Monday, July 27, 2009

Misteri Nusantara


Apa korang buat kalau korang tahu rumah yang korang sewa tu dihuni makhluk halus??

Eii!!.ni pasal rumah baru yg Nor & Bucuk sewa. Skang ni bucuk duk umah tu, nnt dah kawin Nor kan pindah duk ngan bucuk (sementara tunggu Rumah baru yg kitorang beli tu siap terpakse ler menyewa dulu, maybe tahun depan baru siap.doakan rumah tu siap cepat ek!) ..mula2 tu x caya jugak after bucuk citer. ye lah maybe beralih rumah kalau org tue2 ckp. kalau kiter tidur kat tempat baru kiter akan rasa semcm, x selesa, x dpt tdo.

Tp lepas dah bnyk kali kena kacau, dan ada cerita2 lain dr jiran2 kat area umah tu, Nor mule dah rasa percaya & rasa cam seram sejuk..Adoit!! ni yg x best ni dngr bende bukan2 ni..

1 st time kena,bucuk citer kaki die kena tarik masa die tidur. Nor ckp kat die bace ler ayat suci alquran sebelum tido. die kater maybe ari tu penat sngt die luper n terus ttdo.

2nd time die ckp sampah kat dapur kena sepah, kalau ckp kucing x mungkin sbb x de lubang yg blh kucing tu masuk n pintu mmg tutup rapat, masa kjadian tu "blackout" kat area umah tu & bucuk kuar brsembang ngan jiran2.

3rd time ni mmg dasyat skit, masa tu bucuk baru balik dr meeting persatuan die dlm kol 2 a.m. die ckp bakul smpah dah beralih tmpt. die slalu letak kat hujung, ttb balik umah tong sampah dah kat tngh2 dapur & nak tau pe yg hilang?? Perut ikan yg bucuk ikat dlm plastik smpah ilang!! adoi!!! cuak woi dengan masa bucuk citer. Nor bertekad x nak duk umah tu n merayu ngan bucuk suh pindah dr umah tu..Tp pakcik tu degil, die x moh pindah..ergggggghhhhhhhhh!!!

p/s : Bucuk, tolong ler pindah dr umah tu, org x nak duduk umah tu ler..so scary.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring