saje upload gambar syria diamond yg beli ngan Nurul kat akedsyria..hehehe

Nampaknyer mmg giler syria diamond..hehehe..leh jd duta syria diamond ni ->berangan jer..
Manage to buy another 2 syria diamond. black n grey color. actually Nor beli kat
>>cini. rega die murah lagi dr kat kedai n agak bnyk pilihan warna..

Gambar x sempat nak ambik ler..kemalasan menguasai jiwa..so skang Nor ada 5 helai syria Diamond..koleksi syria ku bertambah lagi..suke,suke....

pst: nurul nati kasi rega special sbb tolong promote ur blog..heheheh


1st Wish List for 2010


EDITED on>19/1/2010


Wish List for 2010 dah tertunai dah..berjaya jgak sambar Bvlgari Rose Essential ni..tp manage to buy yg tester jer..hahahaha. Nor beli online.skang ni sume barang nak beli online...

Mahal gak tau RM 170..hehehe(tulah manuasia ni klu dpt murah nak lagi murah) tp actually Murah banyak klu nak banding beli new bottle dekat counter. Last time tanye rega die dekat RM450++.huh!! beza banyak tu. tester pun tester ler yg penting bau sama ngan dekat counter..bezanye bau rose agak kuat skit (skit jew) at the 1st time sembur tu..tp dah lama2 masyuk jgak..mmg notice after a few hour bau die soft..layannnn jew..


Thanks Kak Dani sbb bg this special price. Lepas ni nak aim LACOSTE lak. so sapa2 yg nak beli boleh singgah kat >>cni

pst: klu tester bau die agak kuat skit n long lasting sbb die lagi pekat dr yg dlm new box tu. promoter kat counter gune sbb nak tarik pelanggan beli...sbb tu ramai yg prefer beli tester instead of yg new one. Bau TESTER mmg long lasting n yg penting, cheap..

Thursday, January 14, 2010

Syria Diamond Murah


Last Weekend berjaya rembat sehelai lagi tudung syria Diamond. Beli kat Jalan Tuanku Abdul Rahman (TAR). actually usha warna grey..tp ssh ler nak jmpe, sebab kesian kat my hubby yg jd bodyguard asyik duk ngomel penat last skali decide to cancel cari warna grey..masa tu ingat nak balik saje..pst: kecewa giler time tu..

alih2 masa lalu one of kedai ada nmpk tudung syria diamond..tp x de warna dah..cume warna putih n hijau jer.. no choice Nor pilih warna hijau ni..hehehe..nak tau rega die cume RM 10 jer include anak skali. actually normal price die RM 30++..tp sebab die nak clearkan stock die jual RM 10 jer.rezeki tu...happy gile berbaloi penat ku..

Thursday, January 7, 2010

Syria lycra Diamond


Huhu.. kan penah ckp nak tambah koleksi syria diamond. Semalam saje gi jalan2 kat Plaza Alam Sentra. terjumpe ngan Syria Diamond but different version. this one they all jual only the tudung without anak tudung tu and kain die bukan jenis cottan but lycra. quite expensive RM 20 tp suke nye pasal rembat 2 helai biru n purple. I like it..hehehe. see the diamond bling2 on my head. suke..suke


p/s : yg biru belum pakai agi.pakai photoshop edit jd biru..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring