Thursday, June 17, 2010

Dugaan


Rindu rasanya nak menulis ari ni..agak kebosanan dengan kerja-kerja Ofis yg lum setle..dah agak lebih berbulan2 Nor x menulis..Hari ni ku gagahkan jua jari jemari ku menaip diatas papan keyboard ni..hehehehe

Apa ler nak dikaitkan ngan Title "DUGAAN" tu..actually x de ler apa sangat pun..cume skang ni Nor dah preggy masuk 25 minggu..dugaan yang Allah bagi sepanjang tengah pregnant ni cume Nor & Allah jer tau..dari awal mengandung sampai ler skang..macam2 dari alahan, skang Anemia.

Dah lebih 2 bulan Anemia..kandungan Hemoglobin dalam darah rendah lagi..skang 9.6..Ya Allah! mcm2 cara buat. org ckp mkn kerang, bayam, hati ayam..sume dah sapu..tp darah x sampai lagi 11.. dari iron table dan folic asid dah kena tukar makan saferon. Alahan perfume belum ok lagi..rasa marah sangat bila bau perfume ni..hilang terus mood..mcm nak marah jer ngan org yg pakai perfume tu! hehehe..suke ati aku jer nak marah org..SABAR!!!

Skang Nor cuba ubah style makan.. saferon makan 2 jam sebelum/selepas makan..susu plak minum masa tea time dan sebelum nak tido.. x boleh ambik susu lepas makan nasi atau ubat..nanti kandungan kalsium dalam susu tu akan menghalang penyerapan zat besi dalam badan.

Insyallah Nor tempuhi dugaan ni ngan sabar..semoga doa2 kan Nor sihat selalu yer?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring