Thursday, December 27, 2012

Peplum oh Peplum


Salam,

Skang ni masih lagi demam Peplum yer, Peplum Kurung ler, Peplum Blouse ler? merata2 kat Internet, Pasaraya, malah kiosk2 pasaraya pun ada yang jual Peplum ni..kat Facebook lagi ler banyak..tapi rega die Mak aih mengalahkan nak membeli kereta Ferrari Mini untuk Syahir..MAHAL NAK MA***S..perghh!! lega mak dapat jugak luahkan kat cni pasal rega Peplum kat Internet ni..hahahaha

Penah jugak tanye kat butik menjahit baju kat Seksyen 18 Shah Alam..upah jahit Peplum jer RM 150 ..ermm, agak2 berbaloi ker nak bayar upah mahal canggitu untuk kain pasang yang reganya 3 pasang RM100 tu..NO..NO..NO! mak bab2 upah baju ni sensitip sikit..KEDEKUT..hahaha..memang dasar kan?

Dalam kedekut2 mak ni, berjaya jugak ler merembat 4 helai Peplum yang ready made punya..



Meriah tak? hahaha...semua peplum ni murah ajer.mix & matchkan ajer kain dalam wardrobe tu...takde duit nak beli peplum dari designer tu semua.. Setakat ni berjaya rembat lace Peplum, kebaya peplum & peplum blouse..Majoriti peplum ni mak rembat kat Uptown Shah Alam & paling best skali kat Pasar karak pun ada..yang hitam tu beli kat Jaya Jusco ajer..

Ni nak cerita kat pasar Karak Shah Alam, Stadium Seksyen 13 tu..nak juling mata tengok peplum berlambak-lambak..macam2 design, warne, material..tapi yang penting MURAH!!..RM100 uols leh rembat 3-4 Helai peplum..macam mane tu...meriah tak? kalau beli kat internet..agak2 ler peplum leopard & plain tu rasanye dorg semua jual dalam RM50 keatas tu...tu tak masuk charge pos bagai semua..sembelih2...



 Yang 2 ni asalnye memang takde border lace pun..tapi sebab mak ni kreatif, mak beli ler border lace kat kedai benang & manik tu..1 meter reganya RM16..takde upah jahit sbb mak jahit sendiri...so, x de ler nampak boring kan? meriah ler sikit..


**wah!! ayat bahasa Nor ari ni semua mak ajer yer?hehehe..puas ati dapat melepaskan sebak didada ni menengokkan peplum yang jual kat internet tu semua MAHAL..Nor beli murah ajer...lalalalaal..bersiul sambil tengok kat atas langit..mendung ler plak arini..

Monday, December 24, 2012

Manusia Mudah Lupa

Salam,

Betul pepatah pernah cakap manusia bila senang sedikit mudah LUPA!!( Dari susah ttbe Allah bg rezeki melimpah2..contoh BONUS, SAHAM, atau ttbe dapat duit terpijak..jual tanah ker kan??..hehehe)

Bila susah, kiter yang dicari
Bila ada masalah, kiter menjadi pendengar setia,
Bila takde kawan??? kiter juga yang dikejarnya....


Tapi bila

Bila Senang, Kiter dilupa
Bila dah ada kawan lain, kiter dipinggir, kita ditinggal-tinggalkan..

Ingat Allah MAHA KAYA..rezeki & kesenangan yang diberiNYA tu bersifat sementara..tiada yang kekal selamanya..

Beringatlah..wahai kawan-kawan ku..disetiap rezeki yang ALLAH bagi ada bahagian untuk orang lain juga..



** Tak kisah pun kalau takde kawan..tapi yang penting teman sejati ku tetap berada disamping ku..SUAMI.. die kawan, sahabat, teman & pendengar setia ku & yang paling penting..dialah BANKER KU..hehehe..dan teman kecik ku..ZURIAT ku..Muhammad Syahir..



Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday

Biar gambar berbicara...



Tuesday, December 18, 2012

Itu ORI Punya..bukan PALSU


Salam,

ape ler yang ORIl & ape plak yang PALSU?

ni hah..gambar anak buah Nor, anak kepada kakak Nor yang sulung..namanye Mohd Haziq


kalau uols tengok bulu mata die tu hah!! macam bulu mata palsu..jngn tertipu..itu bulu mata betul tu..jeles kalau tengok bulu mata die..dah ler panjang pastu lentik ler plak..kalah org pompuan tau..ini kalau pompuan ni dah besar ramai yg follow belakang ni..I FOLLOW..hahahah

Nak tengok gambar Nor & adik pomp dress up die..skol jngn tak scroll



































Tara!!!!



jahat tak weols..hahaha..sian anak buah gue ni...

Monday, December 10, 2012

HOD ~ Head of Department


Salam,

2 Minggu lepas, Nor dapat berita dari clique yang my Boss, laki die (HR SR Mgr), 2 others manager lain dah abis dah contract dorg ngan company ni.

So, skang ni my department tinggal Nor sorg ajer...uwarghh..nangis ker? **sambil kesat2 ingus...abis ler..tinggal gue sorg ajer..boleh ker nak handle? ermm..nak handle tu rasa ok jer..tapi nak buat decision tu agak susah skit tu..bukan aper, silap buat apa2 keputusan nnt gue yg kena..dah takde tukang backing lagi...

Takpe, Nor pikir positive dulu..take this one as a challenge..gue boleh buat! chaiyok!..

So, minggu lepas, officially dengan dari mulut my boss sdiri...ermm, betul ler..siap tunjuk letter die lagi..hahaha..(letter die tu, die yg taip sendiri) so last working day die hujung bulan ni..katanya 20 Dec nanti akan ada farewell party..ermm, inhouse or outside tak sure lagi..hopefully outside the office ler..best skit..

Yang bestnye, boss Nor tu siap remind lepas ni Nor leh ler tukar duduk kat tempat die skang..hahaha..No..No..HOD katakan!...dasar!..gaji x semengah mane..HOD lah sangat..puh..puh..itth..

tak sabar nak tunggu tahun depan..nak tengok result dari restructure process tu..kalau ok, follow, kalau tak ok..cari ler kerja lain jawabnya..

Monday, December 3, 2012

Bonus? Tak Sabarnye

Salam,

Bonus? ujung2 tahun ni mesti semua orang happy kan sebab sure ler ada yg dpt BONUS tambah2 lagi skang tengah YES (Year End Sale)..dengar2 BONUS govement dah masuk..masyuk ler korang yer gov servant tu..JELES mak tau!!..

ermm..kalau nak citer history BONUS ni yg syarikat bagi..memang nan hado..dah hampir 6 tahun Nor kerja kat company skang..mmg x penah merasa BONUS pun..sedey jer..tiap2 tahun merasa BONUS cik suami ajer..Mak redha nok! insyallah tahun depan ada sinar untuk company ni, insyallah..

So, skang ni dah ujung2 tahun x sabar nak nunggu DIVIDEN dr ASB ajer ler..cepat2 ler announce, hopefully tahun ni banyak ler % die..hahaha...pelaburan masa depan tu mesti ada..ni jer ler caranya kalau nak merasa $$ terpijak org ckp..

DIVIDEN tahun ni dah rancang dah nak beli aper..cik suami dah booking awal2 nak pau..iyer ler..50-50% kan? sedey...ingat dapat ler rembat beg GUESS seketul ker..nan hado ler..

So my portion this year nak beli kerusi Jati..Nor mmg minat kayu..x suka sofa2 ni..susah nak jage lagi pun space ruang tamu kat rumah tu bukan besar mana pun..x de ler tetamu datang lepas ni duduk kat lantai ajer, x pun bertengek kat atas kerusi makan kat dapur..hahaha..lawak ajer..

Kerusi jati dah book dah..advance x mak? $$ belum dapat, tapi dah berangan naik ke langit dah..hahaha
Kerusi yang Nor & husband pilih aritu ala2 ler mcm kat bawah ni..ala2 bukan sama..warna gelap skit dr kat bawah ni, yg weols punye lagi cun kot..hahah..x sabarnye..weols book 3+1+1+glass coffee table+alas lapik skali..x tau ler muat tak kat ruang tamu tu nanti..hopefully muat ler..

photo credited to Tri Karya Sejahtera


Resdung oo Resdung


Salam,


Alahai..minggu ni rasa mcm teruk sangat..resdung ku makin teruk..uwarggg..muke gatal2 kemain (rasa mcm ada ulat keretapi kat kulit muka ni, asyik duk bergerak ajer) pagi2 duk bersin sampai nak tercabut idung, kepala pening..dah makan ubat resdung "PETANI" tu tapi x de ape2 beza pun..x suke makan ubat..benci tau!

Nampaknye kena buat tutong resdung ler plak..ari raya Haji balik Perak luper ler plak beli rokok redung tu (tutong)..murah sana..1 batang bru singgit, kalau kat cni 3 btg 5 ringgit..ermm..beza betul..

Nanti nak singgah kedai jamu nak beli rokok resdung & ask my husband to help..

Uols ada tak suggestion nak rawat resdung ni?..kalau ada share tau,,TQ



Wednesday, November 7, 2012

Syahir & Karakter Kartun



Salam,

Dulu masa Syahir masih baby, Nor dah pilih siap2 Karakter kartun untuk Syahir..semua barang dalam bilik Syahir bertemakan Ben10.Sila click kat cni .Hijau katakan..alih2..bila budak ni dah besar..Nan Hado die suke Ben10..nak tau apa Karakter Kartun/ hero pilihan Syahir

.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.

ULTRAMAN


yang jadi mangsanye Mak die ler..abih mak & bapak die kena treat jadi raksasa..balik2 umah ajer suh buka TV citer Ultraman. die ingat everytime kat ASTRO tu ada ULTRAMAN ker..alih2 terpaksa ler belikan CD ULTRAMAN tu..Nor sendiri pun dah x leh layan TV dah sbb dimonopoli leh budak SYAHIR..hehehe

Nampaknye, ada rezeki lebih kena beli TV ler 1 lagi...Insyallah..

Monday, October 15, 2012

Project Wet Kitchen ~ Part 2



Dah siap dah dapur basahku...dah pun rasmi masak minggu lepas..Alhamdulillah..bile masak x de dah bau minyak2 & tumisan kat ruang tamu..kalau idak, dah ler satu rumah bau tumisan..lantai pun cepat berminyak jugak..bile dah lantai berminyak mesti lah rumah cepat berabuk sbb lantai minyak tu pun perangkap habuk jugak..Adoiyaaaaaaa!!

Tapi tragis jugak ler cerita nak buat dapur basah ni..gara2 kecuaian Kontraktor tu pasang balik bumbung..natijahnya!! tragedi Kabinet  kat dapur kering dilanda banjir malam tu (skang ni kan musim hujan kat Shah Alam)..sakit betul ati...habis lencung kabinet..lepas ajer 3 hari kabinet tu pun dah naik cendawan..x kira, Nor mintak kontraktor tu ganti balik..ermm..memang die ganti tapi proses pasang balik tu punyer ler HARAM!! dah ler x kemas, kayu yang die tukar tu pun CAP AYAM..ermm dulu 5 bintang Nor bg kat tukang pasang Kabinet Nor..tapi skang 3 bintang pun x layak nak bagi..sedey..nak wat camne x de rezeki ler nama tu..Cik suami dah cakap, kalau de rezeki lebih & nak pasang kabinet kat dapur basah nanti,  ktorang nak ganti balik shelf kabinet dapur kering yg ktorg rasa x puas ati..doakan ada rezeki kami nanti..

Macam2 komen jugak Nor terima dari jiran, nape x buat mcm ni, napa x buat mcm tu...hehehe..x per nanti korang ada $$ lebih, korang realisasikan ler impian korang tu kat rumah sendiri yer..nanti Nor uploadkan gambar ruper dapur basah ktorg..banyak yang Nor impikan tapi sbb itu ajer budjet yg ada.. buat ajer ler dulu..kalau ada $$ lebih nanti tambah skit2

Gambar Nor akan upload nanti..tunggu!!!

 ni ler ruang masakku sekarang ni..hehehe

 Ni plak ruangan laundry & store..itu shelf beli kat ofis masa proses pindah mindah itu ari..RM20 jer beli ngan boss..comel x?

 ni plak pandangan dari dining area..dapur basah & dapur kering totally terpisah..ikut ati sebenarnya nak pecahkan dinding tu & tempat sink tu jadi ISLAND..tapi sbb ongkos & cik suami x berapa nak setuju ( katanye kalau buat ISLAND, x de ler maknenya kalau masak tu kat luar tetap bau jugak & katenye lebih selamat) ok ler, follow jer ler..sedey



bunga ni beli kat ROMANTIKA..murah jugak RM3 sejambak..nor beli 5 jambak..ok x?


Monday, September 24, 2012

Project Wet Kitchen ~ Part 1


Salam,

Alhamdulillah,  nampaknye my wish tahun ni nak buat wet kitchen tercapai sudah..kurang dah wish list tahun ni..sila tengok ENTRY ni..wish no 4 & 7.actually project renovation untuk extend kan dapur basah sebesar 20*5 ni masih lagi berjalan, projek start 16 SEPT 2012 yang lalu..semuanye berjalan lancar..cume skang ni musim hujan tak menentu..itu jer ler rintangannye..yang lain ok..hehehe

Tak sabar sangat nak tengok projek ni siap..bukan aper dah ler penat travel kerja jauh2..pastu sampai rumah plak tu berabuk sana sini satu hal nak kena sental..dah 1 minggu tak masak ni..asyik makan luar dan tapau ajer..sabar ajer ler..projek ni di jangka siap 2 minggu lagi..haru tu!! terima jer ler nak cantik punyer pasal..

Actually Wet Kitchen ni function die 3 dalam 1..wet kitchen, Store & Laundry Area..Nor dan Suami nak gunakan ruang tanah sekangkang kera tu sebaik mungkin..banyak gak modal yang kami laburkan..

Projek ni Nor & suami sepenuhnye hire contractor Melayu..memang murah pastu hasil kerja pun ok ..memandangkan  a few projek kat taman tu die ambik..so far ok ler..tapi untuk projek macam yang kami mintak suh die buat ni kire pertama kali die buat kat Taman ktorg ni, yang projek lain2 tu die buat kecik2 jer..so, dah remind die buat elok2 & jadikan rumak ktorg ni sebagai rumah contoh..hehehe.. Beside that, semua lampu kalimantang dry kitchen, bilik & toilet kami tukar downlight..sangat surprise bile beli downlight sama mcm 2 tahun lepas tapi harga 50% lebih murah..kedai sama kat Puchong..reduce budget kami. Alhamdullillah..


Takde ler lebar mana pun..tapi sangat berguna untuk kami..


Masih dalam progress..bumbung pun belum naik lagi..

untuk pengetahuan anda semua, budget untuk keseluruhan Wet Kitchen sebesar 20*5 ni lebih kurang RM11k (termasuk semua mozek, table top 5*2, lampu, wiring, piping, plaster ceiling & cornice)..


Saya Masih Di sini


Salam,

Rasanya dah lama Nor tak menulis disini..itu lah sibuk sangat sekarang ni..dengan proses pindah ke ofis baru boleh dikatakan 90% complete. nak kena pikir pasal proses renovation kat rumah lagi..pening2..yang ni kiter citer kemudian..

Cume kali ni nak share pasal raya jer..enjoy gambar


Raya Di kampung

Tahun ni Balik Kelantan..tahun depan balik Perak plak

Makan-Makan Kat Ofis Lama di Bukit kemuning

Menu Nasi Beriani 





 Kuih Raya sume homemade punya..kawan2 staff yg buat

 Yang di Spesel homemade by me..Triffle







Makan-Makan Ofis Baru Di Midvalley



 Keluarga baru kami..semua kakak-kakak & Abang-Abang


Kat ofis baru ni paling heaven makan ler..melantak ajer kj..kalau dulu kat ofis lama susah nak cari makan..sni..makan merata2 cume sediakan duit jer..paling best Working Hour pun berubah ikut management baru..Masuk kol 9:00 Pagi balik kol 5:00 petang..HEAVEN..sementara tunggu suami ku berjimba dulu dlm Mid Valley..


Monday, August 13, 2012

Biskut Raya 2012


Biskut raya tahun ni cume 5 jenis jer..sumer biskut simple2..tahun ni Nor pakai margerin planta & butter sajer nak wat eksperimen..tahun lepas pakai margerin cap puteri ker aper ntah..memang lain ler..dari segi rasa, bau dan warne..Planta terbaik!!

  1. Biskut Dahlia- wajib ni!
  2. Biskut Marble - rupe nan hado tapi rasa insyallah sbb Nor potong pakai pisau ajer bukan guna cutter
  3. Biskut Horlick - buat warne hijau, nampak ler lainnye kan?
  4. Biskut butter choco rice - lum buat lagi
  5. Biskut butter rainbow rice - lum buat lagi

Tahun ni biskut tema ala, nak menarik perhatian budak2 skit. ni pun baru ajer buat keluar dari oven, ada ler sorang budak tu..."Nak, Nak,..." adoi mak kalau kasi 1 taknak nyer kena kasi 2..2 belah tangan duk pegang biskut..tengok anak makan mak pun join skali




 Biskut yang tak penuh balang..rompong sbb dah dikerjakan anak & mak..

 Biskut Marble..

 cun x i?

 Biskut horlick in progress


Cantik tak warne biskut dahlia, pakai custard & margerin planta..ko ado?


Friday, August 3, 2012

Ronasutra Mineral Makeup


Sapa penah pakai 2 in 1 Foundation & powder ni angkat tangan? korang rasa macam mana pakai? best tak?


Nor baru jer try beli & pakai bulan lepas..best ler..masa tu beli kat kedai jamu jer..harga asal RM48 tapi mintak kurang dapat ler RM44..ok ler kan?

Nor pilih warne 04 Honey..alhamdulillah nasib baik kena ngan warne kulit..risau gak masa nak beli tu..mula2 nak ambik 03 Natural Buff, tapi cam cerah ajer..nak ambik 05 Mocha tu gelap plak..so ambik 04 Honey.

Mula2 pakai tu ada kesan ketara yang Nor nak kongsi

  1. lepas dah sapu kat muka, mule2 nmpak cam pelik jugak cam tompok2, tapi lepas a few minute dia blend ngan kulit kita baru nampak ok..suke
  2. lepas pakai tu muka akan rasa gatal2..bukan gatal yang teruk..tapi mcm kat dalam kulit ni ada bende bergerak gitu..paham tak?..hahaha..mcm lepas kita makan seafood..Nor ni ada resdung.. Normal ker? lepas search kat net baru tahu tu normal sbb bedak ni jugak bertindak membantu pulihkan resdung..bagus2
  3. walau pakai lebih 5 jam..muka tetap tak berminyak..maintain woo..
  4. Kulit kite nampak shine skit sebab bedak ni ada shining..glow ler katakan
  5. amount sekali sapuan tu memang skit jet pakai..jimat..
Macam mana Nor pakai
  1. Mula2 pakai Moustrizer
  2. biarkan Moustrizer tu menyerap dalam kulit dulu
  3. Letakkan sedikit 2 in 1 Foundation & powder ni kedalam penutup..sikit jer dah cukup
  4. tekapkan 2 in 1 Foundation & powder ni menggunakan span dan tekapkan pada bahagian bawah mata, dahi, pipi, hidung & dagu..
  5. Ratakan dengan span
  6. Nak lebih blend, Nor guna Kabuki brush..memang akan lebih sekata
  7. Akhiri dengan Mekap seperti biasa
Lepas ni kalau ada rezeki lebih nak rembat 05 Mocha plak..boleh buat shading & samarkan parut2 jerawat
Tak rugi kalau nak cuba..lepas ni Ronasutra ni akan jadi my favourite powder after Silky girl..dah lama pakai silky girl..tu rasa cam nak tukar.

Hari Pertama Puasa


Dah masuk puasa yang ke 14, baru nak upload gambar makanan masa berbuka pada hari pertama. Sorry ler, Nor ketinggalan bas..hehehehe..busy skit ngan projek terbaru upgrade Corporate Website. nak2 plak CEO suh siapkan dalam masa terdekat..complete structure  content tu cume 1 minggu jer die  bagi tempoh die..Hamboi!!

Tapi poyo2 jer cakap boleh aje!! tapi dalam hati Tuhan ajer yang tahu..Tapi alhamdulillah 1 minggu tu almost done..3 hari extra untuk touch up dan 1 hari spend untuk update balik mana2 yang dorg complain suh letak ler suh ammend ler..macam2..tapi x per, bagus jugak new experince katakan..

Abis citer tu, kiter cite bab makan plak..


Budu wajib ada, kegemaran cik suami

 Ikan tongkol rebus masak lemak nenas & timun

 ada acar timun

ini kubis goreng ni..

Alhamdulillah, cik suami makan bertambah2..walau puasa tapi rasa tu tetap maintain..berkat Ramadahan & niat ikhlas masak untuk cik suami..hehehe..


Friday, July 20, 2012

Mekap untuk Kulit Jenis Olive Toned



Nak raya kan? Mesti tengah pikir mekap macam mana yang sesuai. Ari ni Nor nak kongsi skit info yang Nor dapat dari Google ni..Mekap ni hanya untuk orang yang warna kulit jenis Olive tone jer..
pst -----> Nor rasa kulit Nor pun memang dalam kategori ni..hehehe..jom baca lagi info ni..



Olive toned skin comes in a variety of colors from light to dark, but the key characteristic of this family of tones, is a sort of golden appearance to the skin that isn’t too cool nor too warm. Olive toned skin tans easily and can be found in (but not limited to) various ethnicities such as Latina, Middle Eastern, Mediterranean, and South Asian.
If you have olive toned skin, it is very important to avoid makeup shades that are too cool or too warm. You want something to mimic the neutral tones found in your skin. Bronzers look great to play up this undertone, but make sure the bronzer isn’t too orange. Other colors that look great against olive tones are peaches and purples.
FoundationBecca Cosmetics and Bobbi Brown are two lines that offer a variety foundations and concealers for olive tone skin.
Blushes: (from left) NARS Blushes in Luster, Dolce Vita, and Deep Throat; MAC Blushes in Sweet as Cocoa and Fever.
Eyeshadows: (first row, starting at left) MAC Eyeshadows in Sketch, Omega, Bamboo, Grain, Smut, Mulch, Glamour Check!, Smut, Paradisco (second row, starting at left) Patina, Shadowy Lady, Soba, Sable, Saddle, Mythology Copperplate, Expensive Pink, Girlie (third row, starting at left) Dazzleight, Retrospeck, Bisque, Phloof!, Bold & Brazen, Antiqued, Swiss Chocolate, Coppering, Brown Down (last row, starting at left) Samoa Silk, Romp, Woodwinked, Twinks, Satin Taupe, Corduroy, Creme de Violet, Beauty Marked, and Nocturnelle.
Lips: (first row, starting at left) MAC Lustreglasses in Little VI, Flashmode, and Decorative. MAC Lipsticks in Hang-up, Cyber, New York Apple, Brave Red, Girl About Town, Pomposity. (second row, starting at left) MAC Lustreglasses in Ornamental, Star Nova, and Flusterose. MAC Lipsticks in Dark Side, Up the Amp, Odyssey, Spice it Up!, and Rebel.

So, macam mane? dah paham? sapa yang warne kulit dalam kategori ni...leh ler apply warna mekap kat atas tu on your skin....musti supperbb..selamat mencuba.

Ramadhan Al Mubarak


Salam,

Sok dah puasa..jangan luper plak niat puasa..senang niat untuk 1 bulan terus..doa tu cari kat google ajer..hehehe..dasar pemalas betul Nor ni..

Di kesempatan ni, Nor nak mengucapkan selamat menyambut Ramadhan al Mubarak..puasa biar cukup 1 bulan..kalau tak cukup tu tanggung sediri..hehehe..ok lepas ni nak pikir menu sahur plak!!!..nak masak apa ntah..

Gambar tiada motip..sekian

Tuesday, July 17, 2012

Sandal & Kasut..CROCODILE Tetap Pilihan Ku!


Salam,

YES!! CROCODILE akan tetap menjadi jenama Kasut & Sandal pilihan Nor..pergg!! tak tahan, macam model iklan CROCODILE plak..hehehe

Pertama kali beli kasut sarung jenama CROCODILE masa study dulu..lebih dari 7 tahun lepas..beli warna putih rega dalam RM50++ masa tu rasa sangat mahal..time tu warna putih memang in ler..kebanyakkan student masa tu memang pakai putih..baik selipar, sandal & kasut PUTIH ajer..trend katakan..bertahan ler jugak 1 tahun lebih hayat kasut tu..lama k kejap? tapak die memang tahan cume depan kasut dah koyak & warna pun dah jadi kelabu asap..hehehe..tu ler leh dikatakan hari2 duk gasak pakai memang selesa pergi kuliah..berkejar ngan pakcik bas, ngan Pak & Mak Guard jugak..

Lepas tu..dah start gile kumpul heel VINCCI..tapi sakit ati gak kekadang tu..harga boleh tahan tapi kualiti tang tapak die tak tahan..cepat benar haus, tang ketahanan gam tu memang tak disangkal..tahan ooo!!

Masa pregnantkan Syahir sekali lagi Nor berbaik2 balik ngan CROCODILE ni..yelah nak cari sandal yang selesa time pregnant ni agak susah memandangkan Nor memang cepat lenguh tiang buku lali & tapak kaki..so, memang memerlukan sandal yang selesa..dah banyak gak jenama sandal lain cam BATA..tapi pattern agak kemakcikan skit..hehehe..yang paling syok.. masa balik kampung, cousin, kakak & mak asyik duk tanya mana beli sandal tu..siap dorg pesan suh belikan..Tahan sampai 3 tahun hayat sandal ni..berbaloi2..so, setkan mind lepas ni tak nak beli jenama lain dah..nak beli CROCODILE ajer..

So skang kat umah dah ada 4 pasang sandal jenama CROCODILE ni..uol jangan ingat design CROCODILE ni macam makcik2 tau..skang dah advance uols ikut peredaran katakan..skang banyak sangat design cantik2..dah ler cantik, tahan lama..berbaloi KALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI..harga CROCODILE ni majoriti RM50++ keatas tapi takde ler sampai RM100..tapi kalau pandai jaga leh tahan sampai 2 tahun tau..skang dah ada heel..suke sangat tapi yang paling tak suka majoriti heel die saiz 5 keatas..waaaaaaa..nangis!! Nor pakai saiz 4 ajer..



Apa yang paling Nor suka ngan CROCODILE, material & perincian jahitan die yang membuatkan sandal ni selesa & tahan lama..LAP U!

Monday, July 16, 2012

Anak Manja Ayah


Salam

Muhammad Syahir Fitri, anak lelaki Nor ni sangat manje ngan ayah die..dengan Nor die kurang skit..tak pun ada ler masa2 die nak manje tu melekat jugak mcm gam..tapi most of the time memang ngan ayah die..Apa2 memang ayah die..kadang2 kalau ayah die tak kerja on weekend, memang die nak ayah die jer mandikan die..die tak nak kalau Nor ajak mandi..ngan ayah leh main air, kalau Nor..say sorry!!

Pelik tak? sebab selalu orang cakap anak laki ni manja ngan mak & sebaliknya..tapi nape plak anak Nor ni lebih ngan ayah die...hehehe maybe Nor ni tegas skit dalam mendidik anak..selalu jugak jadi Tarzan kat umah tu..bukan sengaja pun jadi tarzan tapi nak wat mcm mane..dah nama anak laki..Hyperaktif memanjang..manjat situ, manjat sana..port paling best suka selongkar almari baju die..bawak keluar kasut2 masa die kecik2 tu & barang dalam kabinet dapur..huh!! hangin

Ayah die banyak biarkan ajer..kalau selerakkan baju ker apa ker, ayah die diam jer..tu yang die syok tu..



 Sayang ayah..Muahhh

Baju pun pakai warna sama..

Friday, July 13, 2012

Hari Lahir yang ke 29


Dah nak masuk 30 dah!! kejap jer..tahun ni jer ler yang boleh pakai title 20an tahun depan dah 30an..
tapi orang cakap Karier kita bermula pada umur 30..betul k? hehe hopefully ler, tahun depan mengubah kehidupan aku ni kearah yang lebih bagus..penat dah rasa terumbang ambing mcm ni. Kerja tetap tapi gaji tak tetap..bukan tak nak cari kerja lain..dah banyak try tapi mungkin belum rezeki lagi..pasrah ajer ler

Back to topic..My birthday celebration ni kirenye husband celebrate awal-awal, ni minggu lepas punye cerita. katenye this week die busy skit, so maybe tak dapat nak celebrate birthday gue ontime..takpe, tak marah pun & tak kisah pun..hehehe..iye ler

Layan gambar jer ler..takmo story banyak2..








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring