Thursday, January 10, 2013

Shopping Shopping Time


Salam,

Wah!! shopping time yer..alhamdulillah..dapat ler merasa Duit terpijak yer...rezeki awal tahun ni..kire berbaloi ler dengan pelaburan tu..duit untuk masa depan tu..harus beringat untuk masa tua nnt...nasib kiter masa tua tu kita tak tau..sekarang muda2 ni pejam mata ajer ler membayarnye..yg penting ari esok mesti merancang dengan berhemah, jangan tersasar suday!! .anggap ler duit tu bonus untuk diri sendiri. Alhamdulillah macam dapat 1 1/2 bulan salary jugok ler..banyak ler jugak tu..sapa nak kasi kan?.so sesi menghabiskan duit itu ler plok..

Separuh dah lantun kasi kat En husband..katanye nak mangantikan tayar kereta yang dah licin tu..wah bahaye tu bile husband cakap tayar keta dah licin..risau kalau nak jalan jauh ni, bulan FEB ni nak balik Kelantan..harus beringat.... Mak baru berangan nak rembat beg Guess seketul + feeling2 nak tukar produk dari cap Cosway tu ker MAC..verangan yer!!..hahaha..alih2 tak kesampaian..tak per, keselamatan tu yang penting..

Mula2 husband cakap nak tukar tayar jer..lastly, kata nak tukar rim keta ler plok, downgrade from 16" to 15"..suka ati ler..kalau ada penambahan amount tu pepandai ler tambah yer En suami ku...walaupun dirimu mencadangkan untuk menukar rim kereta, tapi tugas pemilihan tu harus lantun kasi kat mak yer, harus tu..So, dari rim hingga pilih nuts die mak yang pikul tanggungjawab tu...gile kuasa tak? hahaha..

Sesi kedua menghabiskan ler lagi..bab menghabiskan mmg senang kan..Mak lantuk 2K..pejam mata gitu kasi kat Mamat Parkistan..hehehe. ****terketaq ler jugak masa na kasi tu...
Ari tu kan dah tempah kerusi kayu, so harus ler pergi ngambilnye..Sukey, puas ati...so balance2 yang still ada, simpan untuk emergency case..shopping2 jugak..jimat2 jugak kan?

Ok, adiosss..nanti upload pic upgrade living area plak..sesi deco-deco plak..

2 comments:

Ctwawa said...

Pehh, ceria si sahir menonton tibi duk kerusi baru. Ekekeke

Cik Puan Nor said...

haha,,org pertama yg rasmi duduk tu.. ikutkan x nak beli pun kerusi, memikirkan living hall aku tu kecik..cian plak anak aku nak main2 ngan basikal die tu..tapi memikirkan org dtg slalu duk bawah ajer sian plak..cam bukan rumah kalau x de kerusi..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring