Friday, February 10, 2012

Mee Udang Kuala Sepetang

Wah kemain rindu nak update blog..banyak citer nak story ni..tapi kali ni kiter citer pasal Mee Udang famous amos..mana lagi kalau bukan Mee Udang Kuala Sepetang Taiping Perak..Nor pergi kat kedai Mak Jah ajer..banayk sebenarnye kedai mee udang ni..tapi Mak Jah paling famous.

Last week kan cuti 4 hari, cik husband ajak balik kampung die ler..sempat ler berkunjung merasa makan mee udang..tu pun tak dirancang pun, main serbu ajer.. yang paling kelakar cik suami, nama jer orang Taiping tapi tak penah pergi makan mee udang..rezeki2

Layan kan ajer gambar yer..


Ramai sangat pelanggan die, mentang2 cuti..sampai kol 6.15 petang..dapat makan kol 7.30 ptg..hangin2..beratur cop kan tempat duduk..punyer ramai peminat die


 Tengok tu, ramai kan? tak tipu tau..huhu





minuman sedap..rasa jus die..


yang ni tak boleh blah, cucur udang mcm kertas..punyer nipis..RM 3.5..cekik darah dlm kampung jual rega camtu..rojak mamak kat cni pun RM3.5..lagi sedap


Nor sorang jer order Mee Udang, cik husband tak  nak plak..katanye kenyang, nak tumpang sudu ajer.. my opinion, takde ler sesedap mcm di canang tu..rasa cam air suam jer..mee die leh kire dengan jari..tapi udang die besar2 & fresh..itu ajer..semangkuk special tu RM11



Bye2 Mak Jah..lain kali tak jumpe dah..tak berapa suke mee udang..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring