Friday, July 31, 2009

Gumbira..


Ni masa Nor ngan Collegeous tgh giler2 snap depan Laptop..hehehe..Mcm jakun jer..Meet my collegeous Kak Emma, Jason n Me









Tuesday, July 28, 2009

Bengang Giler


Eiiii!! sakit ati betul ngan tuan umah tu..B*D*H!!. tau x? semalam Nor kesian kat bucuk sbb slalu kena kacau. So, smlm after Maghrib nor buat smayang hajat n prepare air sebaldi nak "pagarkan" umah tu..

Semalam bucuk x dpt tdo sbb bende tu menganas kat luar. Luar pintu rumah tu asyik kena ketuk dlm kol 3 a.m. sian giler.. So, this morning bucuk bgtau die dah x tahan dah, tdo pun asyik kena kacau, sok nak kena kj plak..

So, this morning Nor decide nak gtau tuan umah. Tahu aper tuan umah ckp. "NONSENSE". die kate mcm kiter bawak mulut plak. sbb penghuni sblum ni x penah citer pe2 pun n org2 kat situ pun x pernah citer kat die. ni 1st time.. EXCUSE ME! pe motif Nor nak bawak mulut, ingt kiter ni bodoh nak nyusahkan diri. siap suh kiter wat smayang hajat (tu mmg dah kiter buat) n siap suh kiter panggil ustaz. Hei! awak tu tuan rumah, kiter buat mana yg mampu jer, kiter ni penyewa bulan2 bg RM380 kat die.. Kiter ni baru jew kat situ, sapa2 pun bukan kiter kenal. Klu kat kmpg x per gak. kater PENSYARAH kat UKM tu..x sangka plak B*D*H.

Last action ktorg ambik, maybe ari ni Nor nak mintak tolong someone yg tau pasal bende2 mcm ni (ni pun housemate kasi tau) buat pe2 yg patut sbb Nor dah abis ikhtiar. Klu x ok jugak, last noktah bertindih, weols akan PINDAH!

Monday, July 27, 2009

Misteri Nusantara


Apa korang buat kalau korang tahu rumah yang korang sewa tu dihuni makhluk halus??

Eii!!.ni pasal rumah baru yg Nor & Bucuk sewa. Skang ni bucuk duk umah tu, nnt dah kawin Nor kan pindah duk ngan bucuk (sementara tunggu Rumah baru yg kitorang beli tu siap terpakse ler menyewa dulu, maybe tahun depan baru siap.doakan rumah tu siap cepat ek!) ..mula2 tu x caya jugak after bucuk citer. ye lah maybe beralih rumah kalau org tue2 ckp. kalau kiter tidur kat tempat baru kiter akan rasa semcm, x selesa, x dpt tdo.

Tp lepas dah bnyk kali kena kacau, dan ada cerita2 lain dr jiran2 kat area umah tu, Nor mule dah rasa percaya & rasa cam seram sejuk..Adoit!! ni yg x best ni dngr bende bukan2 ni..

1 st time kena,bucuk citer kaki die kena tarik masa die tidur. Nor ckp kat die bace ler ayat suci alquran sebelum tido. die kater maybe ari tu penat sngt die luper n terus ttdo.

2nd time die ckp sampah kat dapur kena sepah, kalau ckp kucing x mungkin sbb x de lubang yg blh kucing tu masuk n pintu mmg tutup rapat, masa kjadian tu "blackout" kat area umah tu & bucuk kuar brsembang ngan jiran2.

3rd time ni mmg dasyat skit, masa tu bucuk baru balik dr meeting persatuan die dlm kol 2 a.m. die ckp bakul smpah dah beralih tmpt. die slalu letak kat hujung, ttb balik umah tong sampah dah kat tngh2 dapur & nak tau pe yg hilang?? Perut ikan yg bucuk ikat dlm plastik smpah ilang!! adoi!!! cuak woi dengan masa bucuk citer. Nor bertekad x nak duk umah tu n merayu ngan bucuk suh pindah dr umah tu..Tp pakcik tu degil, die x moh pindah..ergggggghhhhhhhhh!!!

p/s : Bucuk, tolong ler pindah dr umah tu, org x nak duduk umah tu ler..so scary.

Friday, July 24, 2009

Confirm Kad Jemputan


Semalam dah kompum dgn designer kad kahwin from KANDA & DINDA tu..suker jugak ler..cam teruja plak. Nor x tempah bnyk pun dlm 500 keping ajo.


Duit deposit dah bayar, nak kena bayar duit printing jer..hehehe..satu masalah dah settle

Persiapan Walimatulurus


Skang status persiapan dah 80%..mmg agak penat ler.tp kelam kabut tu still under control sbb weolz dah start dr awal tahun lagi..Semua persiapan Nor mmg buat sdiri x de mintak tolong family uruskan..ntah ler maybe Nor ni bukan jenis yg suke susahkan family kot..everything buat sdiri. kalau x caya leh tanyer BUCUK..haha..

p/s : bucuknyer persiapan pun Nor yg tolong uruskan tau.

1->Beli barang hantaran- DONE
2->Kotak Hantaran - DONE n dah export kampung
3->Kursus Kawin - Dah Settle
4->Tempahan baju sanding & Mekap - Dah tempah
5->Photographer - Dah skali ngan baju kawin
6->Khemah - dah tempah gak
7->Kad Khawin - Dah Tempah tunggu siap jer
8->Barang2 Door Gift - ada agi yg kena beli baru beli 60%
9->Bunga Telur - dah beli
10->Borang2 Khawin - yang ni jew Blum

Ermm..mmg bnyk ler nak kena uruskan..SABAR jew ler, lagi 2 Bulan Majlis. Nnt dah siap kad nak kena antar bg kat mbr2 agi..Nor kan n3 after dpt kad tu tau! Tungguuuuu...

P/S : Datang tau Kenduri Nor, nnt kiter bg Kad jemputan..hehehe

Tuesday, July 21, 2009

HP impian..


Ku sudah jatuh cinta ler ngan HP ni..Nokia Nseries N79..hehe Nor dr awal2 gune HP smpai skang, Nokia mmg pilihanku..bukan x nak pakai yg jenama lain tu..tp cam x berapa nak compident ler.


Best tau HP ni..kire nak kongsi info ler kan..HP ni jenis 3G, 5MP camera (so nnt klu jalan2 x yah nak bawak kamera, 5MP tu dah power giler)..yg paling best die ada 3 casing n with a few color, if x silap Merah, Hijau & Biru. Screen akan tukau automatik base on color casing yg kiter pakai tu..huh!! best kn? Lagi pun HP ni jenis yg biasanye, no sliding..yg tu paling utama..x suker ler yg sliding2 ni..buang karan jew..oppss, if ada yg pakai sliding tu, maap ler yeerr.

Skang rasa mcm nak tukau HP baru, HP skang ni just temporary jew. rasa x leh idup ler tanpa HP berkamera, ada radio n MP3 Player..Skang still windu ngan HP lame yg dah kena kidnap ngan peragut BODOH tu!!. peragut, ko mmg x kn idup aman kat dunia & akhirat ni kire doa ni..Ni ler HP kesayangan yg dah kena kidnap tu..sedih giler = (

Friday, July 17, 2009

Hepy..


Thanks bucuk sbb belikan peti ais yg org suke ari tu...hehehe..ni lah upenyer peti ais yg bucuk beli..mmg dah lama suke yg patern ni..TOSHIBA 31L.ingt nak beli yg satu pintu tu tp beza ckit aje baik beli yg becau trus..

Mule2 usha kat Seng Heng, tp cam mahal jer RM1000++.. exact price dah luper..nyanyuk tul ler ko ni Nor!!..hehe..ari tu bucuk kate die usha kat sek18 Shah Alam tu, tauke die nak kasi RM950 plus hantar agi..huh!! tengok beza RM 50++ tu..duit tu..ingat senang kew nak cari duit ni..

Lepas ni washing machine nak beli kat situ ler..ari tu die kasi RM 730 jer..tempat lain paling murah pun RM 790...

Wednesday, July 15, 2009

Penyakit Baru Kat Opis


mcm gempak jew title tu..hehe..kannyer ada pe pun. actually kat opis skang ni sumer org duk demam jew!! nak tau demam pe? ni kire demam yg duk perabih kan duit..Demam Bowling..

Actually Nor as one of the Sport Committee Member ngah bz gak skang ni nak uruskan pasal Bowling Tournament.. ala buat2 bz jew, kan x buat kj org kater Malas plak ...huhuhu.weols will be having a training 1st training kat Ole2 Shah Alam ari ni & 2nd training at the venue itself kat The Summit Subang ari jumaat ni after ofis hours.

So kawan2 kat luar sana jom nengok weols berentap kat The Summit, 7 Ogos 2009 ni kol 6:00 PM.

Semangat tu padahal lmbt agi..x pe semangat tu penting, pandai main ke x tu belakang kire..

pst > dah bnyk kali dpt title Miss Longkang..hehehe

Colleagues Farewell


Semalam Nor join farewell lunch..one of my collegues dah nak berenti..so, lunch tu weols mencekik kat Pizza VS Satay kat Kota Kemuning. dah manyak kali dah menempek muke kat situ..best are tmpt die tp rasanyer meal die dah x syok areh..pst> maybe dah tukau tukang masak kot.



Ni ah meal yg Nor pesan Fish & Chip set meal included air Lemon Tea & dessert die ais klim Coklat kegemaran ku.satu set tu cume RM 9.90 jew .yumyum. x ah sedap sgt Fish & Chip tu, tp dah org lanjer ku cekik jugak.anyway thanks Mr Soma coz lanjer us.


Ni ah dak yg nak berenti tu..lepas die botakkan kepala die nmpk cam mawi plak. itu pun if skali pandang. due kali pandang tu dah nmpk muker die dah..hehehe... x kenal sgt ngan dak ni. tp die jenis yg klakar serious gitu..ermm..cammane tu Klakar Serious tu ??.belasah jew lew,janji sedap didongar.tul x?. anyway so long farewell Firdaus

Saje jer..hehehe


Sajer jer..x de kj

Me and Bucuk

Tuesday, July 14, 2009

Keychain dah Manyak..


Tengok ler..koleksi keychain ku dah bnyk.huhu.. x tahan tu "DO NOT DISTURB..Expert At Work"..kuang kuang..mcm ler expert sesangat..


Power of Photoshop


Dah almost 4 years Nor play around with Photoshop..Best tau bende alah ni klu kiter explore.. i have a few sample of the original photos and the editable one.



yang ni dah edit gak : P

Gambo yg dah di edit
yg ni original photo

Monday, July 13, 2009

Dapat Present..


Bestnye..dapat adiah dr bucuk, nak tau pe die?? walet yg Nor idam-idam..cheawah! idam x tahan tu ingat mengidam ker per?..hehehe..ni ah present yg Nor pau dr bucuk..jngn jelos

walet idaman

cantik x? kekeke..Nor paksa bucuk adiahkn walet ni..so ari sabtu tu weoll pg cuci mate kat sogo KL..pergh! ramai bersesak org2 kat situ

pst : if ada penjahat yg nak letupkan sogo tu mmg sah separuh rakyat Malaysia ni dah pupus..hehe..ni kire nak bgtau punyer ramai org ari tu..

Friday, July 10, 2009

Suprise but Not Suprise


Lunch td ada orang lanjer kat Secret Recipe..best are.
Tea break plak guest what?..ada suprise party..eh,party ke? sedih are gak sbb boss x de, die balik kmpg Kelate..Ni kire dah event wajib office celebrate staff bday. best kan?

Tp tau ada citer kelakar..meh den tunjuk kasi Uoll tengok..huhu. cube uoll nengok betul2..apa persamaan n beza Bday celebration tu, tahun 2007 & 2009..almost the same what a "Kebetulan"..hehehe

Haha..lawak siot..
Any way..thanks for the lovely cake..Yummy

HepY Bday To Me


Lalala..hepy jew hari ni, guest what? today is my Bday
"Hepy Bday to me"
"Hepy Bday to me"

My wishes of cause, "semoga Allah murahkan rezeki, panjang umur"..amin

Thursday, July 9, 2009

BoRing Giler....


Tak tau are napa 2 3 minggu ni asyik duk boring jew..datang kj pun boring, x dtg lagi are Boring. asyik ngular jew, mcm company Bapak aku Plak..hik,hik,hik..

Tengok are muke boring ni..boring X?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring