Friday, November 4, 2011

Memory Alam Kampus

Tetibe teringat masa zaman2 duk dalam kampus dulu..macam2 story uols. Ada happy & ada sedihya..

Masa 1st semester degree dulu dapat stay kat Kolej Melati. best woo dapat bilik plak kat bawah sekali dekat ngan Pejabat Pentadbiran & Dining... tapi dalam best2 tu ada jugak yang tak best. dulu kalau basuh baju tak boleh jemur kat depan bilik, kena share tempat ampaian yang memang dorg dah sediakan dekat ngan toilet tu. So, satu level tu akan jemur kat situ..

Roomate Nor aka Classmate jugak selalu complain baju die selalu hilang kat ampaian tu. majority baju mahal2 & cantik (roomate Nor ni mmg suka beli baju mahal2 & majority baju dia cantik2), ingatkan cerita tu habis kat situ jer..rupanya ada ramai lagi complain sotong & udang yang dorg jemur pun hilang jugak, ini kes serius ni (ktorg syak makcik indon cleanernye kerja rasa).

Nasib baik baju Nor tak penah ilang..baju murah sapa nak pandang..hehehe..tapi dalam nasib baik itu jugak nasib malang menimpa, dorg sume hilang baju, Nor plak hilang sandal kesayangan. Sandal tu Nor beli kat NOSE MIDVALLEY lepas dapat duit elaun masa praktikal. mahal tu sandal tu sebab kulit..sayang sangat kat sandal tu..jarang2 pakai sebab sayang. alih2 kena rembat (itu ler sapa suruh park dekat depan bilik dalam rak kasut tu..)

Masa semester 3 plak citer die lain skit..High heel yang baru beli & baru jer pakai sekali telah diberi pinjam oleh ROOMATE kepada adik angkat kesayangan nyer untuk attend dinner (High heel ni hadiah cik suami bagi kat Nor masa weol ngah mabuk cinta dulu)..lepas roomate Nor bagi & adik angkat dia dah pergi dinner bru ler call Nor bgtau (masa ni Nor tak de kat bilik ada Group study)..masa ni memang hangin betul ler..dah ler susah payah beli heel tu..Nor beli kat VINCCI, masa tu berkenan tengok dekat SACC MALL SHAH ALAM..heart giler heel warna pearl white. Tapi sedih tak de size Nor. Cashier tu cakap kalau nak dekat VINCCI BUKIT RAJA ada stock lagi..dengar jer terus pergi BUKIT RAJA..sonok sangat masa tu dapat beli barang yang kita heart..rasa macam satu kepuasan tambah2 lagi orang belanja.hehehe

After budak tu kasi balik kat Nor, memang bengang giler. Sebab heel tu dah tak best pakai..tapak die dah haus & depan tu dah loose (kaki size 5 pakai heel size 4..mana ler tak rosak) tak tau budak tu pakai macam mana. Nor bengang selamba ckp kat Roomate, Nor tak nak dah heel tu, Nor nak budak tu ganti balik $$..sebab kalau nak beli baru pattern tu dah takde..Nor kata Nor nak beli yang lain..Roomate Nor mintak maaf banyak kali siap nangis2, dia ingat Nor jenis yang ok & boleh kongsi barang ngan orang. Sorry ler salah orang ler gamaknye...

Nasib baik budak tu nak refund balik..kalau tak lebam biji mata tu..tak kenal batang hidung suka2 pinjam barang orang dah ambik baru bagitu..kalau ko nak melawa masa dinner tu, beli are sediri..Nor memang pantang tau member pinjam selipar..kalau nak pinjam baju, tudung, mekap tak kisah ajer..tapi jangan sekali2 selipar..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring