Friday, March 5, 2010

Lama benar


Agak lama Nor tak update my blog ni.. actually x de mood nak update2 bagai. bukan x de story banyak story. mcm2 ada tp ye lah malas nak duk pikir2 apa yg nak tulis. lagi ler dlm keadaan Morning sickness yg agak teruk skang ni..

Last month baru balik kmpg ku, mana lagi Kelate ler masa cuti Chinese New Year itu ari. Best balik kmpg 1minggu plak tu. pg lepak2 kat tepi pantai makan jagung rebus, keropok lekor, mcm2 agi ler. rasa masa duk kmpg makannnnnn jer. Bab kata my Hubby, "Kita ni x de kj lain, makannnnn jer"..hehehe.. ye lah makan kat sini murah. keropok lekor baru seposen sebatang. dah ler panjang, besar lak tu. klu beli RM 2 inggit tu mmg x abis mkn.

petang2 dlm kol 4 kitorg mesti usya mee celup x pun pg merendak kat pantai..hehe umah Nor ngan pantai x jauh sngt. dlm 10 minit jln kaki jer. sempat gak berdating kat Pantai Sri Tujuh, Restoran Terapung.. pekena chicken chop die..x de ler best sngt..lagi best chicken chop Syed Bistro kat Plaza Alam Central tu..

Sempat gak pg Pasar Tumpat 3 kali. Saje beli ole2 wat datang Shah Alam ni. Beli kopok segera jer. Singgah kat Pejabat Agama ambik kad kawing ktorg..nasib baik dah siap.. cun gak kad die..senang ler nak bawak sbb size n bentuk die mcm IC kite, just letak dlm wallet.

Ondway balik singgah kat kedai nasi Sumatera kat jalan pasar Tumpat tu jgak. Kedai tu mmg famous, masa kecik2 kedai die mmg dah wujud. Mak Nor suke sngt nasi die. Tapau utk Mak skali ler. Nasi Sumatera ni kite boleh pilih lauk die. ada kari daging, kari ayam, kari ikan, ayam goreng mcm2 agi. Standard bungkusan die mst ada timun, sayur taugeh. Nor suke kari daging letak telur masin..mmg Walla..sedap. bungkusan die besar bru RM4.00. 1 bungkus blh mkn 2 org. bayangkan nasi die letak mmg bnyk. Mmg puas ati..

Syok sngt masa balik kmpg. Sume yg Nor ngidam nak mkn, dah sapu bersih. x de le meleleh air liur Baby nnt..hehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring