Friday, November 4, 2011

Tak Balik Kampung Raya Haji

Sedih jugak tak dapat balik kampung Raya Haji ni. Sepatutnye Raya Haji ni ikut perancangan beraya kat Kelantan. Memandangkan Raya Puasa lepas dah balik Perak & Kelantan jugak, so tak kisah ler kalau nak balik ker tak. Nak jimat $$ nye pasal, kami beraya kat sini ajer.

This Saturday husband kena kerja..borim ajer. ingat nak buat kuih raya skit..itu pun kalau Syahir ok. Kalau dia meragam ker, susah ler skit. Budak dah pandai berjalan katakan..hehehehe

So, this Hari Raya Haji my sister ajak beraya kat umah dia (family dia pun tak balik kampung jugak)..maybe petang2 skit kot baru leh gerak umah die sebab weol plan nak gi IKEA raya ni..nak beli barang skit untuk projek Kabinet Dapur insyallah hujung bulan ni. Dah book date dah ngan orang yang kami hired untuk projek ni on 26th Nov (actually dpt jemputan kahwin on 27th, tak tau dpt pergi ker tak sbb projek ni kurang2 2 hari tau)


Ini lukisan 3D untuk design Kabinet Dapur tu.. Nor ambik color Walnut tanpa handle..simple ajer yang paling penting memenuhi citarasa dan kesesuaian POKET $$ kami jugak..itu yang penting...heheh


Nor plan insyallah kalau ada rezeki nak tambahkan bar table mcm ni dalam 5 kaki panjang ajer. Nanti nak mintak quotation dulu. kalau price reasonable insyallah boleh buat..

Ni plak senarai barang yang nak beli kat IKEA nanti. sediakan list dan gambar sekali, takut lupa.hehehe
harga dan unit nak beli tu kena jugak letak, nnt boleh ler tau budget keseluruhan perbelanjaan nanti. Tak de ler terlebih budget ker (tau2 ler klu sampai kat IKEA tu mesti semua nak beli, uols pun mesti camtu jugak kan??)...banyak plak barang plastik nak beli, itu beli untuk kegunaan Syahir. Biar die belajar makan sendiri nanti, kalau pakai plastik tak de ler takut pecah kan?

4 comments:

Life as AsMissY said...

hamboiiiiiiiiiii.. siap listing tu x hengat.. huhu.. slamat bsopping ye.. bwk shahir bfast kt sane skali..
psl renovate umh ni, cian diriku yg masih menyewa.. tumpang epy kekwn je le dulu.. huhu

Cik Puan Nor said...

kalau tak buat list, brg yang nak beli mesti x terbeli & brg yg x nak beli tu yg beli..pening2.

alah kak, buat skit2. senang simpan brg sbb syahir dah pandai jalan takut die operate wire gas kat bawah tu..x pe, slow2 insyallah ada rezeki nanti tu..lepas ada umah sdiri, baru ler tau $$ tu mcm air sume nak beli.shopping baju pun dah stop..
hehehe

ctwAwA said...

Cik puan as simpan duit nak beli banglo kan.. Merendah diri plak. Yer la pn maimun, klu sendiri tak rancang, sape lg nk tolong rancang kan?

Life as AsMissY said...

cik puan nor: ishh.. even umh sewa pun msti le nk cecntik gaks.. sm je laju cam air mun..

ct wawa:hamboiii.. banglo..? xmampu la, yang.. asal ad umh sndiri sudey cukup gitu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring