Thursday, May 5, 2011

Kitchen Cabinet Renovation


Sebelum ni Nor penah buat entry pasal buat renovation dapur kat umah.

Hari ni baru ler dapat upload since bz teramat ler sejak due menjak ni..so layan ajer ler gambar renovation Kabinet Dapur tempoh ari.

DAY 1

Table Top asal yang mmg pemaju bg percuma tu dah pun siap pecah **table ni senget ler, kalau basuh pinggan abis meleleh air kat tepi2 dinding..ADUH!!

DAY 2


Konkrit dah pasang dah..kena tunggu sehari lebih nak bagi kering sebelum pasang mozek

DAY 4


Kerja2 tampal mozek 2x2 kaki tengah dlm progress


DAY 6


Uncle yg buat table top ni x pat datang masa hari ke5 sbb demam ler plak..ari ke6 mozek dah siap pasang & dah siap gosok dah tepi2 tu kasi licin **x de ler ko tajam2 tepi2 tu ^_^


DAY 7

dah x sabar nak guna dapur baru sbb dah 1 minggu tak masak.



KOS RENOVATION : RM3k (termasuk dapur & sink)

KONTRAKTOR : Cina & pekerja pun cina gak



PST --> memandang budget yg ciput, terpaksa ler table top dipasang tanpa baju..huhu..kabinet die lum pasang lagi..dah tanye tauke tu Kos kabinet is almost 3k++ include hub.

Insyallah, budget pemasangan kabinet hujung tahun @ awal tahun depan..insyallah..amin

3 comments:

fisa othman said...

insyaAllah ada rezki dapat laa pakai kabinet tu pakai baju kan...hehehe semoga murah rezki k..;)

Cik Puan Nor said...

amin..TQ fisa doakan kite murah rezeki..hehehehe

Ander lim said...

Cik Puan Nor,
boleh bagi no contractor tu tak?
sebab saya nak buat jugak..
rumah ambo duk wakaf bharu
terima kasih banyok...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Tinggalkan Jejak Anda Di sini..Sharing is Caring