Thursday, December 5, 2013

In Coming Renovation


Salam,

lama plak menyepi..hehehe..tup2 nak buat renovation lagi..

Kami cume merancang, In Shaa Allah..murah rezeki kami akan buat renovation merangkumi extend dalam 5 kaki untuk ruang tamu, pecah car porch lama & buat baru, Loteng untuk penyimpanan barang, pecah dinding dapur & buat bentuk kubah & tambahan pintu kabinet dapur utk dapur basah & tall unit dapur kering kami..banyak jugak tu..berkecah lagi rumah ku..setiap bilik pun nak tambah cornish lagi..

Kami dah dapat contractor untuk kerja2 renovation ini..quotation pun dah dapat..lebat jugak modalnya..dalam kiraan saya semua planning kami ni memerlukan modal lebih kurang 55K...

Ingatkan nak buat renovation ni serentak, tapi dapat berita pelaburan terbaru ler plak..nampaknya kenalah simpan skit duit tu untuk modal pelaburan..maybe planning yg kecik2 tu perlu di tangguhkan dulu..huhu..takpe..sabar..

In Shaa Allah..impian kami jadi kenyataan






Boleh ler daku beristirehat dengan lebih privacy lepas ni..rumah skang masih pakai pagar hijau tu..klu lepak2 depan rumah..adoi ler takde privacy..segan ler plak..


Monday, October 21, 2013

Bila Jatuh Sakit Baru Beringat..


Salam,

Bila jatuh sakit ni maksudnya Allah sayang kita dengan menduga kita sejauh mana kita ingatkan Dia..

Betul ler tu..sebelum puasa tahun ni diuji ngan batuk selama 2 minggu..dah lepas batuk tu sakit tekak sampai x leh nak menelan..minum air pun sakit..lebih kurang 1 bln..pergi klinik doktor x bagi ubat batuk, tapi ubat antibiotik sbb katanye tekak dah ada inffection..menelan ler ubat tu..last skali x elok jugak..pergi klinik lagi..doktor bagi lagi antibiotik..konon nak cepat baik, makan ler jugak ubat tu..last skali 3rd time pergi jumpe doktor sbb x baik2 lagi..last skali doktor advice minum madu ajer..hok aloh!!!

Lepas minum madu dlm 3 hari dah baik sakit tekak..alhamdulillah..lepas tu penyakit lain plak kena..kejang urat..tak boleh nak bergerak rasa..abis satu badan kena..time nak pakai baju n tukar baju susah sbb tangan tak leh nak anggat sakit..kaki pun sakit jugak..nak jalan & naik tangga slow2..last pergi klinik doktor bagi ubat sakit urat & vitamin B..alhamdulillah dengan izinNya..dah ok..itu pun menderita jugak 1 bln sakit urat..huhu

Lepas tu..dlm bln pose & dekat nak raya..kena penyakit lain plak..jari & tapak tangan & kaki ada bercak2 merah..sakit nye Allah sajer tau..berdenyut2..tang kaki x leh nak tahan..jari kaki bengkak n jalan pun henjut2..ibu jari tangan pun kena jugak..x boleh buat kerja sbb menyucuk2 mcm kena jarum bile sentuh objek..

Banyak dah pergi klinik..doktor x tau sakit apa..dorg bagi ubat tahan sakit ajer..sampai satu tahap..ubat tahan sakit tu pun dah x bagi apa2 kesan..Last skali decide pergi spital..doktor tak pasti jugak cume die suspek SLE..sbb Nor cakap ada gugur rambut yang teruk, berat badan turun mendadak & tiada selera makan..Ya Allah takutnye, bile doktor cakap masa tu..cume die tak berapa pasti kena buat blood test dulu.tapi according doktor lagi, simptom untuk penyakit SLE ni x cukup sbb bercak merah tu kat tangan n kaki jer..x de kat badan n muka...

Doktor sarankan buat blood test, Kardivaskular sbb degupan jantung Nor laju..dalam ati ni mesti ler laju sbb risau dah doktor cakap mcm tu..Dapat ler appointment rawatan nak buat semua tu..Ati ni rasa sedih..air mata tak renti2 mengalir bile husband tanye doktor ckp per..nasib baik ada cik suami yg tenangkan Nor masa tu..

Bila husband bagi jer appointment rawatan kat HR ofis die, kakak2 kat situ advice suh buat rawatan terapi secara islam dulu sblum proceed pergi hospital..So, weols decide pergi Darul Syifa..Alhamdulillah, ustaz x de plak cakap aper2 tapi lepas buat rawatan tu rasa tenang skit..so Nor decide x nak buat rawatan moden buat sementara waktu..minum dulu air penawar ustaz bg..lepas 2 minggu sbb taka tahan dengan bengkak jari kaki smpai tak boleh nak jalan, pergi ler jugak klinik...kali ni pergi Klinik Nik Ishak seksyen 20, jumpe doktor Norita..so Nor cerita masalah dari A smpai Z..Doktor paham..so doktor suh proceed buat blood test nak tengok ada jangkitan tak pada darah..lagi pun doktor suspect mungkin sbb  Alergi dengan ubat antibiotik & terlampau banyak consume ubat bertoksid, sistem imun badan jadi celaru..which is sistem imun pergi serang sel2 kulit yg sihat..doktor kata insyallah boleh sembuh sbb die ada patience yg ada masalah mcm Nor..Doktor tk bagi ubat die cume advice minum susu kambing HiGoat tu..

2 Hari kemudian, result darah dah dpt, mmg x de inffection..so doktor suh sabar & bg nasihat jangan tension & pikir sangat pasal penyakit ni sbb die akan baik sediri..tapi ambik masa..At the same time ada refer jugak ngan bos my husband..die tu doktor oversea & founder Syarikat Farmasi..die pun cakap bende sama..x de ubat cume perlu bersabar & jangan stress..ok ler, tapi lepas dari tu Nor berpantang makan jugak..kurangkan makan bende gatal2, bnyk makan sayur, buah...stop kejap makan roti..seafood & daging merah mmg dah stop..alhamdulillah, ada perkembangan positif..bengkak pada jari kaki dah takde, tangan tu skit2..kadang2 ari ni x de, sok ada balik..suka ati die nak datang serang bile2..huhu

So, skang makan pun beringat ler..selera makan dah start datang balik, alhamdulillah..rasa bertenaga...dah 2 bln tak masak..kesian, mkn luar jer ari2 sbb tangan sakit x leh pegang objek, skang dah start pergi dapur balik..dah boleh basuh pinggan..hehehe.bab kata cik suami, muka pun dah berseri2 dah, klu x nmpk pucat mcm org x mkn..muka sakit..huhu..Doakan Nor cepat sembuh..


Wednesday, October 16, 2013

Selipar Crocodile ke 5



Selipar dari jenama Crocodile yang ke5..nampaknye setia lagi dengan Crocodile..last week dah manapak ke Vincci..tapi hati duk suh beli Crocodile jugak..mana taknye..lasak klu jenama ni..harga mampu dibeli..lagi pun selipar skang ni majority dari cap ntah apa2 pun lebih dari RM50 jugak..baik eden beli jer Crocodile..
selesa, tahan lama..so kali ni rembat warne merah plak..boring jugak asyik warne coklat & hitam ajer..lagi pun kali ni Crocodile mmg gunakan warne2 segar..mcm2..kuning, biru, turquoise, oren..aduh kelabu biji mata mak ni tengok tau..

Lain kali rembat warne lain plak..OREN!!!..hahaha...


Scaling Gigi & Resdung


Salam,

Best dpt cuti 4 ari untuk raya Haji ni. tapi sedihnye tak dapat balik kmpg..huhuhu

So, cuti panjang, kiter merancang jadual bagi padat skit..cadangnye ahad nak buat scalling or cuci gigi kat seksyen 18..kat klinik gigi Zuraidah..tapi ikut perancangan alang2 dah ke shah alam nak pergi buat rawatan resdung kat PKNS kat Dr Resd tu..konon2 tak pakai asap tu..ok ler nak gi try ler katanye ada promotion 65%..dpt ler RM69..

cik suami cadang suh pergi wat appointment dulu kat kinik gigi sbb seksyen 18 tu weols tempuh dulu sblm ke PKNS..ok ler.. so sesampai kat klinik gigi, ada 1 org patient..ok ler..tanye nurse kat situ leh buat appointment tak? die cakap x perlu wat appointment sbb ari ni semua patient walk in jer..lagi pun klinik bukak kol 10AM to 2PM ajer..ok ler..wat gigi terus..tapi sebelum tu tanye jugak brp kos die..hulamak terkejut sbb rega dah naik rupenye..last buat tapi kat PERAk RM65 to RM100...ni RM85 to RM120..

Ok kan ajer ler..pejam mata bayar..cik suami dah membebel ckp mahal n bgtau kenapa tak buat gomen ajer lagi pun bayar RM1 ajer..redhakan ajer..bukan masalah bayaran jadi isu, masalahnye malas nak tunggu lama..tau ler gomen tu mcm mana..ada ler pro n cons die..

Bila turn Nor kena kena panggil, nurse tanye jugak ler ada tak alergi ubat..Nor ckp ada alergi to Antibiotik..
So bila dah landing atas kusi tu n dengar bunyi alat tu rasa scary ler plak..huhu..doktor Zuraidah punya treatment mmg ok..sambil die buat scalling tu dia ada jugak bg nasihat pasal gigi kita..Dok cakap gigi Nor geraham atas kiri & kanan die ada jarak antara gigi..klu mkn mmg mknanan akan terperangkap n klu x buang sisa makanan tu gusi akan bengkak..ermm, betul ckp dok tu..paling scary klu mkn daging, mesti tersangkut kat celah gigi..nak buang tu punye ssh...Alhamdulillah dok kata gigi semua ok..tak perlu tampal & tak perlu kena cabut..huhu..lega..cume katanye klu sayang gi tiap 6 bln skali kena buat scalling..huhu..yes dok..

So time bayar ler plak..redha bil kena RM120..dpt 2 botol ubat kumur...

lepas tu cerita nak buat resdung plak..sebelum nak buat tu, staf Dr Resd tu tanye ada bersin ker..Nor ckp bersin tu jarang cume gatal muka bile mkn seafood..die ckp kena check dulu...So, die letak serbuk apa tak kat hidung n suh sedut.Ya Allah sakitnye..lepas tu kuat hingus..tapi x banyak..die kata x blh proceed nkan rawatan kena makan ubat..ayo!! bab mkn ubat ni alah ni..fobia..last skali kesian plak x kn nak blah gitu jer kan..ambik ler ubat resdung yg homopathy punya RM29 60 biji..Cik suami kata x de effect apa2 pun..huhu..

masalah gigi dah settle..masalah resdung plak..tak per le, nanti buat cara tradisional ajer ler...x nak yg asap2 ni..sakit tekak..

Wednesday, July 31, 2013

Larik Tema Lagi Tahun ni


Salam,

Camne puasa? ok ke? persiapan raya mesti kaw2 kan? lagi ler cik kak & cik Abang yg keje gomen tu..dengar2 lebat tahun ni yer..huhu..rezeki ler tu..

Tahun ni mcm down skit, persiapan ala kadar..kuih raya tahun ni pun tak buat..malas & tak de mood nak buat..hari2 duk menatap Oven tu tapi hati ni duk keras2 jugak tak nak buat..tak per ler, redha ajer..

Baju raya pun gitu jugak tahun ni, ada jahit antar kain kat tailor warne biru purple, dah siap pun tapi tak mungkin jadi baju raya sebab cik suami tu berkeras nak jahit baju melayu kain masa beli hantaran kawen 4 tahun lepas..warne cokelat..cam ne tu? haiya...

Dah antar pi tailor dah siap jugak, alih2 tang leher tu kecik, tak tau camne tailor tu ukur..seluar, baju sume ukuran perfect..tang leher plak terkecik..tak blh nak butang kang tercekik plak..antar gi alter..semalam tailor tu call, katenye dorg tak dpt cari cebisan kain tu & nak tak nak dorg terpakse ganti balik kain & refund upah jahit yg dah 100% dah bayar..punyer ler berguling2 cik suami bile criter kat die..punyer sedih sbb baju raya die dah takde..hahaha..

So, tak tahu ler lagi, tengok ler kalau dpt last minute punyer baju melayu ingat nak cari marne merah..ok jugak kan? asyik warne pastel jer..boring...dull gitu..

Next, misi mencari baju melayu cik suami & baju blouse untuk diri sendiri...

Monday, June 17, 2013

Happy Father's Day


Salam,

sungguh tak sangka adik beradik ku kat kampung celebrate hari bapa...tak sempat nak celebrate hari bapa untuk husband tercinta, just wish ajer..ok ler, janji my son & I ingat..hehehe



Ayah, "Selamat Hari Bapa" semoga dikurniakan kesihatan yang berpanjangan..amin ** gambar tak clear skit
Bak kata anak buah ku, "Tok Ayah tua2 sambut bday lagi ker?" hehehe kelakar...


Wah!!! bestnye ada kek..cedap..nak ckit..



Tuesday, May 21, 2013

Lalang Ler Plak


Haish!!!

Tak sangka ler plak lalang ni makin meninggi...tuhh!! dah melangit wooo...

masih ingat lagi..lalang ler yang duk ajar ketam berjalan..pung pang duk bagi nasihat jangan salah pilih kawan, kalah wakil rakyat..hahaha..kelakar pun ada

ler biasa ler kita berkawan2 ni..kalau rasa baik ok ler, nasib baik badan..kena yang kelaut tu..baik jauh2kan..nanti jadi tsunami...susah..lemas!!

alih2...lalang yang duk berkibas2 tu tenggelam jugak..banyak kali duk ngetes keikhlasan tu..ish!! x leh pakai ler...

Ntah, susah!.sedey pun ada..takpe lah..janji x de yang nyusahkan diri & menyusahkan org lain x kisah ler..janji..duit gaji aku bulan2 masuk bukan ko yang bagi...beras abis kat umah aku, ada ko bagi? susu anak abis..ada ko kisah...seronok2 ajer..so skang lebih tumpukan pergi kerja balik kerja..sampai umah uruskan anak & rumahtangga...dah...tutup cerita..malas nak ambik port


Monday, May 20, 2013

Di Tipu & Tertipu


Salam,

Nampaknye, within 2 hari lagi berakhir ler sudah khidmat motor Honda EX5 kami. Dah hampir 7 tahun jugak ler motor tu berkhidmat ngan ktorg..

Sangat ralat..sebab baru 2 minggu lepas kami berabiskan lebih kurang 1K untuk motor tu..mula2 cik suami cuma nak baiki skit2 jer..tapi x sangka plak bile sampai workshop nak kena overhaule **betulker term ni?..hehe belasah ajer.. ikut kan ktorg dah bincang..kalau baiki motor tu modal besar x payah ler baiki, jual & bawak keluar motor lain ajer..tapi biasa ler cik suami cakap boleh lagi baiki tambah tak nak tanggung utang..DIAM...

Alih2 baru 2 ari kami berhabis duit..overhaule, repair lain2 & tukar rim lain sbb rim lama depan tu dah bengkok..bahaya bawak jauh..Tak sangka bukan rezeki kami..husband notice badan motor tu pun ada bengkok skit kat tayar belakang..wow!!

Hasil rekomen jiran, ktorg pergi ler kat kedai motor Sri Muda..kata murah & senang bawak bincang.. ktorg pergi masa tu ngan pakai baju selebek ajer..Nor cam biasa x sihat sngt, malas nak melawa, mcm mak jemah ajer..seluar trek bottom & t shirt..hehe.. husband yang bincang ngan tauke kedai..biasa ler tauke tu bangsa Cina.. x de racist yer..Masa bincang2 & ktorg survey motor aper yang berkenan di hati..last sekali ktorg sepakat nak ambik HONDA FUTURE 125.. cc besar skit..bagus jalan jauh..tambah lagi body die lebar & ada muatan besar bawah tempat duduk..macam skuter pun ado..leh ler taruk helmet & rain coat..

Sebab ktorg x nak bayar cash downpayment..ktorg trade in jer HONDA lama..nasib baik ada value, tauke tu ambik RM1.5K..ok ler..lepas kire2 semua..kami buat 30 bulan, trade in motor lama..bulan2 RM267....kenapa rasa mahal yer? ker tauke tu x kire downpayment ktorg...Nor masa tu duk kire ngan kalkulator..tak puas ati sbb lepas tolak downpayment..kenapa kami terpaksa hutang lebih kurang RM8K..harga motor tu RM5400...Nor perasan, tauke tu mcm kire cincai2, tambah lagi buku kiraan sedia ada tu dia x nak tunjuk kat ktorg...masa duk kira2 tu dia asyik jer berpeluh2..tapi takde ler panas sangat..

Nor bgtau husband..betul ker nak ambik kat kedai tu? tak nak survey dulu tempat lain ker..sbb Nor rasa mahal sangat Interest dia..husband ckp standard ler sbb ktorg tak bayar downpayment banyak.. Nor terdiam sbb x pandai sangat bab2 beli motor ni.urus niaga SELESAI..

So semalam, husband tanye member die baru buat keluar motor baru..pattern lain tapi rega lebih kurang..downpayment lebih kurang RM1.8K tapi monthly RM190++ selama 30 bulan jugak..ttbe cik husband dah rasa panas ati & pergi usha kat kedai dekat rumah ktorg..tauke tu kire monthly RM215..
Panas tak?  tauke kedai motor kat Sri Muda tu dah tipu ktorg...hampeh...itu Nor cakap kat husband..tauke Sri Muda tu tak include kan downpayment kami, motor Honda yang dia nak ambik RM1.5K tu...tauke tu nak buat untung atas angin ler..kepala hotak die..nak motor ktorg tu sebagai cagaran jer..pastu ko dapat buta2 jer FREE..

husband tak puas ati, dengan watak lakonan ala2 gengster ko...pergi serang tauke kedai motor Sri Muda tu..husband suh kire balik...siap tipu tauke tu jiran ktorg baru semalam wat keluar motor sama ngan ktorg booking tu, tapi monthly dia murah ajer..terketaq ko mamat tu..padan muka..nak untung atas angin..siap husband ugut die yang kami nak buat report kat AEON sbb die menipu...lepas kire balik..dia mengaku yang die silap kire interest kami tinggi..kiraan interest untuk yang x bayar downpayment...B*B* ko...lepas dah kire balik monthly installment lebih kurang RM218..jauh x jauh beza..dari RM267 ke RM218.. kalau harga lama kami terpaksa tanggung hutang lebih kurang RM9500...beza lebih kurang RM1.5K...maksud kat sini..die dah ambik motor lama kami tu FOC..mcm bagi give kat die...

PST-->Moral of the story..kalau nak beli barang hutang2 ni...uols kena ler survey a few tempat..jngan stick to 1 tempat ajer..masa berunding tu appearance tu kena jugak jaga.kalau boleh ko pakai baju mcm datin pun takpe,.kadang2 kalau org tengok kiter pakai selebek ni dorg ingat kiter tak sekolah & tak berduit tambah dorg layan tak layan ajer...

gambar ehsan google..pilihan kami..

Thursday, February 21, 2013

Baju Raya 2013


Salam,

wah2!!..kemain yer, puasa belum dah nak raya ker..hehehe..kalau niat tu nak tempah jahit baju tu baik ler bersiap2 skang..dah boleh dah tu rasa nak beli kain ker pastu hantar tailor..takde ler bersesak sangat kan?...lain ler kalau uols nak beli siap ajer..beli masa ambang raya tu pun sompat laie..hehehe

Rasanya baju raya tahun ni nak jahit baju warna biru tua ler plak..rasanya baju biru tua aka dark blue ni lum ada dlm wardrobe tu...masa balik kg tu adik bongsu ada beli kain warne dark blue ni..cam tertarik plak kalau nak buat baju raya..

Semalam, sketch punye sketch terhasil ler design baju raya tahun 2013 ni..so lepas ni leh ler pergi cari kain & antar tailor..

Jangan ler duk hina plak hasil sketch ni..mak tak penah ler ambik art sebelum ni..belajar melukis masa skolah rendah & menengah tu ada ler..hehehe..lepas ler kalau nak bg kat tailor tu kan..simple2 jer bukan baju kahwin atau nikah pun..baju raya jer...agak2 mana satu pilihan dihati

pst ------> boring rasa asyik baju kurung jer..baju kurung moden plak mesti kain duyung tak pun kain belah tepi tu..kain kembang rasanya selesa gak pakai..kembang gitu...



Tuesday, February 19, 2013

Adik Lelaki Bongsu dah Kahwin


Salam,

seronoknya cuti raya cine tahun ni..dapat balik kg kat nun jauh Kelantan sane tu..balik plak 9 ari dik nun..
puas melantak makanan..mmg kali ni balik bertujuan jugak..adik lelaki yang bonsu tu gatal nak menikah..umar 23 tahun..kire langkah bendul 3 ler..3 abang dia belum kahwin lagi..x per dik..jodoh tu Allah dah tetapkan..Majlis Kahwinnya pada 11 Februari 2013..

Layan kan gambar..gambar banyak, tapi malas nak edit..nanti upload sikit2 jer dulu..


 Masa sesi mengenal..warna baju & pelamin tu sama mcm majlis kahwin mak tau,..terkenang kisah 4 tahun yang lalu

 Semoga berbahagia sampai bila2

 sempat paksa anak beranak semua bergambar..untuk kenangan..anak sapa ler baju biru paling depan ni..amboih!! die ler paling lasak sekali..kurus mak die stamina tak renti2

 Kami adik beradik kembar baju..hehehe..tu paling kiri, kakak No2, Adik bongsu & anak buah..anak buah dah melangit kalah mak buah die yer..x per, skolah pepandai

Hiasan bilik pengantin ni last minute buat..mak macam nak pengsan ari tu..baru sampai Kelantan lepas travel lebih 7 jam..nak kena plak buat preparation untuk org nak kahwin ni...deko2 tu simple, itupun pakai barang recycle..hehehe..x per, janji meletop..


Wednesday, January 16, 2013

Projek DIY ~ Poodle Flower + Jahitan Manik


Salam,

Projek DIY lagi.. memandangkan bulan Feb ni majlis perkahwinan adik lelaki bongsu & tema kami pihak lelaki warna cream.. adoih!! mana plak nak jahit baju ni.. nak beli peplum cream ker? boring plak asyik peplum jer kan? alih2 baru teringat dalam wardrobe tu ada baju kurung moden warna cream.. Baju tu Nor pakai masa raya tahun lepas .. click sini

Memandangkan masa raya tu dah pakai dah, so tetibe macam, erkkk!! tak kan nak pakai baju tu lagi.. so nak beli & jahit macam membazir ler plak, sebab warna cream ni jarang2 pakai.. So google2 tu ada ler nampak baju orang jahit letak poodle flower ni.. dalam hati cakap " COMEL NYE". tapi majority dorg pakai untuk majlis kahwin & bertunang.. tapi aku nak pergi majlis orang kahwin ajer..bukan aku yang nak kawin or tunang..hahaha ** ayat tak boleh blah!!.

So bertekad dalam hati, kalau nak berfesyen ni jangan takut pada kutukan..janji ko rasa happy & yakin dah cukup..betul idak? skang ni merata tengok orang pakai baju warna merah seluar hijau..ok ajer.. orang cakap trend " COLOR BLOCK".. kalau bukan trend tu dah lama dah kena kutuk.. GILO APO! pakai baju cenggitu...hehehe

Tanpa membuang masa & tak ngecek pun dalam walet tu ada RM15 inggit ajo, apa lagi, ajak suami pergi terjah seksyen 18 pergi beli kain satin & manik sikit. .. Total harus dibayar hasil rembatan 2 meter kain satin warna coco & cream tu (untuk buat poodle flower), plus manik skit2 semuanya RM 14++..nasib baik duit cukup..** hampeh, kain satin tu tak boleh beli 1/2 meter...minimum 1 meter ler plak..

Dan hasil dari kesungguhan tu



ok tak? agak2 boleh buat business? hahahaa....masih ada sikit nak touch up tu..



** lepas dah siap jahit baru perasan Nor jahit manik & poodles tu kat sebelah kanan..sepatutnye kiri.. yelah nak sandang beg tu kan sebelah kanan rosak ler plak...akpe lah, redha..


Thursday, January 10, 2013

Shopping Shopping Time


Salam,

Wah!! shopping time yer..alhamdulillah..dapat ler merasa Duit terpijak yer...rezeki awal tahun ni..kire berbaloi ler dengan pelaburan tu..duit untuk masa depan tu..harus beringat untuk masa tua nnt...nasib kiter masa tua tu kita tak tau..sekarang muda2 ni pejam mata ajer ler membayarnye..yg penting ari esok mesti merancang dengan berhemah, jangan tersasar suday!! .anggap ler duit tu bonus untuk diri sendiri. Alhamdulillah macam dapat 1 1/2 bulan salary jugok ler..banyak ler jugak tu..sapa nak kasi kan?.so sesi menghabiskan duit itu ler plok..

Separuh dah lantun kasi kat En husband..katanye nak mangantikan tayar kereta yang dah licin tu..wah bahaye tu bile husband cakap tayar keta dah licin..risau kalau nak jalan jauh ni, bulan FEB ni nak balik Kelantan..harus beringat.... Mak baru berangan nak rembat beg Guess seketul + feeling2 nak tukar produk dari cap Cosway tu ker MAC..verangan yer!!..hahaha..alih2 tak kesampaian..tak per, keselamatan tu yang penting..

Mula2 husband cakap nak tukar tayar jer..lastly, kata nak tukar rim keta ler plok, downgrade from 16" to 15"..suka ati ler..kalau ada penambahan amount tu pepandai ler tambah yer En suami ku...walaupun dirimu mencadangkan untuk menukar rim kereta, tapi tugas pemilihan tu harus lantun kasi kat mak yer, harus tu..So, dari rim hingga pilih nuts die mak yang pikul tanggungjawab tu...gile kuasa tak? hahaha..

Sesi kedua menghabiskan ler lagi..bab menghabiskan mmg senang kan..Mak lantuk 2K..pejam mata gitu kasi kat Mamat Parkistan..hehehe. ****terketaq ler jugak masa na kasi tu...
Ari tu kan dah tempah kerusi kayu, so harus ler pergi ngambilnye..Sukey, puas ati...so balance2 yang still ada, simpan untuk emergency case..shopping2 jugak..jimat2 jugak kan?

Ok, adiosss..nanti upload pic upgrade living area plak..sesi deco-deco plak..

Friday, January 4, 2013

Majlis Kahwin RosFazli


Salam,

Rasanya belum terlambat Nor nak ucapkan selamat tahun baru..2012 ni tahun yang agak sukar bagi Nor terutamanya bila bercerita pasal kerjaya..erm...sabar jelah dulu..

Malas nak cita banyak2..pasal azam atau wish list tahun 2013 ni, macam biase akan cerita lagi di next entry ye..hehehe..ari ni nak citer pasal Majlis Perkahwinan one of my friend..kawan sesama menuntut ilmu kat UiTM Shah Alam..Rosyatimah..tak sangka betul ler..diam2 yer Rosy..alih2 kau lantun jemputan kahwin..Alhamdulillah..sorang lagi dah selamat join to our Club orang kahwin..Tahniah dear, Happy for you

Layan gambar sekitar Majlis kahwin Rosyatimah & Fazli pada 29/12/2012 kat Tanjung karang..**perghh, jauh betul 2 jam perjalanan dari Shah Alam..



Nice & simple Pelamin...


Sama tak kami? hahaha

Areah, Rosyatimah & Me (wearing a blue lace Peplum)

Kawan seperjuangan...

Last but not least, pasangan pengantin baru

"SELAMAT PENGANTIN BARU"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring