Thursday, February 24, 2011

Contest Nama Baby Saya

Dah lama rasanya x masuk contest ni..so rase cam nak join contest baby plak..iye lah, asyik2 maknye je yang masuk contest..skang join contest untuk anak plak..huhu..

Tertarik ngan contest IDMA TEXTILE ni, contest Nama Baby Saya.. sememangnya ada kisah menarik masa nak letak nama baby kami..anak pertama plak tu..tambahan plak Syarat2nya tu simple.


SYARAT :
1) anda mestilah ayah atau ibu kepada baby berkenaan dan mestilah seorang blogger,
2) Copy Banner di atas dan link kan
3) Buat satu entry menerangkan NAMA anak anda. Maksud nya. Siapa Yg Memilih dan Kenapa Nama itu dipilih.
4) Tinggalkan entry anda di ruangan entry ini.
5) dan menjadi Follower Idma Textile.





ok ler..ni alkisahnya asal-usul nama baby kami..

Masa doc sahkan Nor pregnant..bende pertama skali Nor buat ialah buat research pasal nama untuk anak..semua tempat duk skodeng..tenet, buku pastu usha2 tanya kat kakak..alih2 sbb blum tau jantina anak..2 nama jadi pilihan Nor dan suami..nama baby BOY Nor pilih, manakala baby GIRL husband yg pilih..BOY~MUHAMMAD SYAQIR....GIRL~ NUR ALYA MAISARAH..

After 5 months dan doc dah sahkan yang anak dalam kandungan adalah BOY..Nor dan cik suami sibuk2 nak cari nama lain plak untuk permata hati kami sbb nama MUHAMMAD SYAQIR tu jiran sebelah rumah dah namakan anak die..sedih jew sobsob ; ( ......**sebenarnya Nor sorang jew yg sibuk..suami x kisah mana ^_^

Lepas bergaduh dan bertumbuk ngan cik Suami..**x de pun cume bawak berbincang saje..huhu..nak sedapkan ayat kononnye..Kami sepakat menamakan bakal anak lelaki kami MUHAMMAD SYAHIR BIN SHAHRIN..actually, nama tu NOR sendiri yg pilih..tapi lepas lahirkan Syahir pada 11 SEPTEMBER 2010 (hari raya ke2), Ayahnye mengatal nak tambahkan FITRI plak..so nama penuh anak kami


MUHAMMAD SYAHIR FITRI BIN SHAHRIN



napa letak nama tu???

1)MUHAMMAD maksudnya YANG TERPUJI/CAHAYA (nama rasul kita)
2)Abjad M didepan tu pun mewakilkan nama Nor..sebab nama kita abjad pertama pun M
3)SYAHIR membawa maksud TERKENAL ~ hopefully syahir bakal menjadi org yang dikenali dengan sifat2 yang terpuji dan menjadi seorang khalifah Allah yang berjaya..Amin
4)Abjad S dan ada sebutan ala2 nama bapaknye sdiri..SYAH
5)FITRI..maksudnya SEMULAJADI...yang ni ayah dia letak untuk mengingati Syahir dilahirkan pada bulan Syawal iaitu hari raya Aidilfitri..



Sertakan Gambar anak teruna kami yang baru berusia 5 bulan..huhu






4 comments:

Lyaa Suriany said...

heee geram nya nengok pp dia..hehe


good luck akk..
rezeki anak..
mana tau kan
heeehe

EZAN IDMA said...

hye. salam kenal. tengs sebab sudi join. semoga berjaye :)

Nor said...

TQ lyaa for your comment..hehehe..saje jew masuk contest..x arap menang pun sbb ramai sngt contestant..

Nor said...

TQ ezan sbb dah prove kitenye comment..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring