Friday, December 23, 2011

Review Barang IKEA ~ Part 1

Agak lama menyepi dari berblogging..selalu bukak blog tapi tangan malas sangat nak menaip..blogwalking aje lah..

Hari ni rasa mcm nak tulis review pasal barang2 yang Nor penah beli kat IKEA..cume nak berkongsi pengalaman dari penggunaan produk IKEA ni..bukan nak promosikan barang mereka..cume sekadar berkongsi pengalaman..diulangi... berkongsi!!.sekurang2 boleh membantu kawan2 yang berniat nak membeli barang2 kat sana..

Minggu lepas bertandang lagi ke IKEA..ramai sangat org **cuti sekolah beb, ramai budak dari org tua..walaupun Nor sampai kat sana seawal 9.30 pagi..awal kan? seperti biasa, tak sempat pun nak berkunjung showroom..cume ambik aja barang2 yang memang dah di listkan awal2..ambik dan bayar..


RIKLIG TEAPOT

beli teapot ni sbb nak gantikan teapot yang dah lama beli dari jenama biasa2 aje kat Kelantan..tapi tak dapat nak pakai pun sbb baru jer nak tuang air dalam cawan..abis air meleleh2 kat tepi muncung tu..banyak air tumpah kat lantai dari tumpah dlm cawan. Sekarang ni dah jadi penghuni tetap kat dalam kabinet atas..jadi model ajer..nak buang sayang sebab masa beli harga pun dekat RM40..huhu

Setelah banyak kali mengoogle & hampir merembat teapot dari kedai MENANG GLASSWARE jenama cap helang tetapi dihalang oleh cik suami, akhir skali mata terpaku ngan RIKLIG Teapot ni masa membelek online katalog IKEA...hehehe..nak yang ni..

Suka dengan design RIKLIG ni..set cawan hitam kat rumah memang padan dengan color teapot ni..apa lagi rembat aje memandangkan harga agak berpatutan RM 49. Boleh isi air sehingga 1.5 Liter..pemegang dia memang sngt selesa..uncang teh cume campak ajer dlm insert, kalau warna teh dah agak gelap, cume tanggalkan insert dan buangkan uncang teh..senang..tak perlu ler nak pakai sudu kalau nak buang uncang tu..dan satu lagi,  penutup insert tu boleh pusing & lock tau..

Memandangkan Bodynye adalah glass, dan mcm nipis ajer..masa nak basuh tu memang agak berhati2..risau takut pecah..huhu..tak selalu pakai pun, standby untuk tetamu ajer..kat rumah setakat 2 org ajer nak minum, pakai jug plastik tu ajer senang... 

-->4 star
-->RECOMMENDED



ANTONIUS LAUNDRY BAG

Beli laundry bag ni untuk letak baju2 kotor, dulu pakai laundry bag dari jenama COSWAY yang jenis jaring2 tu, dah hampir 1 tahun berbakti dan masih lagi berjasa ngan tuannya..cume kuantiti baju kotor semakin bertambah sebab penghuni dia pun dah bertambah, lagi satu sekarang musim hujan dan dapat basuh baju 2 kali ajer seminggu..itu ler kalau seorang ibu bekerja ..hehehe..kerana kuantiti baju kotor yang makin banyak, Laundry bag COSWAY tu pun tak dapat menampung berat baju dan selalu ajer tak stabil, senget2 tak pun jadi pendek dan gemuk..sakit mata kadang2 tengok...

Sangat puas ati pakai ANTONIUS laundry bag ni..Laundry bag material jenis polyester dan siap ada penutup lagi tak de ler nampak baju2 kotor dalam tu.. stand dia memang kukuh dan dari material besi..memang berdiri teguh ajer..boleh memuatkan baju kotor untuk 2 kali basuhan mesin 7KG...boleh tambah roda..memang senang nak alih kat mana2 ajer..FYI, laundry bag, stand & castor tu kena beli asing2..harga set lengkap dalam RM 55.9..ada 2 pilihan warna hitam & putih.

laundry bag COSWAY boleh lipat2 yang lama Nor simpan dalam laundry bag IKEA ni..guna untuk asingkan baju masa nak basuh...terbaik

-->4 Star
-->HIGHLY RECOMMENDED

lepas ni Nor akan review pasal food storage plak..caucin chowwww..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring