Thursday, March 24, 2011

Rumah Impian Ku


Semua org mmg impikan suasan rumah yang cantik, kemas dan yg paling penting tema rumah mengikut citarasa sendiri...Wah!! kan hebat bunyinye tu..hehehe

Mmg berangan2 nak rumah sendiri menarik tertarik ko mmg de BOMB ler..**tapi kalau pulus kering tu, ko berangan je lah Nor..huhu

Skang ni mmg tengah nak mengusha-usha pattern kabinet dapur yg bersesuaian dngan budget..
Klu ada budget lebih ingat nak buat cam gini..ok x?

**pic credited to senihias.com

The bombnye che timah..**mau sawan laki aku nengok..ye lah mane nak cekau pulus mau berpuluh2 riban ni..suke ngan mainan warna die..mmg x boring ler..insyallah kalau nak dapur cantik mcm ni boleh, tapi kena tunggu 3 tahun lagi rasanye..hehehe..

ok canceled yg kat atas ni..kita nengok yg kat bawah plak..

**pic credited to en google

Yang ni plak nmpk praktikal..ada pull over desk kat situ..tapi cam nmpk serabut ler plak.. *konon2 ler, padahal bukan ada budget pun..tapi dalam ati nak yg ni...nak yg ni... +_+

ok lah..sudah2 ler tu berangan..dengan budget yg agak ciput tok sah duk berangan2 lebih..

Rasa2 dengan budget yg ada..kabinet dapur yg simple2 tapi nmpk menarik cam kat bawah ni rasa ok kot..

*pic credited to senihias.com

yang ni pattern die Nor mmg suke ler..simple2 jer..diamond shape kat dinding tu x berkenan sngt ler..Nor suka Warna table top kuning air, pastu kabinet die warna dark brown..dark sngt, tapi x de sampai hitam..huhu..

Mmg memenuhi tema rumah kami..creme & dark brown/black.... sila ler menjengah umah kite, jngn malu2 plak.. cara alam maya pun x per..


ni dining hall rumah Nor..**abaikan tudung saji pink tu ^_^


ruang TV..x luas mane..kerusi kena beli L shape klu nak nmpk luas..hoho

laluan antara ruang tamu & dapur



ni bilik tamu..**abaikan tilamku yg berbalut sbb luka tu..hehe..sbnrnye saje balut tilam tu sbb x nak kasi cepat berdebu..dah nama bilik tamu, x de org pakai pun
**rumah yg masih perlu di touch up lagi..beli brg2 ckit2 jer dah nama baru pindah..ada budget beli, x de budget ko makan megi ajo ler

2 comments:

Life as AsMissY said...

cantik umah cik puan nor kt ni.. bl lah aku nk ketemu umh impian aku pulak agaknye..? huhu..

Nor said...

cantik dlm gambar jer tu.hakikatnye bersepah jer.huhu..insyallah..ada rezeki akak tu..lambat cepat jew..kite doakan akak pun cepat2 dpt umah impian..amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring