Tuesday, November 22, 2011

Projek Kabinet Dapur~ Part1

Tajuk yang tak boleh blah sangat! ingat citer The Cave of Golden Roses ker yang ada part2 bagai ni..hehehe mentang2 setiap minggu layan citer ni..(suke tengok Tarabas, suke tang mata die jer..huhu)

Sebenarnye Nor dalam minggu ni dah kemas2 barang2 kat dapur sikit..bende2 kaca semua letak dalam almari kabinet & kotak..serving dish memang asal dalam kotak..so, tak de ler usik pun..ermmm, apa lagi yer? nanti Jumaat malam tu cume angkut semua barang2 bawah table top yang memang dah siap2 packing letak sementara kat bilik tetamu..senang sikit..nak buat skang risau jugak sbb kotak banyak..takut mengundang lipas ler plak..tak pasal2 bilik tetamu yang memang sedia tak de orang tu jadi kandang lipas plak..huhu

Pikir kerja2 lepas siap kabinet ni yang malas ni..bab2 nak kemas mengemas..PENAT!!!

barang2 yang dah siap packing..hari jumaat malam tunggu nak alih jer..

 
$$ deposit dah lantun dah..tinggal balance jer nak kena settle after kerja dols finish..budget ciput jer..nanti nak pikir buat awning depan rumah tu plak..kesian betul tengok almari kasut dah lusuh, selalu aje kena hujan & panas..kesian!! nak pecah tiang bumbung depan & buat baru kurang2 kena ada 40k..siap ngan mozek lantai & pagar sekali ler..mana nak cari $$ tu..kesimpulannya, simpan $$ buat awning jer ler depan umah tu..nak tahan lama tiang tu pakai ler stainless steel..dah tanya tokey kedai awning depan ofis, budget dalam 3k++..ok ler tu..simpan $$ dari sekarang

Projek Kabinet Dapur bermula 26hb ni...alamak tak sabar plak nak tengok hasil kerja dols ni..tidur malam pun tak lena..bab kata cik hubby, " Lepas settle Kabinet Dapur mesti orang tu tido lena" sambil gelak jahat..adoi!! Perli tu..(selalu pompuan ni die lebih titikberatkan renovation dapur dari renovation yang lain2) ..

1 comment:

ctwAwA said...

Haha...tarabas , jangan terbabas bajet ko..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring