Wednesday, January 16, 2013

Projek DIY ~ Poodle Flower + Jahitan Manik


Salam,

Projek DIY lagi.. memandangkan bulan Feb ni majlis perkahwinan adik lelaki bongsu & tema kami pihak lelaki warna cream.. adoih!! mana plak nak jahit baju ni.. nak beli peplum cream ker? boring plak asyik peplum jer kan? alih2 baru teringat dalam wardrobe tu ada baju kurung moden warna cream.. Baju tu Nor pakai masa raya tahun lepas .. click sini

Memandangkan masa raya tu dah pakai dah, so tetibe macam, erkkk!! tak kan nak pakai baju tu lagi.. so nak beli & jahit macam membazir ler plak, sebab warna cream ni jarang2 pakai.. So google2 tu ada ler nampak baju orang jahit letak poodle flower ni.. dalam hati cakap " COMEL NYE". tapi majority dorg pakai untuk majlis kahwin & bertunang.. tapi aku nak pergi majlis orang kahwin ajer..bukan aku yang nak kawin or tunang..hahaha ** ayat tak boleh blah!!.

So bertekad dalam hati, kalau nak berfesyen ni jangan takut pada kutukan..janji ko rasa happy & yakin dah cukup..betul idak? skang ni merata tengok orang pakai baju warna merah seluar hijau..ok ajer.. orang cakap trend " COLOR BLOCK".. kalau bukan trend tu dah lama dah kena kutuk.. GILO APO! pakai baju cenggitu...hehehe

Tanpa membuang masa & tak ngecek pun dalam walet tu ada RM15 inggit ajo, apa lagi, ajak suami pergi terjah seksyen 18 pergi beli kain satin & manik sikit. .. Total harus dibayar hasil rembatan 2 meter kain satin warna coco & cream tu (untuk buat poodle flower), plus manik skit2 semuanya RM 14++..nasib baik duit cukup..** hampeh, kain satin tu tak boleh beli 1/2 meter...minimum 1 meter ler plak..

Dan hasil dari kesungguhan tu



ok tak? agak2 boleh buat business? hahahaa....masih ada sikit nak touch up tu..



** lepas dah siap jahit baru perasan Nor jahit manik & poodles tu kat sebelah kanan..sepatutnye kiri.. yelah nak sandang beg tu kan sebelah kanan rosak ler plak...akpe lah, redha..


Thursday, January 10, 2013

Shopping Shopping Time


Salam,

Wah!! shopping time yer..alhamdulillah..dapat ler merasa Duit terpijak yer...rezeki awal tahun ni..kire berbaloi ler dengan pelaburan tu..duit untuk masa depan tu..harus beringat untuk masa tua nnt...nasib kiter masa tua tu kita tak tau..sekarang muda2 ni pejam mata ajer ler membayarnye..yg penting ari esok mesti merancang dengan berhemah, jangan tersasar suday!! .anggap ler duit tu bonus untuk diri sendiri. Alhamdulillah macam dapat 1 1/2 bulan salary jugok ler..banyak ler jugak tu..sapa nak kasi kan?.so sesi menghabiskan duit itu ler plok..

Separuh dah lantun kasi kat En husband..katanye nak mangantikan tayar kereta yang dah licin tu..wah bahaye tu bile husband cakap tayar keta dah licin..risau kalau nak jalan jauh ni, bulan FEB ni nak balik Kelantan..harus beringat.... Mak baru berangan nak rembat beg Guess seketul + feeling2 nak tukar produk dari cap Cosway tu ker MAC..verangan yer!!..hahaha..alih2 tak kesampaian..tak per, keselamatan tu yang penting..

Mula2 husband cakap nak tukar tayar jer..lastly, kata nak tukar rim keta ler plok, downgrade from 16" to 15"..suka ati ler..kalau ada penambahan amount tu pepandai ler tambah yer En suami ku...walaupun dirimu mencadangkan untuk menukar rim kereta, tapi tugas pemilihan tu harus lantun kasi kat mak yer, harus tu..So, dari rim hingga pilih nuts die mak yang pikul tanggungjawab tu...gile kuasa tak? hahaha..

Sesi kedua menghabiskan ler lagi..bab menghabiskan mmg senang kan..Mak lantuk 2K..pejam mata gitu kasi kat Mamat Parkistan..hehehe. ****terketaq ler jugak masa na kasi tu...
Ari tu kan dah tempah kerusi kayu, so harus ler pergi ngambilnye..Sukey, puas ati...so balance2 yang still ada, simpan untuk emergency case..shopping2 jugak..jimat2 jugak kan?

Ok, adiosss..nanti upload pic upgrade living area plak..sesi deco-deco plak..

Friday, January 4, 2013

Majlis Kahwin RosFazli


Salam,

Rasanya belum terlambat Nor nak ucapkan selamat tahun baru..2012 ni tahun yang agak sukar bagi Nor terutamanya bila bercerita pasal kerjaya..erm...sabar jelah dulu..

Malas nak cita banyak2..pasal azam atau wish list tahun 2013 ni, macam biase akan cerita lagi di next entry ye..hehehe..ari ni nak citer pasal Majlis Perkahwinan one of my friend..kawan sesama menuntut ilmu kat UiTM Shah Alam..Rosyatimah..tak sangka betul ler..diam2 yer Rosy..alih2 kau lantun jemputan kahwin..Alhamdulillah..sorang lagi dah selamat join to our Club orang kahwin..Tahniah dear, Happy for you

Layan gambar sekitar Majlis kahwin Rosyatimah & Fazli pada 29/12/2012 kat Tanjung karang..**perghh, jauh betul 2 jam perjalanan dari Shah Alam..



Nice & simple Pelamin...


Sama tak kami? hahaha

Areah, Rosyatimah & Me (wearing a blue lace Peplum)

Kawan seperjuangan...

Last but not least, pasangan pengantin baru

"SELAMAT PENGANTIN BARU"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring