Thursday, February 23, 2012

My Custom Made Tudung Syria

Berjaya jugak siapkan 4 pasang tudung syria ni..masih ada balance 6 pasang lagi belum potong & hantar upah jahit..

Berbaloi2 tau beli 5 Meter kain chiffon ni..Setiap corak Nor beli 1 Meter,  dengan 4 color yang di mix & match cume dengan harga RM4 untuk 1 Meter..huhu..dapat 10 pasang tudung macam2 color..leh tukar2 takde ler boring.

Actually, minggu lepas ajak cik suami pergi Plaza Alam Sentral.konon2 nak beli tudung Syria Chiffon..banyak gak choice, tapi bile tanya ajer rega macam nak pengsan.. Tudung Syria 1 Layer pun Dols jual RM29 yang 2 Layer plak RM39..pergh..bukan ada manik2 ker apa..kosong ajer..alih2 berkire2 plak nak kuarkan $$..kalau beli 2 helai mau terbang RM50..

Sekali pergi Nagoya, ada kain chiffon baru, macam sesuai buat tudung ni...murah lak tu..apa lagi rembat banyak2. Dalam ati ni tengah pikir, "Betul ker Aku ni nak jahit sendiri tudung Syria ni..takpe2  try dulu, tak jadi takpe.."

Alhamdulillah..lepas potong & hantar kat kedai bunga untuk jahit tepi & kelim..pergh!! seronok sangat..menjadi my custom made tudung syria..Upah 1 helai tudung cume RM 3..rembat manik plak..nanti takde ler nampak boring kan tudung tu..

Nak tengok tudung tu..

Tudung Syria Chiffon pakai ngan Inner Neck..


Overall Budget untuk siapkan 10 helai tudung termasuk kain, manik & upah..semuanya RM68..so, 1 helai tudung tu cume cost me RM6.8..huhu

Next..Nor akak buat entry untuk my Custom Made projek ni..tunggu

1 comment:

linda said...

Salam cik puan nor.. bila nk share mcm mana awk jahit sendiri tudung syria chiffon terutamanya double layer ni . Plisss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring