Monday, October 15, 2012

Project Wet Kitchen ~ Part 2



Dah siap dah dapur basahku...dah pun rasmi masak minggu lepas..Alhamdulillah..bile masak x de dah bau minyak2 & tumisan kat ruang tamu..kalau idak, dah ler satu rumah bau tumisan..lantai pun cepat berminyak jugak..bile dah lantai berminyak mesti lah rumah cepat berabuk sbb lantai minyak tu pun perangkap habuk jugak..Adoiyaaaaaaa!!

Tapi tragis jugak ler cerita nak buat dapur basah ni..gara2 kecuaian Kontraktor tu pasang balik bumbung..natijahnya!! tragedi Kabinet  kat dapur kering dilanda banjir malam tu (skang ni kan musim hujan kat Shah Alam)..sakit betul ati...habis lencung kabinet..lepas ajer 3 hari kabinet tu pun dah naik cendawan..x kira, Nor mintak kontraktor tu ganti balik..ermm..memang die ganti tapi proses pasang balik tu punyer ler HARAM!! dah ler x kemas, kayu yang die tukar tu pun CAP AYAM..ermm dulu 5 bintang Nor bg kat tukang pasang Kabinet Nor..tapi skang 3 bintang pun x layak nak bagi..sedey..nak wat camne x de rezeki ler nama tu..Cik suami dah cakap, kalau de rezeki lebih & nak pasang kabinet kat dapur basah nanti,  ktorang nak ganti balik shelf kabinet dapur kering yg ktorg rasa x puas ati..doakan ada rezeki kami nanti..

Macam2 komen jugak Nor terima dari jiran, nape x buat mcm ni, napa x buat mcm tu...hehehe..x per nanti korang ada $$ lebih, korang realisasikan ler impian korang tu kat rumah sendiri yer..nanti Nor uploadkan gambar ruper dapur basah ktorg..banyak yang Nor impikan tapi sbb itu ajer budjet yg ada.. buat ajer ler dulu..kalau ada $$ lebih nanti tambah skit2

Gambar Nor akan upload nanti..tunggu!!!

 ni ler ruang masakku sekarang ni..hehehe

 Ni plak ruangan laundry & store..itu shelf beli kat ofis masa proses pindah mindah itu ari..RM20 jer beli ngan boss..comel x?

 ni plak pandangan dari dining area..dapur basah & dapur kering totally terpisah..ikut ati sebenarnya nak pecahkan dinding tu & tempat sink tu jadi ISLAND..tapi sbb ongkos & cik suami x berapa nak setuju ( katanye kalau buat ISLAND, x de ler maknenya kalau masak tu kat luar tetap bau jugak & katenye lebih selamat) ok ler, follow jer ler..sedey



bunga ni beli kat ROMANTIKA..murah jugak RM3 sejambak..nor beli 5 jambak..ok x?


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring