Monday, February 20, 2012

Jika "Akukah Juwita" Di Dramakan

Uols musti perasan kan, skang banyak dah cerita dari buku novel ni diangkat ke filem & drama. contohnya, OMBAK RINDU, GEMERSIK KALBU, BICARA HATI..huhu, sumer tu Nor layankan ajer..suke2..

Baru lepas habis baca buku Novel " AKUKAH JUWITA" dari nukilan Rina Farizq.. suke ngan cara penulisan Novel ni, selamba dan tak berat..senang nak paham..citer best..watak utama Minah bin Temon..watak jejaka plak ukail, rifki, Aqil aka Gaban, Halim & Uzail..semua jejaka2 ni sukakan si Minah ni..nak tau citer uols bace ler sediri novelnye..malas plak nak ulas panjang2..huhu

Lepas jer habis baca Novel ni..berangan2 plak if novel ni diangkat jadi drama atau filem, sapa pelakon2 yang sesuai pegang watak2 dalam novel tu..gue pun ada list tersendiri..


Pelakon citer Jamilah I Love You..Jazzy Rashid sebagai Minah Temon...sebab apa Nor pilih die..base on novel Akukah Juwita tu si Minah Temon ni seorang budak kampung, kurus & comel..bukan cantik..macam kena jer kan..huhu...tengok citer Jamilah tu, si Jazzy ni jenis yang selamba ajer..cam kena ajer..




 Fizo Omar sebagai Tengku Ukail..cam biasa, die kan hensem..dalam novel tu si Ukail tu seorang yang sombong tapi baik ati, lelaki paling hensem yang sukakan si Minah ni..kira boleh ler

 Manakala si Remy ni sebagai Aqil aka Gaban..die kan jenis muka lelaki melayu sejati sikit..so, cam kena ajer.

Zul ni plak sebagai Rifki, sepupu si Ukail tu..hensem, tapi kurang sikit dari si Fizo tu..huhu..

Alamak..gue berangan ajer ni..so, sape2 pembaca kat luar tu kalau rasa cam tak sesuai jer pelakon ngan watak novel tu jangan ler mare plak..sebab ni gue berangan ajer..tak de kerja lain nak buat..kalau betul2 pun apa salahnya..huhu

ok, nak balik dah..bubyeeeeee

1 comment:

Ctwawa said...

yer, aku sokong pelakon pilihan kau. Aku ingat Aiman Vanila Coklat jadi Rifki okay jugak kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring